Curlyage | Το "αδερφάκι" του balayage είναι απίστευτα κολακευτικό στα σγουρά μαλλιά

Για το balayage ξέρεις. Για το curlyage όμως;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αν έχεις αναρωτηθεί έστω και μία φορά πώς να βάψεις τα μαλλιά σου τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα έχεις ακούσει για την τεχνική balayage. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις και για την τεχνική curlyage, η οποία κολακεύει εξαιρετικά τις μπούκλες κάθε είδους. Αν ψάχνεις λοιπόν για χρώματα μαλλιών για σγουρά μαλλιά, αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Ποια είναι τα καλύτερα χρώματα για σγουρά μαλλιά;

Balayage vs Curlyage

Και οι δύο είναι τεχνικές που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Στο balayage η βαφή εφαρμόζεται με ανάλαφρες, κάθετες κινήσεις, στα σημεία που ο ήλιος χτυπάει φυσικά τα μαλλιά, δίνοντάς τους ενα sunkissed αποτέλεσμα. Τα μαλλιά δεν ξανοίγονται ποτέ πάνω από δύο τόνους, κάτι που εγγυάται πλούσιο χρωματικό αποτέλεσμα σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τους χρώμα.

Αυτό θα είναι το πιο δημοφιλές χρώμα μαλλιών φέτος

Το curlyage είναι μια παρόμοια τεχνική, η οποία όμως είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των σγουρών μαλλιών, γιατί ο ήλιος αντανακλά πάνω τους πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με τα ίσια μαλλιά.

Στο curlyage παίζουν τρεις παράγοντες σημαντικό ρόλο: Το πάχος της τρίχας, η πυκνότητα των μαλλιών και η ελαστικότητά τους. Αυτοί είναι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν τον colorist να αποφασίσει πού θα "τοποθετήσει" τις ανταύγειες, αλλά και πόσο ανοιχτόχρωμη θα είναι η βαφή που θα χρησιμοποιήσει.

Θέλεις να το δοκιμάσεις, αλλά δεν ξέρεις τι να δείξεις στον κομμωτή σου; Ψάξαμε στο Instagram και βρήκαμε τις πιο όμορφες φωτογραφίες με curlyage για να ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις:

Τα ωραιότερα χρώματα μαλλιών για μελαχρινές του φετινού καλοκαιριού