Follow us

7 καλοκαιρινά beauty hacks που θα σου λύσουν τα χέρια

Μαύρισες και δεν σου ταιριάζει το foundation; Τρέχει η σκιά; Όλα τα μυστικά για να αποφύγεις μικρές αστοχίες στο καλοκαιρινό μακιγιάζ.

beauty hacks iStock

Αν αναρωτιέσαι σε τι μπορούν να φανούν χρήσιμα τα διάφορα beauty hacks, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαιρινό μακιγιάζ θέλει ιδιαίτερο χειρισμό κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα προϊόντα να λιώσουν και να τρέξουν στο πρόσωπό σου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

5 εύκολα tips μακιγιάζ για να δείχνεις -ακόμα- πιο όμορφη κάθε μέρα

Εκτός αυτού, υπάρχουν μερικά πραγματάκια που ίσως δεν λαμβάνεις υπόψη σου όταν αγοράζεις προϊόντα μακιγιάζ τον χειμώνα - και τα κρατάς και το καλοκαίρι. Είναι σύνηθες για παράδειγμα το foundation που έβαζες όλο τον χειμώνα να μην ταιριάζει με την απόχρωση του προσώπου σου αν έχεις μαυρίσει. Δες τι μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση - αλλά και σε πολλές άλλες:

#1. Αν το foundation είναι πια σε λάθος απόχρωση

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο, μιας και μπορείς να αναμείξεις σε αυτό μερικές σταγόνες tanning gel για το πρόσωπο ή ακόμα και liquid bronzer αν έχεις. Με αυτόν τον τρόπο έχεις και τον έλεγχο τού πόσο θα σκουρύνεις τη βάση με στόχο να γίνει ένα με τη μαυρισμένη επιδερμίδα σου.

#2. Για ακόμα μεγαλύτερη δροσιά

Τοποθέτησε τον ορό ή την ενυδατική σου στο ψυγείο, έτσι ώστε όταν τα εφαρμόζεις στο δέρμα σου αυτό να αναζοωγονείται από τη δροσιά των προϊόντων. Αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς και face massage tools, τοποθέτησε κι αυτά στο ψυγείο ώστε να νιώσεις πλήρη αποσυμφόρηση και ανανέωση με τη χρήση τους. Το κρύο ανακουφίζει άμεσα από ερυθρότητα και τυχόν ερεθισμούς ενώ σφίγγει το δέρμα χαρίζοντας μια πιο νεανική όψη.

#3. Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου τα face oils

Τα face oils χαρίζουν αξεπέραστη ενυδάτωση αφού σφραγίζουν την υγρασία στο δέρμα. Δεν κάνουν όμως μόνο αυτό, αφού προσθέτοντας 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο στο foundation θα αποκτήσεις μια υπέροχη λάμψη αλλά και βελούδινη όψη στην επιδερμίδα. Αυτό το hack ταιριάζει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας, ιδιαίτερα στις ξηρές/κανονικές ενώ αφήνει μια τέλεια dewy υφή χωρίς την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

#4. Επένδυσε σε ένα πολυχρηστικό balm

Το οποίο θα σε "σώσει" από την ξηρότητα στα χείλη, στα χέρια, στους αγκώνες και σε άλλα σκληρά σημεία. Είναι επίσης τέλειο για να ενυδατώνεις τα πετσάκια σου, ενώ χρησιμοποιείται και ως highligter αν έχεις ξεμείνει - χαρίζει ένα glossy και έξτρα glowy τελείωμα σε ζυγωματικά και βλέφαρα χωρίς το μεταλλικό χρώμα που περιέχουν τα κλασικά highligters και που μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη ή να τονίσουν τυχόν ατέλειες. Το balm αντί για highlighter θα σού χαρίσει μια νεανική, φρέσκια όψη.

#5. Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ

Τα πολλά στρώματα προϊόντων μακιγιάζ βαραίνουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπή αλλά και να "σπάει" μετά από λίγη ώρα. Προτίμησε το μακιγιάζ σου να βασίζεται σε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα, και αν είναι δυνατόν, σε προϊόντα 2 σε 1. Τι εννοούμε; Τα κρεμώδη ρουζ μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν και ως σκιές, τα κραγιόν μπορείς επίσης να τα εφαρμόσεις και στα μάγουλα, οι bronzing powders λειτουργούν εξαίσια και ως σκιές κ.ο.κ. Έτσι, εξοικονομείς χώρο και στο νεσεσέρ σου, που ενδεχομένως δεν θες να βαρύνεις με περιττά προϊόντα.

#6. Highligter

Χρησιμοποιήσέ το αντί για σκιά - θα δεις μεγάλη διαφορά στα μάτια σου ενώ το αποτέλεσμα θα "γράφει" τέλεια στις φωτογραφίες.

#7. Βρέξε τα πινέλα σου

Αν παρατηρείς ότι η σκιά τρέχει μετά από λίγο λόγω της ζέστης, ψέκασε με setting spray το πινέλο σου και έπειτα εφάρμοσε τη σκιά στα μάτια σου. Το βρεγμένο εργαλείο θα κάνει τη σκιά να κολλήσει σαν μαγνήτης στο δέρμα βοηθώντας τη να μείνει σταθερή για περισότερο. Δοκίμασε το ίδιο και με το ρουζ σου.

Sensitive Skin | Ένα εύκολο τρικ για να καταλάβεις αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ