Follow us

Η καταλληλότερη skincare ρουτίνα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου

Με λίγα λόγια, τι να προσέξεις και ποιες συνήθειες να αφήσεις πίσω σου για μια ομαλή μετάβαση στον χειμώνα όσον αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας σου.

skin iStock

Τα πρώτα κρύα για φέτος είναι γεγονός, με τον καιρό να φθινοπωριάζει σχετικά απότομα ενώ εμείς ψάχνουμε τρόπους για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας τον χειμώνα από τις θερμοκρασίες που σταδιακά πέφτουν.

Παρ' όλο που είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε λόγο για το πολύ ψύχος που πραγματικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα, καλό είναι να αναφερθούμε στα πράγματα που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε από τώρα ώστε να προλάβουμε τις επιπτώσεις που αναπόφευκτα θα φέρει το κρύο στο πρόσωπο και στο σώμα μας.

Ποιες είναι αυτές; Ξηρότητα, ξεφλούδισμα, μερικές φορές "σκασίματα" και πληγές είναι το επακόλουθο, εάν δεν φροντίσεις εγκαίρως και σωστά το δέρμα σου.

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό και ανανεωτικό από το να φρεσκάρεις την skincare ρουτίνα σου τώρα που ο καιρός κρυώνει και θες να έχεις ένα λαμπερό δέρμα.

Δες παρακάτω τα 6 σωτήρια skincare tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα όσο κρύο κι αν κάνει έξω:

#1. Η θερμοκρασία του νερού

Το ζεστό νερό μοιάζει με το ιδανικό αντίδοτο για το κρύο, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί από το δέρμα το σμήγμα του και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με επακόλουθο την αυξημένη απώλεια υγρασίας. Η έλλειψη υγρασίας, όμως, είναι κύρια αιτία ξηροδερμίας. Επομένως, προτείνεται και από τους δερματολόγους να πλένεις τα χέρια σου και να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό ή, ακόμα χειρότερα, καυτό. Δεν πρέπει επίσης να το παρακάνεις με τον χρόνο που κάθεσαι στο ντους: φρόντισε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο.

#2. The cleansing products

Αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στην ξηροδερμία τον χειμώνα, καλό είναι να το καθαρίζεις με μη-ερεθιστικά καθαριστικά ή ακόμα και καθαριστικά προϊόντα χωρίς σαπούνι. Τα προϊόντα αυτά φέρουν την επισήμανση non-soap και περιέχουν ήπια συστατικά στις συνθέσεις τους. Περιέχουν επίσης ελάχιστα αρώματα, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν το δέρμα. Αγαπημένη μας επιλογή είναι το Hydrating Cleanser της CeraVe, η σύνθεση του οποίου δεν διαταράσσει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος, ούτε καταστρέφει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.

#3. Ξέχνα για λίγο τα peelings

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, καλό είναι να αποφύγεις την απολέπιση για λίγο καιρό, διότι ο φυσικός φραγμός του δέρματος έχει ήδη υπονομευθεί εξαιτίας της ξηρότητας και του κρύου. Αν, όμως, το δέρμα σου είναι καλά ενυδατωμένο, μπορείς να κάνεις απολέπιση, απλά σε μικρότερη συχνότητα από αυτή του καλοκαιριού. Μία φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετή. Μην παραλείψεις όμως μετά να ενυδατώσεις καλά το δέρμα σου.

#4. Ανανέωσε τις ενυδατικές κρέμες σου (και τα συστατικά που χρησιμοποιείς)

Το δέρμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση τον χειμώνα για να διατηρηθεί υγιές. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ενυδατικές κρέμες και λοσιόν εξίσου αποτελεσματικές και κατάλληλες για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τον χειμώνα αποδίδουν καλύτερα οι πιο ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες. Αν όμως έχεις ευαίσθητο δέρμα, επίλεξε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Όσο για τα συστατικά που καλό είναι να αναζητάς στις κρέμες σου, αυτά είναι τα ceramides, το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη. Δοκίμασε την ενυδατική κρέμα Facial Moisturising Lotion με SPF25 της CeraVe ενώ το βράδυ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πιο πολυτελή κρέμα: Την κρέμα νυκτός Glow Era με Έκκριμα Σαλιγκαριού, ατελοκολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ, κερί μέλισσας που βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, καθώς ενεργοποιεί τις φυσικές διεργασίες της κυτταρικής αναγέννησης και παραγωγής κολλαγόνου.

#5. Μην βγαίνεις στο κρύο με νωπό δέρμα ή μαλλιά

Κι όχι μόνο επειδή υπάρχει κίνδυνος κρυολογήματος (ακόμα και πονοκεφάλων αν έχεις βρεγμένα μαλλιά) αλλά κι επειδή με αυτόν τον τρόπο ευνοείται η ξηρότητα.

#6. Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου μια lip mask

Ό,τι καλύτερο για τα χείλη μας που "σκάνε" τον χειμώνα, η lip mask προσφέρει κάτι παραπάνω από τα lip balms. Έχει πιο πλούσια σύνθεση που ενυδατώνει πλήρως τα χείλη, γι' αυτό και προτείνεται να τη φορέσεις λίγο πριν κοιμηθείς ώστε να δράσει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείς φυσικά να την απλώσεις στα χείλη σου και την ημέρα απλά θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις τα κραγιόν πάνω από τη μάσκα καθώς ενδέχεται να μην εφαρμοστούν σωστά και να μην "γράψει" το χρώμα. Δοκίμασε την αγαπημένη μας Lip Sleeping Mask από Laneige που μπορείς να βρεις στα Sephora. Με ισχυρά αντιοξειδωτικά που θρέφουν και αναζωογονούν τα αφυδατωμένα χείλη αλλά και με σύνθεση με βάση το υαλουρονικό οξύ και τα μεταλλικά στοιχεία, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα ξυπνήσεις με λεία, βελούδινα χείλη. Το καλύτερο; Κυκλοφορεί σε 5 υπέροχες (και...νόστιμες) γεύσεις - vanilla, sweet candy, sorbet lemon, fruits rouges, grapefruit.

Πηγή: shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ