Tips για αδιάβροχο μακιγιάζ | Πήραμε ιδέες από τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης

Πώς καταφέρνουν και κρατάνε αναλλοίωτο το μακιγιάζ τους στο νερό;

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αν έπρεπε να πάρουμε συμβουλές από κάποιον για αδιάβροχο μακιγιάζ, και τον τρόπο για να το κρατάμε αναλλοίωτο στο νερό, αυτός θα ήταν σίγουρα ο makeup artist που επιμελείται το makeup των κοριτσιών της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Κι αυτό γιατί μένει πάντα αψεγάδιαστο, όσες φορές κι αν βουτήξουν στην πισίνα κι όσο κι αν ιδρώσουν, ακόμα και μετά το τέλος του αγωνίσματος και της performance τους.

Κι ενώ υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά την beauty ρουτίνα τους (απαγορεύονται τα λυτά και ανέμελα μαλλιά, το "θεατρικό" μακιγιάζ και τα κοσμήματα που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή των κριτών), το διακριτικό πλην λαμπερό μακιγιάζ όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται, για να συνοδεύσει και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνισή τους.

Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

Κι παρ' όλο που δεν θα κριθούν φυσικά από το μακιγιάζ τους, αυτό πρέπει να είναι απόλυτα ταιριαστό με τα όμορφα, εντυπωσιακά κοστούμια και sleek χτενίσματα των αθλητριών. Γι' αυτό κι αν παρατηρήσεις καλά, τα κορίτσια του πιο θηλυκού, γυναικείου αθλήματος που υπάρχει φοράνε απαλές μεν, φωτεινές δε σκιές και αποχρώσεις στο πρόσωπό τους ώστε να τονίζουν με διακριτικότητα τα χαρακτηριστικά τους και να βοηθούν τις εκφράσεις τους να ξεχωρίζουν από μακριά, ώστε να μπορούν να κριθούν αποτελεσματικά απ' τους κριτές.

Πώς καταφέρνουν λοιπόν να έχουν ένα "τόσο-όσο" φωτεινό μακιγιάζ και μάλιστα να το διατηρούν άθικτο κάτω απ' το νερό;

Δες παρακάτω τα μικρά tips που τηρούν ευλαβικά:

#1. Δεν ξεχνούν ποτέ το primer

Μετά την απαραίτητη ενυδάτωση του προσώπου, αυτό που δεν αμελούν ποτέ να εφαρμόσουν είναι το σωστό primer που θα κρατήσει στη θέση τους όλα τα προϊόντα μακιγιάζ. Αν μάλιστα επιλέξεις κάποιο που έχει και ενυδατικές ιδιότητες, θα πετύχεις μια έξτρα ενυδάτωση που αυτήν την περίοδο έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η επιδερμίδα.

#2. Αδιάβροχη μάσκαρα

Δεν είναι μυστικό ότι αν θες να βουτήξεις στη θάλασσα, θα χρησιμοποιήσεις αδιάβροχη μάσκαρα. Προσοχή όμως στο ντεμακιγιάζ, καθώς δύσκολα βγαίνει με τα κοινά προϊόντα μακιγιάζ, αναγκάζοντάς σε συχνά να τρίβεις με δύναμη τις βλεφαρίδες για να απομακρύνεις το χρώμα. Επίλεξε απαραίτητα ένα διφασικό νερό ντεμακιγιάζ - το έλαιο που περιέχει όχι μόνο θα απομακρύνει το προϊόν αλλά και θα ενυδατώσει και θα θρέψει τις βλεφαρίδες σου.

#3. Liquid Blush

Τον τελευταίο καιρό κάτι έχουμε πάθει με τα υγρά και κρεμώδη ρουζ. Το πλεονέκτημά τους έγκειται (σε τι άλλο) στη διάρκεια, καθώς οι συνθέσεις τους απορροφώνται από το δέρμα ευκολότερα, με το χρώμα να μένει στην επιφάνεια του προσώπου για περισσότερο χρόνο. Ως εκ τούτου, φεύγουν και πιο δύσκολα με το νερό, κάνοντάς τα ιδανικά αν θες να δημιουργήσεις ένα αδιάβροχο μακιγιάζ. Επίσης, μπορείς να τα εφαρμόσεις και στα χείλη αντί για κραγιόν, για να πετύχεις ομοιομορφία σε όλο το πρόσωπο.

#4. Βάλε στη ζωή σου τα ματ lipsticks

Χρησιμοποίησε ματ κραγιόν που μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα χείλη και δύσκολα αλλοιώνοονται, ακόμα και στο νερό. Προτίμησε απλά να έχουν ενυδατικές συνθέσεις για να μην αφυδατώσουν και ξηράνουν τα χείλη σου.

#5. Η βαζελίνη η θαυματουργή

Χρησιμοποίησε τη βαζελίνη ως topper για να κρατήσεις το χρώμα της σκιάς στη θέση της αλλά και για να σφραγίσεις την υγρασία. Επίσης, η βαζελίνη θα αφήσει ένα glossy εφέ στα μάτια σου κάνοντάς να δείχνουν (και να είναι) πλήρως ενυδατωμένα, ενώ θα αφήσει μια υγιή λάμψη υγείας. Ένα προϊόν με τόσα οφέλη που δεν κοστίζει τίποτα.

Και ένα έξτρα tip για τα μαλλιά:

Οι αθλήτριες χρησιμοποιύν ζελατίνη αραιωμένη σε ζεστό νερό για να κρατήσουν σταθερά τα μαλλιά τους και να μην πετάει ούτε τρίχα. Ένα κόλπο που ωστόσο δεν προτείνουμε να ακολουθήσεις, καθώς ξηραίνει πολύ τα μαλλιά (μιας και τα "παγώνει") και τα κάνει πιο επιρεπή στο σπάσιμο.

H Dua Lipa ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα | Η λεπτομέρεια στο χτένισμά της που έκανε τη διαφορά