Follow us

10 Years Missbloom x Nivea | Μία επιδερμίδα. Ένας πλανήτης. Μία φροντίδα

H Nivea φροντίζει όχι μόνο την επιδερμίδα μας, αλλά και τον πλανήτη και γι' αυτό θέτει μερικούς πολύ σημαντικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.

MissBloom TEAM
beauty iStock

To να φροντίζουμε τον εαυτό μας, τους δίπλα μας, τον τόπο μας, τον πλανήτη ολόκληρο είναι προτεραιότητα σε κάθε όραμα για ένα μέλλον βιώσιμο και ελπιδοφόρο. Το συνειδητοποιούμε μέρα μέρα όλο και περισσότερο. Νοιαζόμαστε και δεν είμαστε οι μόνοι. Είναι μεγάλη χαρά όταν αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτό συντονίζονται εμβληματικά brands όπως η Nivea η οποία τοποθετεί στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την έννοια "care”. Φροντίδα, νοιάξιμο, αγνό και ειλικρινές ενδιαφέρον. Ας το πούμε όπως θέλουμε. Care. Μια ιδιαίτερα σημαντική λέξη. Πολύτιμη αξία για εμάς.

Με μότο της το "Μία επιδερμίδα. Ένας πλανήτης. Μία φροντίδα", η Nivea λοιπόν δρα ενεργά για να αλλάξει το μέλλον. Εδώ και 100 χρόνια ο στόχος του cult favourite brand είναι -τι άλλο;- να μας κάνει να νιώθουμε την επιδερμίδα μας όμορφη και υγιή. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων είναι σαφές ότι η υγιής επιδερμίδα μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε ένα υγιές περιβάλλον. Διαμορφώνοντας λοιπόν τα προϊόντα της, έτσι ώστε να μειώσει το αποτύπωμα CO2, και αλλάζοντας τον εταιρικό τρόπο λειτουργίας της, η Nivea μας βοηθά να φροντίσουμε όχι μόνο την επιδερμίδα μας, αλλά και τον πλανήτη.

Στα επόμενα χρόνια, ελπίζουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να αφιερώνουν χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας τους, να αγκαλιάζουν τις ατέλειές τους, αλλά και να προσπαθούν με μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς τους, να φροντίζουν τη γη, κάνοντας το τελετουργικό περιποίησής τους πιο βιώσιμο.

Πώς η Nivea φροντίζει την επιδερμίδα μας;

10 Years Missbloom x Nivea | Μία επιδερμίδα. Ένας πλανήτης. Μία φροντίδα

Η Nivea φροντίζει για την επιδερμίδα μας, εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της με βιολογικά φυσικά συστατικά και συστατικά φυσικής "προέλευσης", όπως η aloe vera, το έλαιο αβοκάντο, το έλαιο κάνναβης και η βρώμη, τα οποία παρέχουν τη μέγιστη δυνατή θρέψη.

Πώς η Nivea φροντίζει για το περιβάλλον;

Ένα από τα πολύ βασικά πράγματα που κάνει είναι ότι λανσάρει cruelty free και vegan προϊόντα περιποίησης, που σέβονται τον πλανήτη και τα ζώα του. Επιπλέον, προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα CO2 εξοικονομώντας ενέργεια, παράγοντας λιγότερα απόβλητα και χρησιμοποιώντας υπεύθυνα το νερό.

Εκεί που έχει κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι στις συσκευασίες της, οι οποίες αποτελούνται από λιγότερο ή ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ μας ενθαρρύνει να τις ξαναχρησιμοποιούμε. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην γκάμα των προϊόντων της συναντάμε πλέον και συσκευασίες από χαρτί και χαρτόνι.

Σαν να μην έφταναν αυτα, φροντίζει το περιβάλλον και μέσω της προσεκτικής επιλογής των συστατικών των προϊόντων της. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει στο βιώσιμο μετασχηματισμό της βιομηχανίας του φοινικέλαιου, που απορρίπτει έμπρακτα την αποψίλωση των δασών, προωθεί οικολογικές γεωργικές πρακτικές, σέβεται τη βιοποικιλότητα και διασφαλίζει στους μικροκαλλιεργητές τα προς το ζην.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από το τέλος του 2015, κανένα προϊόν peeling της δεν περιέχει μικροσφαιρίδια και από το 2020, κανένα προϊόν της που ξεπλένεται, όπως τα τζελ για το ντους και τα σαμπουάν, δεν περιέχει μικροπλαστικά, σύμφωνα με τον ορισμό του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP). Αντ’ αυτού, η Nivea χρησιμοποιεί εναλλακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Το σημαντικότερο είναι ότι έως το τέλος του 2021 κανένα προϊόν της δεν θα περιέχει μικροπλαστικά σύμφωνα με τον ορισμό του UNEP.

Οι στόχοι της Nivea για το μέλλον

Η Nivea όμως δεν επαναπαύεται σε όλα τα σπουδαία, που έχει πετύχει και δεσμεύεται να κάνει ακόμα περισσότερα μέσα στα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι ο μπλε πλανήτης μας θα είναι ένα όμορφο σπίτι για τις επόμενες γενιές.

Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει:

  • Στην απόλυτη μείωση των συνολικών εκπομπών στην αξιακή αλυσίδα της κατά 30% έως το 2025.
  • Στην κλιματικά ουδέτερη λειτουργία της έως το 2030.
  • Το 100% των συσκευασιών της να ξαναγεμίζουν, να ξαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται έως το 2025.
  • Στη μείωση του παρθένου πλαστικού με βάση τα ορυκτά κατά 50% έως το 2025.
  • Το 30% των υλικών στις πλαστικές συσκευασίες να είναι ανακυκλωμένα έως το 2025.
  • Στη μείωση των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής της κατά 30% έως το 2025.
  • Στη μηδενική παραγωγή απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.
  • Στη μείωση της κατανάλωσης νερού ανά παραγόμενο προϊόν κατά 25% έως το 2025.

Στο τέλος της μέρας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ένα μόνο δέρμα. Το αγγίζουν η βροχή, ο άνεμος και ο ήλιος. Είναι λοιπόν αυτό που μας συνδέει με τον πλανήτη, έναν πλανήτη, που θα πρέπει να φροντίζουμε με πάθος και με κάθε τρόπο γιατί είναι μοναδικός -ακριβώς όπως και η επιδερμίδα μας. Τι λες; Είσαι μαζί μας;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ