Follow us

Πες αντίο στο τραχύ και διψασμένο δέρμα | Το μυστικό για να επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου

Η ώρα της επανόρθωσης είναι τώρα.

λείο δέρμα iStock

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω φθινοπώρου, όμως τα "σημάδια" του καλοκαιριού είναι ακόμα εδώ, βασανίζοντας τόσο το μυαλό με νοσταλγικά throwbacks, όσο και την επιδερμίδα με την τραχιά και διψασμένη υφή που δημιούργησε στο πέρασμά του. Αν και καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια εδώ και βδομάδες, να επαναφέρεις τη λαμπερή και λεία όψη στο πρόσωπο σου, κάτι μάλλον σε εμποδίζει, αφήνοντας το δέρμα σου να μοιάζει ξηρό και ταλαιπωρημένο.

Πες αντίο στο τραχύ και διψασμένο δέρμα | Το μυστικό για να επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου

Αυτό το "κάτι" είναι συνήθως η έλλειψη ενυδάτωσης, που όσο και αν εκπλήσσεσαι δεν σχετίζεται ούτε με τις αμέτρητες ποσότητες νερού που καταναλώνεις καθημερινά, ούτε με τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς εντατικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο! Και όταν λέμε βαθύτερο, το εννοούμε, αφού τα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας είναι αυτά που έχουν υποστεί την φθορά και εκπέμπουν s.o.s.

Γιατί είναι σημαντική η βαθύτερη ενυδάτωση του δέρματος;

Ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει πρώτα από όλα υγεία. Βλαβεροί παράγοντες όμως, όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ηλιακή ακτινοβολία, η ανθυγιεινή διατροφή, το άγχος της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με τα συχνά ζεστά ντους και την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, προσβάλλουν την εν λόγω υγεία, προκαλώντας μάλιστα πρόωρη γήρανση. Για να αποφύγεις την πρόωρη εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων, πρέπει τα τρία σημαντικά συστατικά του δέρματος να παραμένουν πάντα σε επάρκεια και άριστη κατάσταση. Και ποια είναι αυτά; Το κολλαγόνο, το όποιο παρέχει δομή και στήριξη στο δέρμα, η ελαστίνη, που χαρίζει ελαστικότητα και το υαλουρονικό οξύ, η "αποθήκη νερού" που εξασφαλίζει ενυδάτωση στο δέρμα.

ενυδατωμένο δέρμα

Πώς θα καταλάβεις ότι το δέρμα σου διψάει εσωτερικά;

Πέραν των συνηθισμένων και ορατών "ενόχων", που δεν είναι άλλοι από την ξηρή, θαμπή και κουρασμένη όψη την οποία εύκολα παρατηρείς στον καθρέφτη σου, η τραχιά υφή αλλά και το ανομοιόμορφο δέρμα, είναι επίσης ενδείξεις της ανεπαρκούς εσωτερικής ενυδάτωσης.

Ενυδάτωση εκ των έσω…

Το μυστικό για να επαναφέρεις την λάμψη στο πρόσωπο σου, αποκτώντας και πάλι λείο δέρμα είναι να το ενισχύσεις εσωτερικά με τα κατάλληλα συστατικά. Και όπου κατάλληλα συστατικά για την δραστική φροντίδα της επιδερμίδας, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο, πέρα από το υαλουρονικό οξύ. Το συστατικό αυτό, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται ήδη στο δέρμα μας, όμως με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή του μειώνεται, απαιτώντας συμπληρωματική βοήθεια. Σίγουρα γνωρίζεις πως στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ, οι οποίες όμως δεν καταφέρνουν να εισχωρήσουν βαθιά στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας εξαιτίας των μεγάλων μορίων της σύστασης τους.

ενυδάτωση δέρματος

Το Restylane Skinboosters είναι ακριβώς αυτό που αναζητά η επιδερμίδα σου, ώστε να βελτιωθεί πρώτα εσωτερικά. Πρόκειται για μια μία ενέσιμη θεραπεία με πρωτοποριακή φόρμουλα, η οποία έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το υαλουρονικό οξύ, με σκοπό να διαρκεί πολύ περισσότερο στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Κατά την έγχυση του Restylane Skinbooster, δημιουργείται ένα πλέγμα ενυδάτωσης, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την απαραίτητη υγρασία αλλά και την αναπλήρωση του κολλαγόνου καθώς και την βελτίωση της ελαστίνης. Ταυτόχρονα, το σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ ενίεται σε μικροσταγονίδια σε μία μεγάλη περιοχή, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια ή το ντεκολτέ. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα παραμένει λείο και υγιές για τουλάχιστον 12 μήνες μετά την αρχική θεραπεία, κρατώντας μακριά κάθε σημάδι αφυδάτωσης.

Άμεσα αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του, απέδειξαν ότι η βέλτιστη αυτή θεραπεία ενυδάτωσης, προσφέρει σφριγηλό και λείο δέρμα άμεσα με λίγες μόνο συνεδρίες. Συγκεκριμένα, στόχος του Restylane Skinbooster είναι να εξασφαλίσει ορατή ενυδάτωση, λάμψη και καλύτερη υφή στο δέρμα που διαρκεί και θα συνεχίσει να διαρκεί. Αυτό επιτυγχάνεται ξεκινώντας με 3 αρχικές θεραπευτικές συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων. Οι αρχικές συνεδρίες θα αποκαταστήσουν την ενυδάτωση του δέρματος και θα επαναφέρουν γρήγορα τη λάμψη του. Η συντήρησή γίνεται με μια και μοναδική συνεδρία κάθε 4-6 μήνες. Θυμήσου πάντα να συμβουλεύεσαι έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας, για τους συνιστώμενους χρόνους θεραπείας, όπως επίσης και για την καλύτερη για εσένα εφαρμογή.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Αναστασία Π. Τζούμα, δερματολόγο - αφροδισιολόγο, ειδικευμένη στην Αισθητική Δερματολογία στο Esthetic Skin Institute New York , USA, www.tzouma.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ