Follow us

After sun | Πρώτες βοήθειες μετά τον ήλιο

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς το after sun και τι να κάνεις σε περίπτωση που το παράκανες με την έκθεση στον ήλιο.

after sun προϊόντα

Ακόμα και αν είσαι επιμελής και συνεπής με τη φροντίδα της επιδερμίδας σου όταν βρίσκεσαι στη θάλασσα, το δέρμα σου είναι αναμενόμενο να υποστεί κάποιες "βλάβες", τις οποίες προσπαθεί να επιδιορθώσει αμέσως μετά. Θα χρειαστείς το κατάλληλο after sun και τις σωστές κινήσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο οι ακτίνες του επιτίθενται στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα οι άμυνές της να αποδυναμώνονται, το προστατευτκό υδρολιπιδικό φιλμ να λεπταίνει, οι ελεύθερες ρίζες να πολλαπλασιάζονται, ενώ το δέρμα αφυδατώνεται, αποκτά θαμπή όψη και χάνει κάθε ίχνος ελαστικότητας και απαλότητας. Αντί λοιπόν να αφήσεις την επιδερμίδα σου να αφυδατωθεί και στη συνέχεια να ακολουθήσει το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα, ενυδάτωσέ την και χάρισε στο μαύρισμά σου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με τη βοήθεια ενός after sun.

Πρόκειται για το προϊόν που ξεχωρίζει για τη δροσερή και ελαφριά υφή και το οποίο προλαμβάνει τις φθορές, προστατεύει και απαλύνει από τους ερεθισμούς. Στη λίστα με τα ευεργετικά συστατικά ενός after sun θα βρεις τις βιταμίνες C και E, το βούτυρο καριτέ και την aloe vera.

Πώς να χρησιμοποιείς το after sun

- Κάνε ένα χλιαρό ντους με ένα ενυδατικό αφρόλουτρο για να καθαρίσεις, αλλά και για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να αποφύγεις τη χρήση σφουγγαριού, αφού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

- Σκούπισε απαλά το σώμα σου με μαλακή πετσέτα και άρχισε να απλώνεις το προϊόν ξεκινώντας από τα πόδια και καταλήγοντας στον κορμό και στα χέρια.

- Αν θέλεις το after sun να έχει πιο δροσερή υφή, μπορείς να το φυλάς στο ψυγείο.

Όταν το δέρμα εκπέμπει SOS

Στην περίπτωση που το έγκαυμα είναι σοβαρό χρησιμοποίησε το χυμό από ένα φύλλο αλόης, το οποίο απαλύνει τον πόνο και προσφέρει αντιβακτηριακή δράση. Ιδιαίτερα καταπραϋντικά επίσης είναι τα κρύα επιθέματα, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή, αλλά και τη θερμότητα, η οποία αυξάνεται από τη ροή του αίματος. Προτίμησε, επίσης, να φορέσεις φαρδιά και αέρινα ρούχα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει, μείνε σε ένα δροσερό μέρος και πιες άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ