Follow us

Η ιδανική υφή κρέμας για κάθε τύπο επιδερμίδας

Το γρήγορο τεστ για να είσαι σίγουρη για τον τύπο σου και οι κρέμες που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Skincare Istock Photo

Μπορεί να αγαπάμε να αναλύουμε τα πιο δημοφιλή δραστικά συστατικά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, ωστόσο μερικές φορές καλό είναι να κάνουμε μια επανάληψη στα basics. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα της skincare ρουτίνας σου, ίσως ξέρουμε τι φταίει. "Ξηρό, μικτό, κανονικό ή λιπαρό δέρμα;". Αλήθεια είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις, αλλά και ποια είναι η ιδανική υφή κρέμας για αυτόν;

Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες. Ο πιο απλός τρόπος να καταλάβεις σε ποιον τύπο ανήκει η δική σου επιδερμίδα και αντίστοιχα ποιες είναι οι ανάγκες της είναι ο εξής: Πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και σκούπισέ το καλά, χωρίς να εφαρμόσεις κάποιο προϊόν. Άφησε να περάσει περίπου μισή ώρα και μετά παρατήρησε την αίσθηση και την όψη του προσώπου σου:

Λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα ξεχωρίζει εύκολα από τη γυαλάδα και την κολλώδη υφή του, που οφείλονται στην υπερέκκριση σμήγματος. Είναι πιθανό να εμφανίζει σπυράκια, ή μαύρα στίγματα, καθώς είναι επιρρεπές στην ακμή. Από την άλλη το θετικό είναι ότι εμφανίζει περιορισμένες ή καθόλου ρυτίδες, καθώς λόγω λιπαρότητας αργεί να "σπάσει".

Η ιδανική κρέμα για εσένα είναι αυτή που έχει ανάλαφρη υφή, όπως η Histoplastin Red Light Tecture, η οποία απορροφάται άμεσα και περιποιείται εντατικά το δέρμα σου χωρίς να το βαραίνει. Επιπλέον, αποτρέπει την εμφάνιση ακμής, καθώς με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, εμποδίζει την οξείδωση του σμήγματος που είναι η γενεσιουργός αιτία της ακμής.

Η ιδανική υφή κρέμας για κάθε τύπο επιδερμίδας

Ξηρό δέρμα

Η ξηρή επιδερμίδα δίνει την αίσθηση ότι "τραβάει" ενώ παράλληλα συχνά προκαλεί φαγούρα. Το θετικό στο ξηρό δέρμα είναι ότι δεν έχει τάση για ακμή, έχει όμως ροπή σε αντιδράσεις ευαισθησίας στο περιβάλλον, όπως στο κρύο, τη ζέστη, τον αέρα. Επίσης δημιουργεί ευκολότερα ρυτίδες, καθότι λόγω έλλειψης υγρασίας, δεν έχει αρκετή ελαστικότητα.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, επίλεξε μια κρέμα με πλούσια υφή και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Η Histoplastin Red Rich Texture είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, αφού αναγεννά την επιδερμίδα αποκαθιστώντας την υγρασία της. Με καθημερινή χρήση, μπορείς να εξαλείψεις την τραχύτητα και να μειώσεις τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, και να αποκτήσεις μια πιο λεία και ελαστική επιδερμίδα, χωρίς κοκκινίλες και ερεθισμούς.

λιπαρό δέρμα

Μικτό δέρμα

Η μικτή επιδερμίδα είναι συνήθως λιπαρή στη ζώνη Τ ενώ στα μάγουλα είναι κανονική προς ξηρή. Αν η παραπάνω περιγραφή, σου θυμίζει την επιδερμίδα σου, προτίμησε μια ανάλαφρη κρέμα, όπως η Histoplastin Red Light Texture.

Κανονικό δέρμα

Αν η επιδερμίδα σου έχει φυσιολογική όψη και υφή, χωρίς να εντοπίζεις σημεία ξηρότητας ή λιπαρότητας, τότε μάλλον είναι κανονική. Το ότι η φροντίδα της είναι εύκολη, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αμελείς. Η συμβουλή μας; Επίλεξε την Histoplastin Red Light Texture αν έχεις κανονική προς λιπαρή επιδερμίδα και τη Histoplastin Red Rich Tecture αν έχεις κανονική προς ξηρή επιδερμίδα.

info
Βρες τις κρέμες Histoplastin Red στα φαρμακεία
www.histoplastin.com
www.instagram.com/histoplastin/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ