Follow us

Personal Scent | Πώς να μυρίζεις πάντα όμορφα, ακόμα και χωρίς άρωμα

Μερικά έξυπνα tips για να ενισχύσεις τη φυσική σου μυρωδιά.

Young smiling lady enjoying her perfume in morning

Το άρωμα είναι και θα είναι ένα από τα πιο "προσωπικά" αντικείμενα μιας γυναίκας (αλλά και ενός άντρα). Και λέω προσωπικό καθότι ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του, πολύ ιδιαίτερα οσφρητικά κριτήρια και προτιμήσεις σχετικά με το ποια θεωρεί ωραία μυρωδιά, πώς θέλει να μυρίζει κάθε πρωί και τι του φτιάχνει τη διάθεση. Επιπλέον, είναι γεγονός ότι δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους τους ανθρώπους - εξ ου και το άρωμα που φοράω καθημερινά εδώ και χρόνια και μυρίζει υπέροχα στο δέρμα μου μπορεί να μην διαρκεί καθόλου στην επιδερμίδα μιας άλλης κοπέλας και το αντίστροφο.

Το άρωμα είναι σχεδόν απαραίτητο για τους περισσότερους ανθρώπους - γνωρίζω γυναίκες που δεν φεύγουν απ' το σπίτι τους το πρωί αν δεν ψεκάσουν λίγο από αυτό στον λαιμό, στους καρπούς ακόμα και στα μαλλιά και στα ρούχα τους. Και είναι κατανοητό γιατί, αν το σκεφτείς, δηλώνει με κάποιον τρόπο μερικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φυσική μυρωδιά κάθε ανθρώπου, που δεν έχει να κάνει με το ποιο άρωμα φορά ή δεν φορά καθημερινά - και είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο, γοητευτική.

Πώς μπορείς να διασφαλίσεις λοιπόν ότι μυρίζεις όμορφα πάντα, ακόμα και χωρίς άρωμα; Ακόμα κι εκείνες τις ημέρες που έφυγες από το σπίτι ξεχνώντας εντελώς να ψεκάσεις μερικές σταγόνες του, ή απλά εκείνες τις ημέρες που δεν θες να βάλεις καθόλου άρωμα - και υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να μην φορούν απολύτως τίποτα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η φυσική μας μυρωδιά επηρεάζεται απόλυτα από πολλούς παράγοντες και σίγουρα μπορείς να την ενισχύσεις με μερικά μικρά μυστικά.

Πώς θα μυρίζεις τέλεια, ακόμα και χωρίς άρωμα:

#1. Οι σωστές τροφές

Ίσως να μην το πιστεύεις, όμως τα φαγητά και τα ποτά που καταναλώνουμε παίζουν μεγάλο ρόλο στις οσμές που αναδίδει το σώμα μας. Ενδεικτικά να αναφέρω κάτι που μάλλον ήδη φαντάζεσαι, ότι το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι τα τρόφιμα που κατεξοχήν κάνουν το σώμα να μυρίζει...περίεργα, αφού απελευθερώνουν οσμές από τους πόρους του σώματός μας. Το αλκοόλ, ακόμα και το κάπνισμα, είναι παράγοντες που επίσης επηρεάζουν τη μυρωδιά μας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πίνεις πολύ νερό αλλά και να καταναλώνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας ίσως τα αναψυκτικά, το αλκοόλ και τα προαναφερθέντα τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν.

3 βρεφικά προϊόντα και οι εναλλακτικές χρήσεις τους στην ομορφιά σου

#2. Μαλλιά

Τα μαλλιά που συγκεντρώνουν λιπαρότητα στις ρίζες τείνουν να απελευθερώνουν οσμές. Το ιδανικό είναι να φροντίζεις να λούζεσαι όσο συχνά το "ζητούν" τα μαλλιά σου, με στόχο να μην προλάβουν να δημιουργηθούν οι λιπαρές ρίζες. Η συχνότητα ποικίλει για τον κάθε άνθρωπο και δεν είναι η ίδια: Εξαρτάται από τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά πάντως, εκτός από το ότι αναδίδουν μια όμορφη ευωδιά, είναι και πιο "ζωντανά", με έξτρα κίνηση και όγκο.

Tip: Τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις με τίποτα να λουστείς, ψέκασε τις ρίζες με ένα dry shampoo ή ταλκ, που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Μην μπεις στον πειρασμό να βάλεις κανονικό άρωμα, καθώς θα καλύψει προσωρινά τις οσμές και δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείς να τα ψεκάσεις με τα ειδικά hair mists που είναι δημιουργημένα ακριβώς για να φρεσκάρουν το άρωμα στα μαλλιά μας.

#3. Σωστή υγιεινή

Περιττό να το αναφέρω, όμως ένα καλό μπάνιο κάθε πρωί, το αποσμητικό και το βούρτσισμα των δοντιών είναι εξίσου σημαντικά και συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη φυσική μας μυρωδιά. Πολλές φορές άλλωστε, αναδίδουμε το άρωμα του αφρόλουτρου ή του αποσμητικού μας. Όσο για τα δόντια, η φρέσκια αναπνοή είναι must και θα την πετύχεις με σωστό βούρτσισμα των δοντιών 2 φορές τη μέρα, στοματικό διάλυμα και... τσίχλες.

#4. Κρέμα / Λοσιόν / Λάδι σώματος

Ένα ενυδατικό προϊόν με όμορφο άρωμα μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το άρωμά σου. Αν το εφαρμόσεις μάλιστα μετά το ντουζ, που οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί, τα ενυδατικά συστατικά θα εισχωρήσουν ακόμα πιο εύκολα στο σώμα, διατηρώντας όχι μόνο την υγρασία αλλά και τη μυρωδιά του στην επιδερμίδα σου.

5 body mists που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το άρωμά σου

#5. Μυρωδάτα ρούχα

Και τα ρούχα μας παίζουν τον δικό τους ρόλο σε μια ευωδιαστή εμφάνιση. Φρόντισε να είναι φρεσκοπλυμένα με το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων, ενώ μπορείς να τα φρεσκάρεις ανάμεσα στα πλυσίματα με ένα ειδικό αρωματικό ρούχων.

Tip: Αν δεν έχεις ειδικό αρωματικό ρούχων ή αν σου τελείωσε, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αναμειγνύοντας σε ένα μπουκάλι λίγο από το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων μαζί με άφθονο νερό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ