Follow us

Χωρίς φάρμακα | Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή

Φωτοδυναμική θεραπεία για την ακμή σου, όλες τις εποχές.

MissBloom TEAM
Beauty Istock Photo

Η ακμή εκδηλώνεται απρόσμενα, κυρίως λόγω προδιάθεσης με συνυπάρχουσες ή όχι ορμονικές ανακατατάξεις. Εξελίσσεται με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας στον καθένα. Ωστόσο, σε κάποιους μπορεί να επιδεινώνεται περισσότερο μέσα στον χειμώνα. Για το πώς ”λειτουργεί” η ακμή εποχικά, ειδικά τώρα που ο καιρός κρυώνει, ζητήσαμε από τον Dr. Τζερμιά, εξειδικευμένο δερματολόγο σε ζητήματα φωτοδυναμικής θεραπείας για την ακμή να μας εξηγήσει.

Η έκθεση στον ήλιο με μέτρο κατά τη διάρκεια των εποχών με ηλιοφάνεια μπορεί σε κάποια άτομα να είναι ωφέλιμη για την ακμή. Σε άλλα άτομα, κατά τους χειμερινούς μήνες, οι σμηγματογόνοι αδένες, προκειμένου να προστατεύσουν το δέρμα, εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα. Η υπερβολική αυτή παραγωγή σμήγματος δημιουργεί συμφόρηση στους πόρους του ακνεϊκού δέρματος, οδηγεί σε υπερμεγέθυνση και διάσπαση των τοιχωμάτων των σμηγματογόνων αδένων. Διευκολύνεται, έτσι, η είσοδος βακτηρίων και η ακμή επιδεινώνεται.

Τρόπος φροντίδας ακνεϊκού δέρματος τον χειμώνα

Όπως κάθε εποχή, έτσι και τον χειμώνα, πρέπει να φροντίζεις πάντα την επιδερμίδα του προσώπου με δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης, που προτείνει μόνο ο εξειδικευμένος δερματολόγος και τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματός σου.

Η ακμή είναι μία κατάσταση, που πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά. Απαραίτητη είναι η καθοδήγηση από τον εξειδικευμένο δερματολόγο σε θέματα ακμής, ώστε να την θέσει υπό έλεγχο όσο το δυνατό πιο γρήγορα και προτού δημιουργήσει ουλές στο δέρμα σου.

Ανεξάρτητα από την σοβαρότητα της ακμής σου, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να "παίζεις” με τα σπυράκια στο δέρμα σου. Να αποφεύγεις να τα πιέζεις και να τα "σκας” όταν έχουν πύον. Γιατί η τριβή πυροδοτεί την ακμή, και πάλι θα επιδεινωθεί και θα επεκταθεί.

Η φωτοδυναμική θεραπεία, ιδανική για την ακμή όλες τις εποχές

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή, κατάλληλη ακόμη και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Αποτελεί ιδανική λύση για όλους όσους έχουν ακμή, εφήβους και ενήλικες, για όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να λαμβάνουν φάρμακα, για όσους δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τις κοινές θεραπείες ακμής. Η εφαρμογή της γίνεται με εκπομπή καθαρού, ορατού και ζωογόνου φωτός σε δύο μονοχρωματικά μήκη κύματος και τοπική χρήση φωτοευαισθητοποιού ουσίας, που ενισχύει την επίδραση του φωτός στις ακνεϊκές βλάβες.

Η φωτοδυναμική θεραπεία έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιορίζει την δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, αποσυμφορίζει τους πόρους, μειώνει την φλεγμονή στο δέρμα και προλαμβάνει από εμφάνιση ουλών ακμής. Μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και σε περιόδους με έντονη ηλιοφάνεια.

Η διαδικασία είναι πρωτοποριακή και αντιπροσωπεύει ό,τι πιο αποτελεσματικό έχει να δείξει η σύγχρονη δερματολογία, βραβευμένη μάλιστα ως η καλύτερη στα Medical Awards 2021.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ