Follow us

Movie Night | Το μακιγιάζ που με έκανε να νιώθω σαν ένα σύγχρονο Bond Girl

Πήγα για πρώτη φορά στο σινεμά μετά από πολύ καιρό και η προετοιμασία μου με νέα και παλιά αγαπημένα προϊόντα MAC Cosmetics μού άρεσε τελικά πιο πολύ από την ταινία.

MAC Courtesy of MAC Cosmetics

Ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα σινεμά: Ήταν το 2020 ή το 2019; Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Με τη μερική έστω κανονικότητα να έχει επιστρέψει στις ζωές μας, η ιδέα ενός movie night έπεσε και πάλι στο τραπέζι. Η περίσταση θεώρησα ότι απαιτεί μια grande εμφάνιση κι έτσι αφότου έκλεισα εισιτήρια για εμένα και τις φίλες μου, έτρεξα κατευθείαν στο πλησιέστερο κατάστημα MAC Cosmetics για να προμηθευτώ όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που θα με έκαναν να νιώθω Bond Girl όσο έβλεπα την ταινία περιπέτειας που διαλέξαμε.

Για καλή μου τύχη, "έπεσα" πάνω στην Global Senior Αrtist της MAC Cosmetics, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, η οποία, με το που της είπα το όραμά μου για το makeup look που ήθελα να πετύχω, με κατεύθυνε έτσι ώστε να βρω όλα τα προϊόντα που θα χρειαζόμουν.

First things first

Movie Night | Το μακιγιάζ που με έκανε να νιώθω σαν ένα σύγχρονο Bond Girl

Είτε πρόκειται για φυσικό, είτε για επίσημο μακιγιάζ, πάντα ξεκινάω με το cult favourite, Prep + Prime Fix +. Το σπουδαίο αυτό "πολυεργαλείο" καταπραΰνει κι αναζωογονεί την επιδερμίδα, σταθεροποιεί το μακιγιάζ και, όπως στη δική μου περίπτωση, λειτουργεί σαν το τέλειο primer που θα φροντίσει το μακιγιάζ να "στρώνει" καλά και να έχει μεγάλη διάρκεια.

mac

Έχω πάντα ένα στο boudoir, ένα στην τσάντα μου και ένα στο γραφείο και ειλικρινά σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Ο τέλειος καμβάς

Για να πετύχω την τέλεια βάση εφάρμοσα με το αγαπημένο μου 170 Synthetic Rounded Slant Brush το Studio Fix Fluid SPF 15, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου, κάνοντας blending προς τα έξω.

MAC

Με λίγη μόνο ποσότητα κατάφερα να πετύχω ακριβώς την κάλυψη που ήθελα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μου ένα ματ, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

To συγκεκριμένο foundation δεν είναι τυχαία ένα από τα staples στο kit κάθε makeup artist: Είναι διαθέσιμο σε πάρα πολλές αποχρώσεις (απλά μπες στο maccosmetics.gr και θα καταλάβεις για πόσο μεγάλη ποικιλία μιλάμε) και χαρίζει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που πραγματικά διαρκεί για ώρες. Εγώ το αγαπώ βέβαια και γιατί περιέχει δείκτη προστασίας 15, οπότε τσεκάρει όλα τα κουτάκια στη wishlist μου.

MAC

Σειρά είχε η εφαρμογή του Pro Longwear Concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια μου, έτσι ώστε σαν σωστό wannabe Bond girl να δείχνω πιο ξεκούραστη απ' όσο πραγματικά είμαι.

MAC

Για να χαρίσω ένα ελαφρώς πιο "ζεστό" αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μου, "πέρασα" από τα ζυγωματικά, τους κροτάφους και τη μύτη μου το Studio Fix Powder Plus Foundation σε μια ελαφρώς πιο σκουρόχρωμη απόχρωση από εκείνη της επιδερμίδας μου.

MAC

Το μακιγιάζ του προσώπου μου ολοκληρώθηκε με το Mineralize Blush στην απόχρωση Naturally Flawless, το οποίο και εφάρμοσα ψηλά στα ζυγωματικά, έτσι ώστε να φαίνεται ακόμα κι όταν φοράω την προστατευτική μου μάσκα στο snack bar του σινεμά.

Μυστηριώδες βλέμμα

MAC

Αντλώντας έμπνευση από μερικά από τα πιο θρυλικά Bond Girls στην ιστορία του franchise, όπως η Maud Adams, η Tanya Roberts, η Eva Green και η Halle Berry, αποφάσισα πως τα καφέ smoky eyes ήταν μονόδρομος. Μπορεί το blending των σκιών να μην είναι το expertise μου, ωστόσο η Αλεξάνδρα μου αποκάλυψε τον πιο εύκολο τρόπο να πετύχω ένα smoky αποτέλεσμα, που να μοιάζει επαγγελματικό.

Ξεκίνησα εφαρμόζοντας το Pro Longwear Paint Pot στην απόχρωση Groundwork σαν βάση.

MAC

Στη συνέχεια με ένα φλατ πινέλο, εφάρμοσα σε όλο το κινητό βλέφαρο την αγαπημένη μου καθημερινή σκιά Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow στην απόχρωση What Clout!, σβήνοντας προς το κόκαλο του φρυδιού. Έπειτα, εφάρμοσα κάπως άτσαλα στην γραμμή των άνω βλεφαρίδων το Technakohl Liner στην απόχρωση BrownBonder. Γιατί άτσαλα; Γιατί αμέσως μετά, "έσβησα" το μολύβι εφαρμόζοντας από πάνω τη σκιά Espresso. Την ίδια ακριβώς σκιά εφάρμοσα και στην κόγχη του ματιού. Γι' αυτό αγαπώ τόσο τις σκιές της MAC Cosmetics: Είναι τόσο βουτυρένιες και blendable, που μπορεί ακόμα και μια beginner να πετύχει το look που έχει ονειρευτεί.

Το μακιγιάζ των ματιών μου ολοκληρώθηκε με την Up For Everything Lash Mascara, που έκανε τις βλεφαρίδες μου εξαιρετικά μακριές και πλούσιες, ενώ δεν παρέλειψα να γεμίσω λίγο τα "κενά" στα φρύδια μου με το Eye Brows Big Booster Fibre Gel.

'90s Lips

MAC

Θέλοντας να υιοθετήσω μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για φέτος, το '90s inspired μακιγιάζ, αποφάσισα να ολοκληρώσω το makeup look μου με ένα taupe κραγιόν. Διάλεξα το Powder Kiss Liquid Lip Color στην απόχρωση Over The Taupe, το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια και αν και ματ, κρατά τα χείλη ενυδατωμένα για μέχρι και 10 ώρες, κάτι που ξέρω πολύ καλά ότι θα εκτιμήσω όσο τρώω τα ποπ κορν μου. Έπειτα, τόνισα ακόμα περισσότερο το σχήμα των χειλιών μου εφαρμόζοντας το Lip Pencil στην απόχρωση Plum.

The Final Look

Φόρεσα το αγαπημένο μου T-shirt and jeans outfit για να είμαι άνετα στο σινεμά, πήρα μαζί μου το κραγιόν, το μολύβι χειλιών και το Prep + Prime Fix + για το απαραίτητο touch up μετά το τέλος της ταινίας και είμαι έτοιμη!

MAC
MAC

Αν με ψάχνετε σήμερα το βράδυ, ξέρετε πού θα με βρείτε!

Δες περισσότερες ιδέες και προτάσεις στο Ιnstagram: @maccosmeticsgreece και όλα τα απαραίτητα για το μακιγιάζ σου στο www.maccosmetics.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ