Veganuary | 3 τρόποι να κάνεις τη beauty ρουτίνα σου vegan

Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τον οδηγό του ΟΗΕ το 2010, μία παγκόσμια στροφή στην vegan διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, τη φτώχεια και τα χειρότερα αντίκτυπα της κλιματικής αλλαγής. Ο βιγκανισμός όμως δεν περιορίζεται μόνο στο περιεχόμενο του πιάτου μας, αλλά επηρεάζει και το περιεχόμενο του νεσεσέρ μας. Τι θα έλεγες λοιπόν να αποδεχτείς την πρόκληση του Veganuary και να υιοθετήσεις μια vegan ρουτίνα ομορφιάς τον πρώτο -τουλάχιστον- μήνα του χρόνου;

3 εύκολοι τρόποι να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου vegan:

-Επίλεξε προϊόντα με vegan σύνθεση

-Προτίμησε cruelty-free brands

-Επίλεξε brands που στηρίζουν σημαντικούς vegan σκοπούς

Η Aveda, το αγαπημένο haircare brand, ήταν cruelty-free από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της το 1978 και vegan στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της με εξαίρεση λιγοστών προϊόντων που περιείχαν μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα αυτού. Από τον Ιανουάριο του 2021, η παγκόσμια συλλογή των προϊόντων της Aveda με πάνω από 500 κωδικούς είναι 100% vegan.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Aveda στηρίζει το Veganuary, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό και ταυτόχρονα ένα ετήσιο κίνημα, το οποίο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μία χορτοφαγική διατροφή για 31 μέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό να υποστηρίξει και να εμπνεύσει ανθρώπους να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή, παρέχοντας τους εκπαίδευση σχετικά με το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την προσωπική ευημερία, καθώς και μέσω της προώθησης και κοινοποίησης vegan συνταγών. Πέρυσι, το Veganuary σημείωσε 28% αύξηση των συμμετεχόντων σε όλο τον κόσμο (vs. 2020), με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην πρόκληση.

Το Veganuary επίσης προωθεί μία "Πρόκληση στον Χώρο Εργασίας", προτρέποντας εταιρικούς του συνεργάτες και τους υπαλλήλους τους, να εγγραφούν για να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή για τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Η Aveda θα λάβει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά και προβλέπει πως χιλιάδες εργαζόμενοι, συνεργαζόμενα κομμωτήρια και ινστιτούτα θα συμμετάσχουν και πάλι. Εσύ;

info
www.aveda.gr/vegan-beauty-products