5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις το φυσικό αντηλιακό σου

Τα ελληνικά, vegan και βιολογικά αντηλιακά που αξίζει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μπορεί τα αντηλιακά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας όλο το χρόνο, ωστόσο τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρεις τη φόρμουλα εκείνη, που θα σε συνοδεύσει στις καλοκαιρινές σου περιπέτειες. Τι πρέπει να προσέξεις όμως για να είσαι σίγουρη πως έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή αντηλιακού;

1. Να έχει ψηλό δείκτη προστασίας

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, προτίμησε προϊόντα με SPF30 και πάνω και μην παραλείπεις την ανανέωση του αντηλιακού κάθε δύο ώρες.

2. Να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις ακτίνες UVB

Φαίνεται περίεργο, κι όμως είναι αληθινό: Δεν προστατεύουν όλα τα αντηλιακά και από τις ακτίνες UVA και από τις UVB. Ποια είναι όμως η διαφορά τους;

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η επιδερμίδα απαιτεί προστασία και από τις δύο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάζεις την ετικέτα του προϊόντος για να δεις πως αναγράφεται πάνω η ένδειξη UVA + UVB.

3. Να είναι vegan και cruelty free

Έχουμε πλέον 2022 και πιστεύουμε πως ήδη γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η αποφυγή προϊόντων ομορφιάς που κάνουν animal testing, αλλά και προϊόντων με ζωικά παράγωγα. Μην ξεχάσεις λοιπόν να αναζητήσεις στη συσκευασία του αντηλιακού σου τις ενδείξεις vegan και cruelty free.

4. Να έχει σύνθεση που σέβεται τη θαλάσσια ζωή

Το ήξερες ότι πολλά συστατικά, που απαντώνται στις συνθέσεις αρκετών αντηλιακών, βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή; Γι' αυτό προτίμησε clean beauty προϊόντα, τα οποία έχουν μηδενική επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα, στα κοράλλια και σε κάθε τύπο θαλάσσιου οργανισμού.

5. Να ταιριάζει στην επιδερίδα σου

Για να είσαι σίγουρη πως το αντηλιακό που επιλέγεις δεν θα προκαλέσει λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου, δοκίμασε το αντηλιακό στο χέρι σου και αναζήτησε προϊόντα με ανάλαφρη υφή, που απορροφάται εύκολα, και που δεν αφήνουν αυτό το αντιαισθητικό εφέ λευκής μάσκας.

Τα αντηλιακά που πληρούν όλα τα παραπάνω κριτήρια

Εμείς ψάξαμε καλά στην αγορά και τα αντηλιακά του πρώτου ελληνικού clean beauty brand, Aegli Premium Organics, είναι εκείνα που βρήκαμε πως πληρούν όλα τα παραπάνω κριτήρια:

Όλα τα αντηλιακά του brand περιέχουν αποκλειστικά το 100% φυσικό Non-Nano ορυκτό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου, το οποίο δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα και αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου ενώ προσφέρει υψηλή και αποτελεσματική αντηλιακή προστασία, τόσο από τις ακτινές UVA, όσο και από τις ακτίνες UVB. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συστατικό δεν φράζει τους πόρους, αλλά έχει αντιφλογιστική και καταπραϋντική δράση, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Η σύνθεσή τους είναι επίσης εμπλουτισμένη με Ελαιοσώματα Καρθαμέλαιου, Βιταμίνη Ε και φυσική Βισαβολόλη για την αντιοξειδωτική προστασία και την καταπράυνση του δέρματος κατά την έκθεσή του στον ήλιο.

Θα λατρέψεις τόσο την ανάλαφρη υφή τους, που τα κάνουν ιδανικά για κάθε τύπο επιδερμίδας -ναι ακόμα και την πιο ευαίσθητη ή λιπαρή-, όσο και το γεγονός ότι απορροφώνται πανεύκολα χωρίς να αφήνουν λευκά υπολείμματα.

Αυτό που κάνει όμως τα αντηλιακά της Aegli Skincare να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι είναι βιολογικά, vegan και cruelty free, πιστοποιημένα από τον διεθνή οργανισμό Leaping Bunny International και από το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιων Επιστημών CCMAR, για μηδενική επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα, στα κοράλλια και σε κάθε τύπο θαλάσσιου οργανισμού. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συσκευασίες τους είναι 100% ανακυκλώσιμες και προέρχονται από χαρτί από αειφόρες πηγές FSC, γεγονός που τα κάνει την απόλυτη sustainable επιλογή.

Με μια γρήγορη βόλτα στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, μπορείς να εξοπλιστείς πλήρως για τις καλοκαιρινές σου βόλτες και διακοπές, βάζοντας στο νεσεσέρ σου το Clean Sunscreen Face SPF 30 χωρίς, αλλά και με χρώμα για το πρόσωπο και το Clean Sunscreen Body SPF 30 για το σώμα. Μην ξεχάσεις επίσης το δροσιστικό Clean After Sun Face & Body για την ανακούφιση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο, αλλά και τα φανταστικά σετ αντηλιακών προϊόντων σε συνεργασία με την Bleecker & Love.

info
Βρες όλα τα προϊόντα Aegli Skincare στα φαρμακεία και στο www.aegliskincare.com