Follow us

Απολέπιση χειλιών | Γιατί πρέπει να τη βάλεις στη ζωή σου αν θες απαλά, ενυδατωμένα χείλη

Αλλά και πώς ακριβώς θα την κάνεις σωστά.

Natural lips

Τα ξηρά ή σκασμένα χείλη είναι πονοκέφαλος για πολλές γυναίκες - και δυστυχώς, αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο σχεδόν για όλες μας, χειμώνα καλοκαίρι. Εμείς θα σου πούμε ότι η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται στην απολέπιση χειλιών- και φυσικά, στην ενυδάτωση και θρέψη τους.

Απολέπιση χειλιών: Γιατί είναι τόσο απαραίτητη;

Η σημασία της έγκειται στο γεγονός ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών αποκαλύπτοντας μια πιο λεία και καθαρή επιδερμίδα, έτοιμη να δεχτεί όλα τα ενυδατικά προϊόντα που θα ακολουθήσουν μετά - όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με την απολέπιση προσώπου.

Πώς μπορείς να την κάνεις:

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσωπο, υπάρχουν δύο είδη απολέπισης χειλιών, η φυσική και η χημική απολέπιση. Για τη φυσική απολέπιση χρησιμοποιούνται scrubs (προϊόντα που περιέχουν μικρούς κόκκους), DIY scrubs που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, ακόμα και... οδοντόβουρτσες. Ειδικά το κόλπο με την οδοντόβουρτσα είναι πολύ παλιό και απλό, προτείνουμε όμως να μην το ακολουθήσεις καθώς είναι πολύ εύκολο να τραυματίσεις τα χείλη σου.

Το DIY Lip Scrub που θα σου χαρίσει τα πιο μεταξένια, ζουμερά χείλη ever

Όσον αφορά στη χημική απολέπιση, πολλές είναι οι beauty influencers που ακολουθούν την ίδια τακτική με αυτή του προσώπου, εφαρμόζουν δηλαδή κάποιο toner με AHAs (Άλφα Υδροξυ - Οξέα, δηλαδή γαλακτικό, γλυκολικό ή μανδελικό οξύ) και στα χείλη τους.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ενυδατώνεις τα χείλη σου αμέσως μετά με ένα πλούσιο, θρεπτικό balm που θα αφήνεις να δρα στα χείλη σου για πολλές ώρες. Επιπλέον, μην ξεχνάς και τα balms με SPF για προστασία από τον ήλιο, ο οποίος συντελεί ιδιαίτερα στην αφυδάτωση και στην ξηρότητά τους.

Ένα μικρό tip μακιγιάζ για να αποκτήσεις τα πιο ελκυστικά χείλη που είχες ποτέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ