Follow us

Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

Σε διαφορετική περίπτωση, ρισκάρουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο.

olympics iStock

Φανταζόσουν ποτέ ότι οι αθλήτριες των ολυμπιακών αγωνισμάτων πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους beauty κανόνες; Κι όμως, εκτός από το άγχος τους να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά σκορ στον στόχο τους προς την πρωτιά, οφείλουν να συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες που αφορούν το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με αφαιρέσεις βαθμών που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν την πολυπόθητη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Ποια είναι αυτά τα beauty secrets που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες και σε ποια ολυμπιακά αγωνίσματα;

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Οι beauty "απαγορεύσεις" που έχουν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης είναι αρκετές, κάνοντας το συγκεκριμένο άθλημα το πιο αυστηρό ανάμεσα σε άλλα ολυμπιακά αθλήματα. Καταρχάς, απαγορεύεται να έχουν λυτά και (επιμελώς) ατημέλητα μαλλιά. Οφείλουν να τα έχουν πάντα πιασμένα σε κότσο, ενώ δεν πρέπει να πετάει ούτε μια τρίχα. Γι᾽αυτό και χρησιμοποιούν ζελατίνη για να κρατήσουν πολύ σταθερά, σχεδόν κολλημένα τα μαλλιά και τις τρίχες στο κεφάλι τους. Επίσης, αν κάποιο αξεσουάρ για τα μαλλιά (λαστιχάκι ή τσιμπιδάκι) φύγει απ᾽τα μαλλιά και χαθεί στην πισίνα επιπλέοντας στο νερό, δημιουργείται μεγάλο θέμα. Τέλος, το "θεατρικό μακιγιάζ", δηλαδή το έντονο makeup με σχέδια και ζωγραφιές στο πρόσωπο, απαγαρεύεται. Αντιθέτως, προτιμάται ένα αδιάβροχο, διακριτικό μακιγιάζ που ευνοεί την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και λάμψης του δέρματος. Τέλος, εννοείται ότι τα κοσμήματα απαγορεύονται, ενώ πρέπει να αφαιρούνται από την αρχή της προετοιμασίας τους.

Ενόργανη Γυμναστική

Και για τις αθλήτριες της ενόργανης υπάρχουν κανόνες, που όμως είναι λιγότεροι και πιο ελαστικοί. Τα μαλλιά πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαζεμένα σωστά και με ασφάλεια έτσι ώστε να μην πέφτουν μπροστά στα μάτια και εμποδίζουν την όραση της αγωνιζόμενης. Επίσης, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το μακιγιάζ, αυτό προτείνεται να είναι προσεγμένο ενώ το μανικιούρ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι φανταχτερό - δηλαδή με έντονα χρώματα και περίεργα nail art patterns, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αποσπάσει την προσοχή των κριτών. Τέλος, επιτρέπεται μόλις ένα (μικρό) σκουλαρίκι σε κάθε αυτί, ενώ οποιοδήποτε άλλο piercing στο υπόλοιπο σώμα πρέπει να αφαιρείται εξαρχής.

Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

Στίβος

Τα κορίτσια του στίβου έχουν ακόμα πιο ευέλικτους κανόνες ομορφιάς με τους οποίους οφείλουν να συμμορφωθούν. Η κύρια απαγόρευση είναι ότι δεν επιτρέπεται να διαφημίζουν σπόνσορες και brands μέσω τατουάζ ή body painting, βαφών για τα μαλλιά και κοσμημάτων. Όσο για το μανικιούρ τους, αυτό δεν χρειάζεται να είναι μίνιμαλ και απλό όπως των κοριτσιών της ενόργανης, γι´αυτό και βλέπουμε κατά καιρούς πολλές αθλήτριες του στίβου να ποζάρουν επιδεικνύοντας τα nail art μανικιούρ τους που είναι εμπνευσμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

olympics

Volleyball

Όσο για τις αθλήτριες του βόλεϊ, πρέπει επίσης να έχουν μαζεμένα τα μαλλιά τους (ακόμα και πρόχειρα) ενώ τα μακριά νύχια απαγορεύονται ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο όταν παίζουν. Τέλος, μπορούν να φορούν κοσμήματα με τον όρο ότι η φύση τους δεν αποτελεί πηγή κινδύνου. Επομένως, τα πολύ μακριά κολιέ ή τα μενταγιόν με μακριές αλυσίδες, καθώς και οι πολύ μεγάλοι κρίκοι - σκουλαρίκια απαγορεύονται για ευνόητους λόγους.

olympics

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ