Το πιο trendy χτένισμα του 2021 αντλεί έμπνευση από...την Barbie

Το "κουκλίστικο" χτένισμα που προτιμούν stars, beauty influencers και Tik tokers.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

To "Glam Barbie Snatch" hairstyle "παίζει" ήδη συνέχεια στο feed μας με beauty inflencers αλλά και πλήθος Tik Tokers να ανεβάζουν συνέχεια tutorials για το πώς θα το πετύχεις. Ακόμα και κάποιες stars (όπως η Jennifer Lopez) φαίνεται ότι είναι fans του συγκεκριμένου στιλ μαλλιών.

Σε αυτό το σημείο πιθανόν να αναρωτιέσαι σε ποιο χτένισμα αναφερόμαστε. Πρόκειται για το voluminous, πολύ ψηλό half up-do με μπούκλες στο τελείωμα που θυμίζει λίγο... Barbie, καθώς είναι τόσο τέλειο και στιλιζαρισμένο, σαν να το βλέπεις σε κούκλα. Βέβαια, αποπνέει και μια ultra girly διάθεση που παραπέμπει στην όλη φιλοσοφία της Barbie.

Δες επίσης: 9 celebrities με υπέροχα μακριά μαλλιά που θα σε κάνουν να θες να μακρύνεις τα δικά σου asap

Ο Chris Appleton, ο αγαπημένος hairstylist των JLo και Dua Lipa μεταξύ άλλων, ανέβασε ένα μικρό βίντεο πριν λίγες μέρες όπου δείχνει με λίγα βήματα πώς θα το κάνεις, αλλά και ένα μικρό μυστικό για να βγει το χτένισμα όπως πρέπει.

Δες το βίντεο εδώ:

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η σωστή τοποθέτηση (δηλαδή το σωστό ύψος) της αλογοουράς είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Το κλειδί εδώ είναι να ακολουθήσεις τη γραμμή των ζυγωματικών σου για να υπολογίσεις σε ποιο ακριβώς σημείο του κεφαλιού είναι καλύτερα να τη στερεώσεις. Εξυπακούεται ότι έχεις χτενίσει και ψεκάσει με σπρέι όγκου τα μαλλιά πριν τα μαζέψεις ψηλά. Στη συνέχεια, χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα και χρησιμοποίησε ένα χοντρό ψαλίδι για μπούκλες αφού πρώτα ψεκάσεις την κάθε τούφα με σπρέι λάμψης.

Άλλο ένα μυστικό των hairstylists είναι να στερεώνουν με τσιμπιδάκια την κάθε τούφα που βγαίνει απ᾽το ψαλίδι ψηλά στο κεφάλι σε σχήμα σαλιγκαριού, μέχρι να τελειώσουν με το styling όλων των μαλλιών. Όταν πλέον έχουν κρυώσει καλά όλα τα μαλλιά, τότε τα αφήνουν ελεύθερα και τα χτενίζουν πολύ καλά με μια βούρτσα ώστε να χαλαρώσουν οι μπούκλες και να μην είναι τόσο "στημένες".

Και το χτένισμα στη JLo:

Και επειδή οι κούκλες μάλλον αποτελούν έμπνευση για τα χτενίσματα που σκέφτεται και δημιουργεί ο Chris Appleton, δες άλλο ένα tutorial για το half-up Bratz doll, εμπνευσμένο από την ομώνυμη κούκλα.

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Barbie Snatch, με τη διαφορά ότι εδώ τα μαλλιά είναι ίσια και όχι μπούκλες, ενώ το χτένισμα έχει και μια μακριά, πλαϊνή φράντζα στερεωμένη πίσω από τα αυτιά. Πώς σου φαίνεται;

Δες επίσης: 8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου