Follow us

Date Night | Το ιδανικό σαγηνευτικό μακιγιάζ για το ραντεβού σου

Πώς δημιούργησα το πιο εύκολο, διακριτικό και πάνω από όλα σαγηνευτικό μακιγιάζ για το ραντεβού μου με προϊόντα από τη MAC Cosmetics.

Date Night | Το ιδανικό σαγηνευτικό μακιγιάζ για το ραντεβού σου Courtesy of MAC Cosmetics

Μία μέρα έχει 24 ώρες και ανάμεσα τους πρέπει να χωρέσω την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή. Δεν είναι λίγες οι φορές, λοιπόν, που μετά το γραφείο είχα να δω τους φίλους μου ή να βγω ραντεβού με το αγόρι μου. Έτσι, πρέπει να είμαι έτοιμη ουσιαστικά από το πρωί, καθώς δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου για να κάνω μεγάλες αλλαγές τόσο στο σύνολο όσο και στο μακιγιάζ μου. Χρειάζομαι ένα outfit με μεγάλη στιλιστική ευελιξία για το γραφείο και την έξοδο και ένα μακιγιάζ, που να είναι ''τόσο όσο'' glamorous και με μεγάλη διάρκεια.

Πριν από μία τέτοια απαιτητική ημέρα, οργανώνω την εμφάνιση μου φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Για το date night με το αγόρι μου, όμως, δίνω μεγαλύτερη προσοχή στο μακιγιάζ, καθώς θέλω να είναι πιο σαγηνευτικό από ό,τι συνήθως. Για αυτό και πριν από το ραντεβού επισκέφθηκα το πιο κοντινό κατάστημα της MAC Cosmetics για να προμηθευτώ τα ''απαραίτητα'' του date night μακιγιάζ μου. Εκεί με βοήθησε η Global Senior Αrtist της MAC Cosmetics, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, να δημιουργήσω το κατάλληλο μακιγιάζ, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις μου.

Βασικό κομμάτι του μακιγιάζ ήταν τα σαγηνευτικά μάτια με ένα διακριτικό eye look και μία βάση, που να αναδεικνύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας μου και στη MAC Cosmetics βρήκα όσα χρειαζόμουν.

Date night make up | Step by step

Ως συντάκτρια μόδας μελετώ πάντα τις προτάσεις των εμβληματικών οίκων και μοντέρνων brands, ακόμα και αυτές, που αφορούν την ομορφιά. Για αυτή τη σεζόν τα 90s κυριαρχούν τόσο στα στιλ όσο και στο μακιγιάζ. Έτσι, για το ραντεβού μου προτίμησα ένα make up look με κυρίαρχες τις ουδέτερες αποχρώσεις και πρωταγωνιστή τα μάτια.

Date Night | Το ιδανικό σαγηνευτικό μακιγιάζ για το ραντεβού σου

Η προετοιμασία

Ξεκίνησα το μακιγιάζ μου προετοιμάζοντας την επιδερμίδα μου με το Prep + Prime Fix +, το holy grail στο νεσεσέρ των beauty addicts. Ο σκοπός του είναι να ενυδατώσει και να δημιουργήσει τον κατάλληλο καμβά στην επιδερμίδα μου, για να προσθέσω τα υπόλοιπα προϊόντα.

mac

Έπειτα, άπλωσα την Strobe Cream, μία ιριδίζουσα ενυδατική κρέμα, καθώς ήθελα η επιδερμίδα μου να ακτινοβολεί κάτω από τα προϊόντα.

Courtesy of MAC Cosmetics

Τα θεμέλια είναι το πάν

Αφού προετοίμασα την επιδερμίδα συνέχισα με το foundation, το οποίο δεν ήταν άλλο από το Studio Fix Fluid SPF 15. Πρόκειται για ένα προϊόν, που καταπολεμά τη γυαλάδα, προσφέρει ματ αποτέλεσμα με μέτρια έως πλήρη κάλυψη και έχει μεγάλη διάρκεια, για να έχω άψογη βάση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ας μην παραλείπουμε και το γεγονός, πως έχει και δείκτη προστασίας από τις ακτίνες του ηλίου, όπως επίσης και μία μεγάλη ποικιλία στις αποχρώσεις.

MAC Cosmetics2

Για να καμουφλάρω την κούραση γύρω από τα μάτια μου, χρησιμοποίησα το Studio Fix 24 Hour Smooth Wear Concealer, το οποίο προσφέρει πλήρη κάλυψη με φυσικό αποτέλεσμα και έχει ελαφριά υφή. Το τοποθέτησα στην εσωτερική και εξωτερική γωνία των ματιών μου, έτσι ώστε να δώσω ένα lifting effect.

Για να δώσω χρώμα και ζεστασιά στην επιδερμίδα, τοποθέτησα το Mineralize Blush στην απόχρωση ''Humour Me'' ψηλά στα ζυγωματικά και στον κρόταφο για το απόλυτο snatched look.

Μάτια που αιχμαλωτίζουν

Σειρά είχαν τα φρύδια, τα οποία μου αρέσει να είναι καλοσχηματισμένα. Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησα το μηχανικό αδιάβροχο μολύβι Eye Brows Styler στην απόχρωση ''Stud'', για να γεμίσω και τα κενά, όπου είναι απαραίτητο.

Courtesy of MAC Cosmetics4

Το επόμενο βήμα ήταν το μακιγιάζ των ματιών, που ξεκίνησε με το Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base. Αυτό το προϊόν δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στο eye look μου και ένταση στις σκιές, που θα χρησιμοποιούσα μετά.

Courtesy of MAC Cosmetics6

Ως βάση άπλωσα σε όλο το κινητό βλέφαρο τη σκιά Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow στη φυσική απόχρωση ''What Clout!''.

Σειρά έχει το soft eyeliner με το σβησμένο εφέ. Για να το δημιουργήσω χρησιμοποίησα το μολύβι Eye Kohl στην απόχρωση ''Costa Riche''. Με αυτό σχημάτισα άτσαλα τη γραμμή του eyeliner, το wing, από τη μέση του βλεφάρου προς την εξωτερική γραμμή του ματιού μου.

Courtesy of MAC Cosmetics7

Θα αναρωτιέσαι, όμως, γιατί το έκανα άτσαλα. Γιατί μετά έσβησα τη γραμμή αυτή με ένα πινέλο για το smokey effect. Έπειτα έδωσα ένταση με τη Matte Eye Shadow στην απόχρωση ''Espresso''.

Για να κάνω τη γραμμή του eyeliner πιο sharp, καθάρισα τις ατασθαλίες βάζοντας το Prep + Prime Highlighter κατά μήκος της γραμμής του wing, που ήθελα να δημιουργήσω.

Η ένταση του eye look δεν τελειώνει εδώ. Πρόσθεσα με ένα fluffy πινέλο τη σκιά Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow στην απόχρωση ''These Bags Are Designer'' στην εσοχή, την κόγχη του ματιού, για να δώσω βάθος στο βλέμμα μου.

Courtesy of MAC Cosmetics6

Τέλος, ολοκλήρωσα το μακιγιάζ των ματιών με την hero μάσκαρα, που δίνει όγκο και μήκος Extreme Dimension 3d Mascara Black. Το βουρτσάκι της έκανε τις βλεφαρίδες μου πραγματικά τρισδιάστατες, αφού τους δίνει μορφή από τη ρίζα έως την άκρη.

mac cosmetics
Courtesy of MAC Cosmetics9

Χείλη για φίλημα

Όσον αφορά τα χείλη μου, το μακιγιάζ δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς ένα nude - brown lip combo. Το μολύβι, που χρησιμοποίησα ήταν το Lip Pencil στην απόχρωση ''Boldy Bare'', με το οποίο τόνισα το περίγραμμα των χειλιών μου για ένα πιο σαρκώδες αποτέλεσμα.

Courtesy of MAC Cosmetics8

Το κραγιόν, το οποίο πρόσθεσα τελευταίο και έβαλα στην τσάντα μου, ήταν το Lipstick / Tempting Fate στην απόχρωση ''On A Petal-Still''.

Courtesy of MAC Cosmetics9

The Final Look

MAC C

Δες περισσότερες ιδέες και προτάσεις στο Ιnstagram: @maccosmeticsgreece και όλα τα απαραίτητα για το μακιγιάζ σου στο www.maccosmetics.gr/bestsellers.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ