Follow us

5 λάθη στον καθαρισμό προσώπου που σου στερούν την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι

Διόρθωσέ τα σήμερα κιόλας.

καθαρισμός προσώπου Istock Photo

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πιο βασικό και απλό απ' όλα τα βήματα μιας skincare ρουτίνας. Γίνεται να τον κάνεις λάθος; Κι όμως υπάρχουν 5 λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν, με αποτέλεσμα να μην αποκτούν ποτέ την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που τόσο ονειρεύονται. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά και διόρθωσέ τα σήμερα κιόλας:

Καθαρισμός προσώπου | 5 λάθη που σίγουρα κάνεις

1. Πλένεις το πρόσωπό σου μία μόνο φορά

Αν φοράς μακιγιάζ, ο απλός καθαρισμός με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ή ένα cleanser δεν είναι αρκετός. Ήρθε η ώρα να βάλεις στη ζωή σου τον διπλό καθαρισμό, δηλαδή τον καθαρισμό του προσώπου σε δύο φάσεις. Το πρώτο βήμα γίνεται με ένα balm ή ένα oil cleanser που θα αφαιρέσει τα λιπαρά κατάλοιπα, όπως αντηλιακά, μακιγιάζ και σμήγμα και το δεύτερο γίνεται με ένα προϊόν με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή αφρού καθαρισμού, που θα απομακρύνει ρύπους και σκόνη. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι σίγουρη ότι η επιδερμίδα σου είναι πραγματικά καθαρή, έτοιμη να δεχτεί τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης, που θα ακολουθήσουν.

2. Δεν χρησιμοποιείς ένα cleansing gadget

Αν θέλεις να πας τον καθαρισμό του προσώπου σου ένα βήμα παρακάτω και να αποκτήσεις την υγιή και λαμπερή επιδερμίδα που πραγματικά ονειρεύεσαι, τότε θα πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα cleansing gadget. Αγαπημένη μας επιλογή είναι το Sonic To Glow Facial Brush της Seventeen, το οποίο καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα τη φωτίζει και βελτιώνει την όψη της. Επιπλέον, χάρη στις 8.000 δονήσεις το λεπτό, συσφίγγει τους πόρους και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.

5 λάθη στον καθαρισμό προσώπου που σου στερούν την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι

Το χαρακτηριστικό εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η κατασκευή του από σιλικόνη, που το κάνει πολύ φιλικό με το δέρμα, αλλά εξαιρετικά εχθρικό με τα βακτήρια. Κάτι ακόμα που εκτιμάμε πολύ είναι το γεγονός ότι οι πολλαπλές ταχύτητες του Sonic To Glow Facial Brush προσαρμόζονται για καθημερινή χρήση ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές του είναι για διαφορετικές χρήσεις - μία πλευρά για πιο ήπιο καθαρισμό και μασάζ και μία πλευρά για πιο έντονο καθαρισμό για τη λιπαρή επιδερμίδα και την ζώνη Τ, την οποία όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σαν απολέπιση σώματος.

How to: Η χρήση του είναι πολύ απλή. Αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, ξεκίνησε το δεύτερο βήμα του διπλού καθαρισμού, βρέχοντας το πρόσωπό σου και εφαρμόζοντας το αγαπημένο σου σαπούνι προσώπου. Στη συνέχεια, πατώντας το πλήκτρο Power του Sonic To Glow θα ξεκινήσει η λειτουργία του από το πιο χαμηλό επίπεδο (μπορεί να την προσαρμόσεις πατώντας το ίδιο κουμπί ξανά). Πλύνε το πρόσωπό σου με τη συσκευή για ένα λεπτό και στη συνέχεια, ξέπλυνε το πρόσωπό σου πριν συνεχίσεις την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σου.

3. Χρησιμοποιείς πολύ καυτό νερό

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και στο τέλος κρύο για να κλείσουν, σωστά; Ε λοιπόν ο "κανόνας" αυτός δεν είναι παρά ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνεις με αυτές τις έντονες εναλλαγές στη θερμοκρασία του νερού είναι να "σοκάρεις" την επιδερμίδα σου. Προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, που ούτε θα "σοκάρει", ούτε θα ξηράνει την επιδερμίδα σου.

4. Δεν επιλέγεις το κατάλληλο cleanser για την επιδερμίδα σου

Άφησέ μας να μαντέψουμε: Αγαπάς τα καθαριστικά που σου χαρίζουν αυτήν την sqeaky clean αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα; Στην πραγματικότητα, αυτή η αίσθηση τραβήγματος σημαίνει ότι το cleanser είναι πολύ "σκληρό" για την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα μαζί με τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους, να απομακρύνει και τα φυσικά έλαιά της, που είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της καλής της υγείας.

Για το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού, προτίμησε ένα balm ή ένα νερό micellaire κι έπειτα για το δεύτερο, ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν σε μορφή gel, που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

5. Σκουπίζεις λάθος το πρόσωπό σου

Απόφυγε να σκουπίζεις το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας μια κοινή βαμβακερή πετσέτα και προτίμησε μία πετσέτα από μικροΐνες, που είναι πολύ πιο "απαλή" με την επιδερμίδα και δεν πρόκειται να δημιουργήσει ερεθισμούς. Μην ξεχνάς επίσης να αλλάζεις, αν όχι κάθε μέρα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα την πετσέτα που χρησιμοποιείς, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις και επιδείνωση της ακμής σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ