Follow us

H δερματολόγος εξηγεί | Οι θεραπείες που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει

Η νέα τάση θέλει τις θεραπείες στο ιατρείο να γίνονται συνδυαστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα.

MissBloom TEAM
skin iStock

Είναι γεγονός ότι η επιδερμίδα μας χρειάζεται συνεχώς φροντίδα για να παραμείνει υγιής, σφριγηλή και νεανική, τόσο με τα σωστά skincare προϊόντα όσο και με θεραπείες στο ιατρείο. Η νέα τάση στις θεραπείες είναι ένας συνδυασμός τους, για τον εξής σημαντικό λόγο: Παίρνουμε τα οφέλη από κάθε μια ξεχωριστά και αποφεύγουμε παρενέργειες που προκύπτουν από κατάχρηση.

Στα 30 μια γυναίκα χρειάζεται ανανέωση της επιδερμίδας, αφαίρεση νέκρων κυττάρων, ενυδάτωση και διατήρηση της ελαστικότητας. Τις επόμενες δεκαετίες αρχίζει η χαλάρωση και, επομένως, η θεραπεία πρέπει να είναι πιο εντατικοποιημένη και εξατομικευμένη. Είναι ωφέλιμο για μια γυναίκα (ή έναν άντρα) να διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Αυτό σημαίνει φωτοπροστασία και συνδυασμός θεραπειών όπως οι παρακάτω:

1. Δερμαπόξεση με διαμάντι

Πρόκειται για μια ασφαλή, μη επεμβατική διαδικασία αναδόμησης του δέρματος που δίνει λάμψη και τονώνει το δέρμα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρά του, προωθώντας την ανάπτυξη υγιών, νέων κυττάρων, για πιο ομαλή, λαμπερή και άψογη χροιά. Διεγείρει τόσο την κυκλοφορία όσο και την ανάπτυξη των ελαστικών ινών με αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και ανανεωμένο δέρμα.

2. Peeling

Eφαρμόζονται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του τύπου του δέρματος. Πρόκειται για θεραπεία ανανέωσης που στοχεύει στην αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος για να δημιουργηθεί μια νέα επιδερμίδα, η οποία θα είναι καλύτερη ποιοτικά, αλλά και πιο λαμπερή.

3. IPL Intense Pulse Light

Αποτελεί θεραπεία υπερχρώσεων, πανάδων, μελάσματος και ευρυαγγειών. Η τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός (IPL) μεταφέρει άμεσα την ενέργεια στις στοχευμένες περιοχές του δέρματος, θεραπεύοντας το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό, αναζωογονημένο δέρμα που ακτινοβολεί.

4. Οι ραδιοσυχνότητες (RF)

Ενισχύουν την παράγωγη κολλαγόνου ώστε να μειωθεί η χαλάρωση του δέρματος και να λειάνουν οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σε αυτή τη θεραπεία χρησιμοποιείται πολυπολικό Rf , για γρήγορη και ομοιογενή θερμότητα σε πολλαπλά βάθη του ιστού, εξασφαλίζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.

5. Το Fractional Rf

Βελτιώνει την εμφάνιση και υφή του δέρματος, όπως ρυτίδες, διεσταλμένοι πόροι, ουλές, ανομοιόμορφη υφή του δέρματος, δυσχρωμίες και πανάδες (χρησιμοποιείται ειδική κεφαλή η οποία εξαχνώνει τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα και θερμαίνει τον ιστό. Η ακριβή δόση ενέργειας που παρέχεται ομοιόμορφα, εξασφαλίζει ταχύτερη επούλωση).

6. Infusion - Πως εισέρχονται ουσίες στο δέρμα;

Η συσκευή Infusion παρέχει μια μη επεμβατική λύση, για τη διαδερμική απορρόφηση μεσοθεραπευτικών σκευασμάτων (μεσοθεραπεία). Τα αποτελέσματα της αναζωογονημένης επιδερμίδας είναι άμεσα ορατά και συμπληρώνει τις περισσότερες αισθητικές πράξεις, ενισχύοντας τα αποτελέσματα. Άλλος τρόπος είναι το Skinpen, το οποίο είναι μια ιατρική συσκευή microneedling, το οποίο δημιουργεί χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια στο δέρμα σας. Αυτό ενεργοποιεί τη φυσική απόκριση επούλωσης του σώματος, και όχι μόνο αυξάνει το κολλαγόνο αλλά επίσης αναζωογονεί το δέρμα, ώστε να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό.

7. LED

Ολοκληρώνοντας το πρωτόκολλο, εφαρμόζεται μονοχρωματικό κόκκινο φως LED (Omnilux revire), το οποίο διεγείρει τους βαθύτερους ιστούς του δέρματος με αποτέλεσμα μια γενική σύσφιξη, ενυδάτωση, βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, καθώς και λείανση των λεπτών γραμμών κα των ρυτίδων παρέχοντας ολοκληρωμένη φροντίδα στο δέρμα.

Ευχαριστούμε τη Δρ. Λία Παπαδαυίδ, Δερματολόγο Αφροδισιολόγο, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγήτρια της Β' Κλινικής Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν", papadavid.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ