7 super οικονομικά serums που όμως μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη κι ό,τι άλλο χρειάζεται η skincare ρουτίνα σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα σέρουμ προσώπου έχουν γίνει το ιερό δισκοπότηρο του skincare, με την απουσία τους να κάνει αυτομάτως μια ρουτίνα περιποίησης να φαντάζει ελλιπής. Τι γίνεται ωστόσο αν είσαι πρωτάρα στον κόσμο του skincare και δεν δεν έχεις ή δεν θέλεις να διαθέσεις μεγάλο budget για την αγορά ενός ορού; Κι όμως υπάρχουν πολλά οικονομικά προϊόντα με πανίσχυρες φόρμουλες, που θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου. Δοκιμάσαμε πολλά και σου παρουσιάζουμε παρακάτω τα 7 σέρουμ προσώπου που μας εντυπωσίασαν -αφού πρώτα σου δώσουμε κάποιες γενικές και πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Σακούλες κάτω από τα μάτια; Οι καλύτερες κρέμες που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Τι είναι το σέρουμ προσώπου;

Η ενσωμάτωση ενός σέρουμ προσώπου στη skincare ρουτίνα σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Είναι απίστευτα ισχυρό, καθώς έχει σύνθεση από υπερσυμπυκνωμένα ενεργά συστατικά με χαμηλό μοριακό βάρος ώστε να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να τα απελευθερώνει εκεί που η δράση τους είναι περισσότερο αναγκαία.

Πότε να το εντάξεις στη ρουτίνα σου;

Το σέρουμ προσώπου εφαρμόζεται σε καθαρή επιδερμίδα και πριν την ενυδατική κρέμα. Μπορείς να το εφαρμόζεις τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ. Τυπικά ωστόσο κάποια συστατικά δρουν καλύτερα το πρωί (πχ. βιταμίνη C), ενώ άλλα προτιμώνται το βράδυ (πχ. ρετινόλη).

Άργιλος, ενεργός άνθρακας κ.ά | Τα πιο "επικίνδυνα" ενεργά συστατικά στο skincare

Προσοχή! Μην ακουμπάς την πιπέτα στο πρόσωπό σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μολύνεις το σερούμ, όταν κλείσεις το προϊόν. Χρησιμοποίησε την για να συλλέξεις την ποσότητα που θέλεις και έπειτα να ρίξεις το προϊόν στις παλάμες σου για να το εφαρμόσεις στο πρόσωπο.

Τι σέρουμ προσώπου να επιλέξεις;

Το καλύτερο, που μπορείς να κάνεις για να βρεις το ιδανικό σέρουμ προσώπου για εσένα είναι να επισκεφθείς το δερματολόγο σου προκειμένου να σου προτείνει αυτό που καλύπτει τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

Αν θέλεις βέβαια να αποκτήσεις κάποιες basic γνώσεις σχετικά με τα ενεργά συστατικά και τη δράση τους, θα πρέπει να ξέρεις ότι: Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για κάθε επιδερμίδα, καθώς βοηθά με τη διατήρηση της καλής της ενυδάτωσης. Η ρετινόλη είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής, αλλά και τη μείωση των ρυτίδων. Το σαλικυλικό οξύ και η νιασιναμίδη κάνουν θαύματα στις λιπαρές επιδερμίδες.

Πάμε να δούμε τώρα τους καλύτερους οικονομικούς ορούς προσώπου:

Editor's Choice | Τα καλύτερα οικονομικά σέρουμ προσώπου

Ορός υαλουρονικού οξέος, Revitalift Filler ΗΑ Serum, L’Oréal Paris

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς ορούς με υαλουρονικό οξύ κι όχι άδικα: Αποτελείται από ένα επιστημονικά σχεδιασμένο μίγμα 2 μορφών καθαρού υαλουρονικού οξέως, κι έτσι βοηθάει άμεσα στην εντατική σύσφιξη, ομοιομορφία και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ορός σαλικυλικού οξέος, Salicylic Acid And Sea Kelp Pore Clearing Serum, Selfless by Hyram (sephora.gr)

Το σαλικυλικό οξύ και η νιασιναμίδη κάνουν το συγκεκριμένο ορό την πλέον ιδανική επιλογή για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες, αφού πρόκειται για δύο συστατικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της λιπαρότητας, στη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, αλλά και στην απόφραξή τους.

Ορός υαλουρονικού οξέος, Hyaluronic Acid Serum, The Inkey List (sephora.gr)

Ένας ορός υαλουρονικού οξέος έχει θέση σε κάθε ρουτίνα περιποίησης. Δρώντας σε πολλές στρώσεις του δέρματος, αυτός ο εξαιρετικά οικονομικός ορός ενυδατώνει την επιδερμίδα βοηθώντας την να φαίνεται πιο υγιής και λεία, ενώ ταυτόχρονα «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές.

Ορός κατά των κηλίδων, Cellural Luminous 630 Anti Spot Serum, Nivea

Ο ελαφρύς αυτός ορός χάρη στο πολύτιμο συστατικό Luminous 630 μειώνει τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, τη γήρανση, τους ορμονικούς παράγοντες και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους για να αποκαλύψει τη φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Ορός υαλουρονικού οξέος, Hyaluronic Alow Replumping Super Serum, Garnier

Το νέο σέρουμ προσώπου από την Garnier συνδυάζει το καθαρό υαλουρονικό οξύ, που επαναφέρει την ελαστικότητα στην επιδερμίδα, με την αλόη, που ενυδατώνει εντατικά και τονώνει την επιδερμίδα. Πρόκειται για έναν σούπερ οικονομικό ορό, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις.

Ορός ρετινόλης, Revitalift Laser Retinol Night Serum, L’Oréal Paris

Αν θέλεις να εντάξεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, αυτό το σερουμ προσώπου είναι ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις. Ο συγκεκριμένος ορός νύχτας είναι εμπλουτισμένος με καθαρή ρετινόλη για ορατή μείωση των πιο βαθιών ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας. Άμεσα, η επιδερμίδα ενυδατώνεται και φαίνεται πιο ελαστική και ομοιόμορφη.

Ορός νιασιναμίδης, Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary (sephora.gr)

Το best selling σέρουμ προσώπου του brand περιέχει νιασιναμίδη και ψευδάργυρο κι έτσι ελαττώνει την εμφάνιση των ατελειών και των διεσταλμένων πόρων, ενώ παράλληλα ρυθμίζει την παραγωγής σμήγματος. Είναι must-try!