Τα αντηλιακά προσώπου και σώματος που δεν λείπουν ποτέ από το νεσεσέρ μου

Αυτά είναι τα αντηλιακά που μου θυμίζουν έντονα καλοκαίρι - αλλά δεν αποχωρίζομαι ούτε τον χειμώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη καλοκαιρινή ανάμνηση για μένα από την παρακάτω: Να γυρνάω αργά το απόγευμα από τη θάλασσα και η γιαγιά μου να μου απλώνει παχιές στρώσεις γιαουρτιού στην καμένη από τον ήλιο πλάτη μου, με στόχο να ανακουφιστώ από τα εγκαύματα.

Και πράγματι, η δροσιά που χάριζε στο δέρμα μου το ελληνικό αυτό superfood είναι τόσο χαρακτηριστική, που μου έχει μείνει αξέχαστη έως και σήμερα. Κι ενώ δεν συνεχίζω πλέον αυτή την "παράδοση" (να' ναι καλά τα after sun gels) βρίσκω ένα νόημα σε αυτό το "γιατροσόφι" που ακολουθείται ακόμα και σήμερα από πολλούς.

Το γιαούρτι, μια ελληνική υπερτροφή για τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα, είναι μια φυσική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, με τη δυνατότητα να προσφέρει μία αναζωογονητική αίσθηση δροσιάς άμεσα, παράλληλα με μια ισχυρή ενυδατική δράση που θρέφει το δέρμα. Γι' αυτό και επιλέγω skincare προϊόντα που να το περιέχουν ως το κύριο συστατικό τους, καθώς θεωρώ ότι ωφελούν την επιδερμίδα μου με πολλούς τρόπους.

Εξού και επέλεξα τα αντηλιακά που θα έχω μαζί μου παντού και φέτος το καλοκαίρι, να είναι από την πολυαγαπημένη σειρά KORRES Γιαούρτι, που χρησιμοποιώ εντατικά εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμα και τον χειμώνα.

Τι να πρωτοπώ για τη σειρά αυτή που με έχει ξετρελάνει; Προσωπικά, έχω λατρέψει την ανάλαφρη, διάφανη υφή τους, που δεν αφήνει καμία λιπαρότητα στο δέρμα, ενώ η δροσιστική αίσθηση που χαρίζουν είναι τόσο τονωτική που θες να τα φοράς ξανά και ξανά. Παράλληλα, η σύνθεσή τους θρέφει και ενυδατώνει πλήρως το δέρμα ενώ φυσικά παρέχουν υψηλή αντηλιακή προστασία από τον ήλιο, χάρη στους δείκτες SPF 30 & 50 που περιέχουν.

Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό αφού, όπως έχουμε ξαναπεί, η ανάγκη για αντηλιακή προστασία κρίνεται επιτακτική όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που η έκθεση στον ήλιο είναι καθημερινή και πολύ πιο έντονη. Όσο για το άρωμά τους, είναι όσο διακριτικό και φρέσκο πρέπει, ενώ εγώ προσωπικά το έχω συνδέσει άρρηκτα στο μυαλό μου με το θαλασσινό αεράκι που είναι σαν χάδι στο δέρμα, την αλμύρα στην επιδερμίδα και στα μαλλιά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές των νησιών μας, και ό, τι φέρνει στο μυαλό μας το κλασικό, Ελληνικό καλοκαίρι.

Οι δικές μου, πολυαγαπημένες επιλογές από τη σειρά KORRES Αντηλιακό Γιαούρτι

Έχω λατρέψει την Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα Γιαούρτι (SPF50), που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη ενώ συχνά τη φοράω ακόμα και μόνη της, πάνω από το ενυδατικό μου σέρουμ. Το γεγονός ότι περιέχει και χρώμα μου έχει "λύσει" τα χέρια καθώς με γλυτώνει και από την εφαρμογή του foundation, άρα ένα προϊόν λιγότερο στο καθημερινό μακιγιάζ μου - και επομένως, πιο φυσικό, ανάλαφρο αποτέλεσμα στο δέρμα μου.

Είναι ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη. Βέβαια, τις ημέρες εκείνες που δεν θέλω καθόλου χρώμα στο πρόσωπό μου, έχω πάντα μαζί μου την Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου, που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης.

Eίναι η τέλεια λύση για την παραλία, καθώς την ανανεώνω σχεδόν κάθε 2 ώρες, προσφέροντας έτσι στο δέρμα μου μια τέλεια αίσθηση δροσιάς τις στιγμές που τη χρειάζομαι περισσότερο. Την έχω αγαπήσει γιατί δεν αφήνει καθόλου λευκά σημάδια, ενώ η φόρμουλά της είναι ιδανική για τη λιπαρή μου επιδερμίδα, χωρίς να τη βαραίνει.

Για το σώμα, έχω πάντα μαζί μου το Γιαούρτι Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος και Προσώπου (SPF50) που απλώνεται πανεύκολα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του σώματος.

Όσο για τη φροντίδα μετά τον ήλιο, δεν υπάρχει καλύτερο από το Γιαούρτι Δροσιστικό After-Sun Gel για το πρόσωπο και το σώμα. Πρόκειται για ένα σούπερ δροσιστικό γαλάκτωμα-gel με βρώσιμο γιαούρτι, που αποτελεί βάλσαμο για το δέρμα, ενυδατώνοντας και φροντίζοντας το πλήρως.

Πώς λειτουργεί ουσιαστικά; Το γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος. Τα εκχυλίσματα Epilobium angustifolium και μάραθου ηρεμούν το δέρμα μετά την έκθεση στο ήλιο και το βοηθούν να επανακτήσει την υγιή, ενυδατωμένη όψη του. Μια ολόκληρη Ελληνική παράδοση, ευρέως διαδεδομένη από τις γιαγιάδες μας, κλεισμένη σε ένα μπουκάλι που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου φέτος. Περιττό να πω ότι όποτε το απλώνω στο δέρμα μου, όλοι με ρωτούν τι άρωμα φοράω...

Κι επειδή μου αρέσει να επιλέγω καλλυντικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι όλα τα προϊόντα της σειράς KORRES Αντηλιακό Γιαούρτι δεν περιέχουν σιλικόνες και OMC + Octocrylene, αντιηλιακά φίλτρα ενδεχομένως επιβλαβή για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στηρίζω έτσι με αυτή την επιλογή μου τη συνεργασία της μάρκας KORRES με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, η οποία εστιάζει στα λιβάδια της Ποσειδωνίας -τα δάση των θαλασσών μας με σημαντικό ρόλο ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στην περιβαλλοντική ρύπανση.