Follow us

Genesis | Το μυστικό για δυνατά μαλλιά

Ανακαλύψαμε τη σειρά περιποίησης που βάζει τέλος στο φαινόμενο της τριχόπτωσης. Η Θάλεια Κεχρή, beauty editor του Madame Figaro, συναντά τον κορυφαίο hair stylist Σταμάτη Καραΐσκο και μαθαίνει τα πάντα για τη σειρά κατά της τριχόπτωσης Genesis της Kérastase.

MissBloom TEAM
Hair Istock Photo

Στον κομψό και ηλιόλουστο χώρο του κομμωτηρίου Sadhu Hair στην πανέμορφη Καστέλα με υποδέχτηκε ο Σταμάτης Καραΐσκος, hairstylist και ambassador της Kérastase. Τον γνωρίζω χρόνια, τον εμπιστεύομαι και ξέρω πόση σημασία δίνει όχι απλά στην εμφάνιση αλλά και στην υγεία των μαλλιών.

Το θέμα της συζήτησής μας αυτή τη φορά είναι η τριχόπτωση ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και για την αντιμετώπιση του οποίου μου σύστησε τη νέα σειρά Genesis της Kérastase. Το μόνο που έμενε ήταν να την δοκιμάσω.

"Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολύ τις γυναίκες " μου εξηγεί ο Σταμάτης. Και συνεχίζει "Καταρχάς να πούμε ότι υπάρχουν δύο βασικοί τύποι τριχόπτωσης, η τριχόπτωση από τη ρίζα, κατά την οποία αποδυναμώνεται η εσωτερική δομή της ρίζας οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, και η τριχόπτωση από το σπάσιμο, κατά την οποία η τρίχα σπάει στα μήκη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά και πιο αδύναμα στο σύνολο τους. Η δεύτερη περίπτωση είναι αρκετά συχνή καθώς οφείλεται κυρίως στην καταπόνηση των μαλλιών από την καθημερινότητα και το περιβάλλον, στο έντονο styling και στη μη σωστή περιποίηση των μαλλιών."

Είναι όμως η τριχόπτωση ένα φαινόμενο εποχικό; Ο Σταμάτης μου εξηγεί: "Υπάρχουν εποχές όπου το φαινόμενο της τριχόπτωσης είναι πράγματι πιο έντονο. Για παράδειγμα, στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές φθινοπώρου πολλές γυναίκες παρατηρούν μια ελαφριά αύξηση στην τριχοπτώση. Φυσιολογικά, χάνουμε, 50- 200 τρίχες την ημέρα, από τυχαίες περιοχές του τριχωτού. Αν οι τρίχες που πέφτουν υπερβαίνουν τον συνήθη ημερήσιο αριθμό, αν ακολουθούν κάποιο μοτίβο ή εστιάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή αν προκύπτουν από σημαντικό σπάσιμο στα μήκη, τότε η τριχόπτωση είναι μη φυσιολογική και χρήζει αντιμετώπισης".

Διάβασε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ