Follow us

Πώς να προφυλαχθείς με ασφάλεια από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών

Τα αποτελεσματικά (και άοσμα) προϊόντα που μας ενθουσίασαν.

sleep iStock

Νομίζουμε ότι θα συμφωνήσεις μαζί μας στο ότι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα το καλοκαίρι -μετά τον καύσωνα - είναι τα κουνούπια. Κι όμως, όσο ειδυλλιακή κι αν είναι αυτή η εποχή, τα κουνούπια έρχονται να ταράξουν τις ήρεμες νύχτες σου, ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς αμέριμνη, να πιεις ένα ποτό στη βεράντα, να δεις μια ταινία στο θερινό σινεμά... Κάποιες φορές εμφανίζονται ακόμα και την ημέρα στον πρωινό καφέ σου.

Η λύση δεν είναι να τυλιχτείς με μακριά ρούχα για να μην σε τσιμπάνε, ούτε να τα αφήσεις να σε γεμίσουν με αντιαισθητικά σπυράκια, που γίνονται ακόμα χειρότερα αφού (είμαστε σίγουρες ότι) τα πειράζεις με μανία.

Τι σε συμβουλεύουμε να κάνεις

Πρόσφατα ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε ένα εντομοαπωθητικό σπρέι που, αν μας πιστεύεις, είναι εντελώς άοσμο. Ίσως αποφεύγεις εν γένει τα συγκεκριμένα σπρέι λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς τους, όμως το εν λόγω σκεύασμα παρέχει 100% αποτελεσματική προστασία χωρίς να αφήνει καμία απολύτως μυρωδιά στο δέρμα.

Πρόκειται για το Repel Spray της Uni-Pharma που χαρίζει στην επιδερμίδα την απαραίτητη προστασία από τα τσιμπήματα των εντόμων και όλους τους κινδύνους που αυτά ενέχουν, και που μάλιστα η δράση του διαρκεί έως και 8 ώρες.

Πώς να προφυλαχθείς με ασφάλεια από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών

Με δραστικό του συστατικό το IR3535 (20% κ.β.), ένα απωθητικό φυσικής προέλευσης που συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποφυγή τσιμπημάτων από ένα ευρύ φάσμα εντόμων: τα κουνούπια και το κουνούπι-τίγρη, σκνίπες, ψύλλους, τσιμπούρια, μύγες, μέλισσες, σφήκες, το Repel Spray είναι η άοσμη εντομοαπωθητική προστασία που χρειάζεσαι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα σπρέι δερματολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ενώ δεν περιέχει parabens και συντηρητικά. Αν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα και φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις, μην ανησυχείς καθώς η ελαφριά σύνθεσή του δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα.

Η πρακτική συσκευασία του καθώς και το γεγονός ότι βγαίνει και σε pocket size το καθιστά ευέλικτο για να το έχεις παντού και πάντα μαζί σου.

Αν τώρα δεν πρόλαβες να προφυλαχθείς εγκαίρως και σε τσίμπησε κάποιο έντομο, δεν έχεις παρά να τρίψεις απαλά την ερεθισμένη περιοχή με ένα από τα μαγικά μαντηλάκια της ίδια σειράς.

Αναφερόμαστε στα Repel After Bite Wipes, που είναι καταπραϋντικά μαντηλάκια για εφαρμογή μετά από τσιμπήματα εντόμων, αλλά και επαφή με μέδουσες ή φυτά (π.χ. τσουκνίδες) που μπορούν να προκαλέσουν οποιοδήποτε ερεθισμό.

repel

Ανακουφίζουν και καταπραΰνουν άμεσα χάρη στην προβιταμίνη Β5, το έλαιο κράμβης και τα φυσικά εκχυλίσματα χαμομηλιού, επιλόβιου και αλόης ενώ η πρακτική μορφή τους τα καθιστά εύκολα στη μεταφορά και βολικά στη χρήση.

Δεν περιέχουν αμμωνία, είναι δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους (από ενός έτους και άνω).

Θα βρεις τα παραπάνω προϊόντα στα φαρμακεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ