Follow us

5 πανεύκολα hair hacks που θα σου λύσουν τα χέρια το καλοκαίρι

Πίστεψέ μας, θα μας ευγνωμονείς.

hair hacks iStock

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, είναι γεγονός ότι τα μαλλιά μας θέλουν μια διαφορετική μεταχείριση - εκτός από την στάνταρ περιποίηση που ελπίζουμε ότι κάνεις ήδη. Και εξηγούμαστε: ο ήλιος και η ζέστη είναι πιθανόν να δημιουργούν ενοχλητικό φριζάρισμα στα μαλλιά, να χαλάνε το χτένισμα ή τις μπούκλες σου, ενώ αν έχεις μακριά μαλλιά στοιχηματίζουμε ότι υποφέρεις από τον ιδρώτα, θέλοντας πολλές φορές να κάνεις ένα γρήγορο χτένισμα χωρίς πολλά πολλά.

Η λύση στα παραπάνω; 5 πανεύκολα hair hacks που θα σου λύσουν τα χέρια - και θα μας ευγνωμονείς που σου τα μάθαμε (εάν δεν τα ξέρεις ήδη).

#1. Εάν θες να κάνεις beach waves σε 5':

Ψέκασε σε νωπά μαλλιά κάποιο texturizing spray ή κάποιο προϊόν που βοηθάει το styling των curly μαλλιών, χώρισέ τα σε δύο τούφες τις οποίες θα στριφογυρίσεις μεταξύ τους και στέγνωσέ τα με το πιστολάκι πολύ καλά. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις πλεξούδα ή κότσο και είτε να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι είτε να κοιμηθείς για λίγες ώρες - το σημαντικό είναι να στεγνώσουν καλά τα μαλλιά σου. Hint: Αν κάνεις πολλά, λεπτά κοτσιδάκια οι κυματισμοί θα είναι ακόμα πιο έντονοι. Η τεχνική αυτή "δουλεύει" ακόμα και σε ίσια μαλλιά.

Τα πιο όμορφα half-up χτενίσματα με πλεξούδες που μπορείς να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

#2. Για να τιθασεύσεις το φριζάρισμα

Όλες μας έχουμε διανύσει κάποιες μέρες όπου τα ηλεκτρισμένα, φριζαρισμένα μαλλιά μας δεν κάθονται με τίποτα. Αντί να πάρεις τη λακ και να αρχίζεις να ψεκάζεις με μανία τα μαλλιά σου (δημιουργώντας έτσι ένα ανεπιθύμητο εφέ που τα κάνει να μοιάζουν σχεδόν λαδωμένα), ψέκασε λίγο hairspray σε ένα kabuki πινέλο και πέρασέ το απαλά πάνω στις ηλεκτρισμένες τρίχες. Φυσικά, μην ξαναχρησιμοποιήσεις το πινέλο στο πρόσωπό σου!

#3. Γρήγορος κότσος με 2 κινήσεις

Για σένα που έχεις μακριά μαλλιά - αλλά δεν θες να κάνεις το βαρετό up-do ή κάποια αλογοουρά -σού έχουμε τη λύση. Ποιος είπε ότι οι κότσοι δεν μπορούν να γίνουν περίτεχνοι μέσα σε 5'; Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο τούφες και στριφογύρισέ τις μεταξύ τους μέχρι να δημιουργήσεις μια σφιχτή κοτσίδα. Στη συνέχεια, τύλιξέ τη σε κότσο και στερέωσέ τον στο κεφάλι σου με hair pins.

#4. Για μαλλιά δεύτερης ημέρας

Αν δεν έχεις προλάβει να λούσεις τα μαλλιά σου αλλά θες να αποφύγεις (ή έχεις ξεμείνει από) τα dry shampoos, απλά άλλαξε τη χωρίστρα σου! Αν είναι στη μέση κάνε τη στο πλάι - και φέρε όσα περισσότερα μαλλιά μπορείς ώστε να πέσουν ωραία στη μια μεριά.

#5. Για να φρεσκάρεις τις μπούκλες σου

Aν έχεις σγουρά μαλλιά και κάποιες μέρες τα νιώθεις άτονα ή θεωρείς ότι έχουν χάσει την υφή και την ωραία τους κίνηση, φρέσκαρέ τα μέσα σε 5': ανάμιξε σε ένα μπουκάλι spray νερό με leave in conditioner, ανακίνησέ το καλά και ψέκασε με το μέιγμα τα μαλλιά σου. Φόρμαρέ τα λίγο με τα δάχτυλα κι άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Πώς να αποκτήσεις λεία, απαλά πέλματα με 4 απλές κινήσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ