Οι καλύτερες κρέμες για τις πρώτες λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια

Μη φρικάρεις. Ανάλαβε δράση κατά των πρώτων σημαδιών γήρανσης.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα χρόνια περνούν και καλώς ή κακώς κανείς μας δεν το καταλαβαίνει. Μέχρι που μια μέρα ξυπνάς, κοιτάζεσαι λίγο καλύτερα στον καθρέφτη και καταλαβαίνεις πως ναι, ο χρόνος άρχισε να σε αγγίζει κι εσένα. Αν έχεις μόλις "ανακαλύψει" τις πρώτες λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια σου, μη φρικάρεις. Απλά ανάλαβε δράση κι εμπλούτισε τη skincare ρουτίνα σου με μία κρέμα ματιών κατά των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Παρακάτω θα βρεις τις 8 πιο αγαπημένες μας αυτήν την περίοδο:

7 super οικονομικά serums που όμως μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Οι καλύτερες κρέμες για τις πρώτες λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια

Ceramighty™ AF Eye Balm, Drunk Elephant (sephora.gr)

Η νέα κρέμα ματιών της Drunk Elephant είναι πλούσια σε ωμέγα φυτικά έλαια και ceramides κι έτσι προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί, ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, αποκαθιστά την ελαστικότητα και καταπραΰνει τα σημάδια κόπωσης για μια ανανεωμένη, ξεκούραστη εμφάνιση.

 

Youth Shot for Eyes, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Αυτό το "σφηνάκι" νεανικότητας και φρεσκάδας με το εργονομικό απλικατέρ που χαρίζει άμεση αίσθηση δροσιάς και τόνωση στην περιοχή, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου κι έτσι "σβήνει" τις μικροατέλειες και χαρίζει ομοιογένεια στην επιδερμίδα.

Wild Rose Eye Cream, KORRES (στα φαρμακεία)

Η κρέμα ματιών της σειράς "Άγριο Τριαντάφυλλο" της KORRES είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Το λάδι Άγριο Τριαντάφυλλο σε συνδυασμό με την καθαρή Super Vitamin C και το εκχύλισμα rhodiola rosea, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες στην περιοχή, χαρίζοντας λαμπερό, νεανικό βλέμμα.

Bee Radiant Sings of Aging & Anti-Fatigue Eye Cream, APIVITA (στα φαρμακεία)

Αυτή η αναζωογονητική κρέμα ματιών με εκχυλίσματα λευκής παιώνιας, πατενταρισμένης πρόπολης και γιασεμιού, προλαμβάνει, καθυστερεί και επιδιορθώνει τη δημιουργία σημαδιών γήρανσης στην περιοχή των ματιών αποκαλύπτοντας μια λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Κρέμα Ματιών με Βιοπεπτίδια, Tzimas Cosmetics (tzimas-cosmetics.gr)

Η δράση της κρέμας ματιών με βιοπεπτίδια της Tzimas Cosmetics ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των λεπτών ή και πιο βαθιών ρυτίδων έκφρασης. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα ανθέων και βλαστών λαδανιάς που λειτουργούν ως άμυνα στις βλάβες και τις αλλοιώσεις από την υπεριώδη και τη μπλε ακτινοβολία.

Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème, Ole Henriksen (sephora.gr)

Αν θέλεις να ενσωματώσεις ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό στη ρουτίνα σου αλλά φοβάσαι τη ρετινόλη, τότε δοκίμασε μία κρέμα ματιών με την πιο ήπια φυτική εναλλακτική της, το bakuchiol. Η Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας στην περιοχή.

Blue Light Defence Eye Cream, SkourasMed

Αυτή η μεταξένια κρέμα ματιών αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και το οξειδωτικό στρες, που προκύπτουν από την έκθεση στο μπλε φως. Τα εξειδικευμένα φυτικά εκχυλίσματα ενυδατώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα σε βάθος, μειώνουν την ένταση των μαύρων κύκλων, λειαίνουν τις ρυτίδες στο «πόδι της χήνας», συμβάλλουν στην ανόρθωση του άνω βλεφάρου και προσφέρουν άμεση και ορατή σύσφιξη.

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Αν θέλεις να ξεκινήσεις την εντατική αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας στην περιοχή των ματιών σου δεν έχεις παρά να επιστρατεύσεις τα "μεγάλα μέσα" aka τη ρετινόλη. Η Retinol Eye Cream του brand The Inkey List περιέχει παράγωγα βιταμίνης A βραδείας απελευθέρωσης, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, κι έτσι μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.