4 συμβουλές για αίσθηση φρεσκάδας ακόμα και με 40 βαθμούς

+Το αποσμητικό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στον καύσωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Όλες μας στη διάρκεια της ημέρας θέλουμε να αισθανόμαστε φρέσκοι και καθαροί. Όμως οι συνθήκες της ζωής μας, οι ορμονικές μεταβολές λόγω της ηλικία μας, το άγχος, οι τροφές που καταναλώνουμε, ο καφές, το αλκοόλ και το περιβάλλον έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα μας, προκαλούν εφίδρωση. Ο καθένας μας έχει την ιδιαίτερη μυρωδιά του αλλά έχει την κακή μυρωδιά του, τη δυσοσμία που προκαλείται από την έντονη εφίδρωση. Τα μικρόβια που βρίσκονται σε υγρές και σκοτεινές περιοχές του σώματός μας π.χ. μασχάλες όταν ιδρώνουμε πολλαπλασιάζονται και διασπούν κάποιες ουσίες που βρίσκονται στον ιδρώτα και προκαλούν έντονη κακοσμία.

Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε άβολα στους χώρους που κινούμαστε, να είμαστε ανασφαλείς και να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε σ΄ αυτό που έχουμε να κάνουμε αλλά σε αυτό που μας ενοχλεί, τη δυσάρεστη μυρωδιά στο σώμα μας.

Οι κανόνες που πρέπει ν΄ ακολουθείς για ν’ αποφύγεις την έντονη μυρωδιά του ιδρώτα είναι :

  • Καθημερινή καθαριότητα του σώματος. Ένα καλό μπάνιο την ημέρα απομακρύνει τα μικρόβια από το σώμα.
  • Καλό στέγνωμα του σώματος μετά το μπάνιο. Όλα τα σκοτεινά σημεία του σώματος μας πρέπει να σκουπίζονται καλά μετά το μπάνιο για ν΄ απομακρύνουν την πιθανότητα ανάπτυξης μικροβίων.
  • Προσοχή στην κατανάλωση τροφών, ποτών και καφεΐνης που αυξάνουν την πιθανότητα δυσοσμίας του ιδρώτα. Τα πικάντικα φαγητά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ορισμένα αλλαντικά επηρεάζουν την μυρωδιά του ιδρώτα γιατί μεταφέρουν την μυρωδιά τους στον ιδρώτα. Το ποτό και η καφεΐνη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο. Οι τροφές που επηρεάζουν την μυρωδιά του ιδρώτα μπορεί να είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο.
  • Χρήση αποσμητικών, δερματολογικά ελεγμένων, που βοηθούν στην αποφυγή της κακοσμίας του ιδρώτα ειδικά στην περιοχή της μασχάλης.

Αν υποφέρεις από έντονη εφίδρωση, τότε σίγουρα ψάχνεις ένα αποσμητικό που να σου παρέχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα με μεγάλη χρονική διάρκεια και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια για την επιδερμίδα σου.

Το Déodorant Roll-On 48h είναι το αποσμητικό της Vichy για την έντονη κακοσμία και την εφίδρωση. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του εξασφαλίζει αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας για 48 ολόκληρες ώρες. Το Déodorant Roll-On 48h είναι φιλικό για την επιδερμίδα, δεν περιέχει οινόπνευμα και parabens, είναι υποαλλεργικό, δοκιμασμένο 100% σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση μετά το μπάνιο σε καθαρές και στεγνές μασχάλες, ενώ είναι ιδανικό και για εσένα που φοβάσαι ότι η μυρωδιά του αποσμητικού θα καλύψει το άρωμά σου μιας και το Déodorant Roll-On 48h της Vichy δεν έχει άρωμα.