Follow us

Πες μου πόσες ώρες είσαι μπροστά στον υπολογιστή να σου πω ποιους φακούς επαφής πρέπει να φοράς

Όλοι έχουμε το δικό μας brand φακών επαφής που προτιμάμε. Αλλά μας ταιριάζει;

Πες μου πόσες ώρες είσαι μπροστά στον υπολογιστή να σου πω ποιους φακούς επαφής πρέπει να φοράς iStock

Σε αρκετά μικρή ηλικία κατάλαβα πως η όραση μου δεν ήταν τόσο καλή. Έπρεπε άλλοτε να γουρλώνω τα μάτια και άλλοτε να τα σφίγγω προσπαθώντας να διακρίνω τα γράμματα του δασκάλου μου στην Πέμπτη δημοτικού. Η αλήθεια ήταν πως και πάλι δεν μπορούσα να τα δω καθαρά. Έτσι σε ηλικία 11 ετών φόρεσα γυαλιά μυωπίας, ώστε πλέον να μπορώ να βλέπω καθαρά τον πίνακα.

Παρ' όλα αυτά, καθώς μεγάλωνα η μυωπία δεν σταθεροποιούνταν -αντιθέτως μεγάλωνε μαζί μου. Τα γυαλιά έγιναν απαραίτητα και χωρίς αυτά δεν μπορούσα να δω ούτε σε απόσταση αναπνοής. Τα γυαλιά μυωπίας, ωστόσο, δεν με βόλεψαν ποτέ: Συνέχεια γλιστρούσαν από το πρόσωπο μου, δεν μπορούσα να αθληθώ ελεύθερα και μου περιόριζαν αρκετά το οπτικό μου πεδίο. Κάπως έτσι δοκίμασα τους φακούς επαφής και άλλαξα πολλούς μέχρι να βρω τους ιδανικούς. Το τελευταίο ζευγάρι που δοκίμασα, όμως, πέρασε κάθε τεστ της καθημερινότητας μου.

Η ημέρα μου σε μια οθόνη

Μία τυπική ημέρα μου συμπεριλαμβάνει 8 ώρες δουλειάς μπροστά από υπολογιστή, καθώς είμαι δημοσιογράφος και συντάκτρια μόδας, άθληση και ίσως κάποια έξοδο με τους φίλους μου μέχρι αργά το βράδυ. Παρ' όλα αυτά, τα μάτια μου είναι συνήθως ''καρφωμένα'' σε κάποια οθόνη έξυπνης συσκευής, αφού πάντα διαβάζω και ενημερώνομαι ψάχνοντας έμπνευση και παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Για αυτό το λόγο είναι απολύτως σημαντικό οι φακοί επαφής μου να έχουν τέλεια εφαρμογή, να μην αφυδατώνουν τα μάτια μου, να είναι άνετοι, εύκολοι στη χρήση και πάνω από όλα να μου προσφέρουν ελευθερία, καθαρή και ακριβής όραση. Αναζητώντας, λοιπόν, τους φακούς που πληρούν όλα τα παραπάνω έπεσα πάνω στους Precision 1, τους νέους ημερήσιους φακούς επαφής σιλικόνης υδρογέλης της ALCON.

Το ''crash test'' που απέδειξε την αξία των Precision 1 της ALCON

Έτυχε η πρώτη μέρα, που τους φόρεσα, να είναι η επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο, η βραδινή βάρδια μου αλλά και το πρωινό ραντεβού με τη γυμνάστριά μου. Με λίγα λόγια η ημέρα μου ξεκίνησε στις 8 το πρωί και τελείωσε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ. Ξεκινώντας από την πρωινή γυμναστική μου, οι φακοί επαφής Precision 1 της ALCON μου προσέφεραν άνεση, ακρίβεια και ελευθερία στις κινήσεις και το οπτικό πεδίο μου. Μάλιστα, δεν με δυσκόλεψαν στην εφαρμογή, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής έμειναν ενυδατωμένοι.

Πες μου πόσες ώρες είσαι μπροστά στον υπολογιστή να σου πω ποιους φακούς επαφής πρέπει να φοράς

Μετά το τέλος της άθλησης έπιασα σιγά σιγά δουλειά ξεκινώντας το γράψιμο και το brainstorming. Παρατήρησα πως καθ' όλη τη διάρκεια του 8ώρου δεν έτριψα καθόλου τα μάτια μου, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν φοράω φακούς επαφής πολλές ώρες. Αυτή τη φορά δεν ένιωσα καμία δυσφορία. Βέβαια, έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένη από την άνεση τους, όταν πλέον η ώρα ήταν 11 το βράδυ και εγώ ακόμα έγραφα μπροστά στον υπολογιστή μου, χωρίς να νιώθω κούραση ή ξηρότητα στα μάτια μου.

Φακοί επαφης

Στο τέλος της μεγάλης ημέρας μου έβγαλα τους φακούς επαφής Precision 1 της ALCON και εκεί αντιλήφθηκα πως επιτέλους βρήκα τον τύπο και το brand, που θα κάνει την καθημερινότητα μου πιο εύκολη.

φακοι επαφης

Πλέον τα μάτια μου δεν αφυδατώνονται, οι Precision 1 φακοί δεν μου προκαλούν ενόχληση ούτε με περιορίζουν στο οπτικό πεδίο, μπορώ εύκολα να τους τοποθετήσω και άλλο τόσο εύκολα να τους βγάλω, χωρίς να ''κολλάνε'' πάνω στις κόρες. Η άνεση, η ακρίβεια και η καθαρότητα είναι εγγυημένες στην πολυάσχολη καθημερινότητα μου μαζί τους.

φακοι επαφης

Μπορείτε να βρείτε τους ημερήσιους φακούς Precision 1 στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της Alcon, κλικ εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ