Το μέλλον της βιομηχανίας της ομορφιάς είναι πράσινο κι αυτή είναι η απόδειξη

Η L’Oréal Hellas παρουσίασε τις δράσεις της στο πλαίσιο του L’Oréal for the Future για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η βιομηχανία της ομορφιάς βαδίζει προς ένα πιο "πράσινο" μέλλον και η παρουσίαση των δράσεων της L’Oréal Hellas στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη.

Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι εταιρικές δράσεις για αναδάσωση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, οι ενέργειες για μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των κτιριακών εγκαταστάσεων και βασικών εμπορικών λειτουργιών της, όπως και τα σχετικά προγράμματα των μαρκών της εταιρείας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πρόσφατα διαμορφωμένη πράσινη ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’Oréal Hellas, όπου έχει δημιουργηθεί ένας κήπος ειδικά μελετημένος για την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 100% των εγκαταστάσεων της L’Oréal Hellas καταναλώνουν ήδη, 1,5 χρόνο νωρίτερα από τη δέσμευση, μόνο πράσινη πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια με εγγυήσεις προέλευσης, ενώ εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά panels στα κεντρικά γραφεία και στο κέντρο διανομών της εταιρείας.

Μερικοί ακόμα από τους στόχους της εταιρείας είναι το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L'Oréal να προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης και το 100% των νέων προθηκών και επίπλων στα σημεία πώλησης να έχουν οικολογικό σχεδιασμό. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της να έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.