Style & Colour Trophy Greece 2022 | Οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού hairstyling

+ Αποκλειστική συνέντευξη με τη νικήτρια ομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η L’Oréal Professionnel Paris, η μάρκα που εμπιστεύονται οι πιο καταξιωμένοι κομμωτές στον κόσμο διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά τον πολύ ενδιαφέροντα διαγωνισμό Style & Colour Trophy με στοχο την ανάδειξη του πιο ταλαντούχου επαγγελματία κομμωτή. Ο μεγάλος τελικός του Style & Colour Trophy Greece 2022 πραγματοποιήθηκε στην ακαδημία της L’Oréal Professionnel Paris στην Αθήνα, την Δευτέρα 18 Ιουλίου με τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κομμωτές να βάζουν τα δυνατά τους για να κακτήσουν την πρώτη θέση.

Το θέμα του μακροβιότερου επαγγελματικού διαγωνισμού μαλλιών στον κόσμο για φέτος ήταν το "French Edito", με τους συμμετέχοντας να καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους εξώφυλλο ενός premium περιοδικού μόδας, αλλά και να εκθέσουν νέες τάσεις και τεχνικές μαλλιών εμπνευσμένες από τη Γαλλία, όπως το French Balayage, το French Balayage Shadow και το French Glossing. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιναλίστ είχαν παρακολουθήσει ένα Bootcamp σεμινάριο στις 16/6 με το ίδιο θέμα με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και εξειδίκευσης τους.



Οι διαγωνιζόμενοι είχαν μπροστά τους 4,5 ώρες για να καταφέρουν να αναδείξουν την καλύτερη εκδοχή του θέματος που τους ζητήθηκε,
αλλά και να λείτουργήσουν σαν image makers έτσι ώστε το μοντέλο τους να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα με μαλλιά, μακιγιάζ και styling πριν το σετ φωτογράφισης, με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο μόδας Bill Γεωργούση.

Οι κριτές που κλήθηκαν να εντυπωσιάσουν ήταν η Νατάσα Μπεγνή, Διευθύντρια Εκπαίδευσης στη L’Oreal Professionnal Products, ο Σταμάτης Καραϊσκος, Καλλιτεχνικός διευθυντής της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος, η Έλενη Στασινοπούλου, Δημοσιογράφος μόδας, digital content director Attica Media, εκδότρια MadameFigaro και ο Μιχάλης Πάντος, fashion stylist, δημιουργός άπειρων εξώφυλλων σε μεγάλα περιοδικά μόδας.

Όλα τα looks αποτέλεσαν έμπνευση για κάθε hair addict τόσο χάρη στις προχωρημένες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, όσο και της κομψής αισθητικής τους. Οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν εμπνευσμένα hair looks με λεία, λαμπερά μαλλιά, που έκαναν τα μοντέλα τους να νιώθουν όμορφα και γεμάτα αυτοπεποίθηση, αποδεικνύοντας πως δεν είναι απλά κομμωτές, αλλά και καλλιτέχνες, σύμβουλοι ομορφιάς και image makers. Τρεις ήταν όμως οι μεγάλοι νικητές:

Οι μεγάλοι νικητές

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιωάννα Τζίγκα και ο Λεονάρδος Μαργέλλος, οι οποίοι θα διαγωνισθούν και στον παγκόσμιο ημιτελικό.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Στέφανος Ξανθόπουλος και η Κατερίνα Αδαμίδου.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Σουβατζής.

Συνέντευξη με την Ιωάννα Τζίγκα της νικήτριας ομάδας

Ιδού όσα δήλωσε στο missbloom.gr η Ιωάννα Τζίγκα της ομάδας, που κατέκτησε την πρώτη θέση:

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στο Style & Colour Trophy;

Ο θεσμός του Style & Colour Trophy για εμένα αποτελούσε πάντα μία εμπειρία που ήθελα να ζήσω. Φέτος που ο διαγωνισμός επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα, άδραξα την ευκαιρία για να δοκιμάσω τον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου!

Τι σημαίνει για σένα η νίκη σε αυτό;

Μια ξεχωριστή αναγνώριση της επαγγελματικής μου αισθητικής και γνώσης. Ανοίγονται νέοι προορισμοί και οδηγούμαι σε νέα μονοπάτια για να τα εξερευνήσω και να τα κατακτήσω.

Πόσο σε δυσκόλεψε ή σε ενέπνευσε το θέμα "French edito" του διαγωνισμού

Χρόνια τώρα είμαι οπαδός της γαλλικής κουλτούρας και αισθητικής. Τα τελευταία 10 χρόνια ταξιδεύω δύο φορές το χρόνο στο Παρίσι συλλέγοντας ιδέες εικόνες εμπειρίες. Τα fashion shows στα οποία συμμετέχω ως #LOREALPRO artist και τα editorial μόδας είναι για εμένα ερεθίσματα που με βοηθούν στο να καλλιεργώ συνεχώς την αισθητική μου. Το French Edito αποτέλεσε μια πηγή αστείρευτης έμπνευσης έτσι ώστε να εξερευνήσω και να μελετήσω σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος την γαλλική αισθητική.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού;

Η επιλογή του θέματος Afro coily hair ήταν από μόνη της μια πρόκληση! Ο χρόνος ήταν ένα δύσκολο κομμάτι του διαγωνισμού, που όμως με οδήγησε στο να οργανώσω πολύ σωστά το χρονοδιάγραμμα μου, να είμαι στοχευμένη στη μεθοδολογία της τεχνικής μου, των προϊόντων που επέλεξα να χρησιμοποιήσω και να είμαι άρτια προετοιμασμένη, ώστε να επιτύχω το επιθυμητό μου αποτέλεσμα μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο του διαγωνισμού.

Τι αποτέλεσμα στόχευσες; Ανάλυσε μας την τεχνική

Η ανάδειξη της διαφορετικότητας ήταν πηγή έμπνευσης και βασικός μου στόχος στο Style & Colour Trophy. Για αυτό επέλεξα τα afro hair, καθώς ήθελα να δείξω ότι αυτός ο εντυπωσιακός τύπος μαλλιών μπορεί να μεταμορφωθεί μέσα από τα χέρια και τη φαντασία ενός κομμωτή.

Θέλαμε επίσης εξαρχής να αναδείξουμε την ελληνική κομμωτική κοινότητα και το expertise του Έλληνα κομμωτη που πλέον τολμά να δουλέψει και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία υφές μαλλιών που ίσως έως σήμερα να τον δυσκόλευαν ή που θεωρούσε ότι είναι εκτός του μεσογειακού τύπου.

Το τελικό μου αποτέλεσμα στόχευε σε ένα εκλεπτυσμένο look. Αναδεικνύοντας την κίνηση των μαλλιών και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, δημιουργήσαμε μια αρμονία και μεταμορφώσαμε την Hiba σε μια γαζέλα με γαλλική φινέτσα που ποζάρει σε εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού!

Εφαρμόσαμε την τεχνική του French balayage που αποτελείται από 2 βήματα:

-ξάνοιγμα και

-gloss (λάμψη).

Δημιούργησα ξανοίγματα μιμούμενη το φυσικό ξάνοιγμα που κάνουν τα μαλλιά από τον ήλιο, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την απόλυτη φυσικότητα και αρμονία.

Έδωσα έμφαση στην χρωματική μετάβαση από το σκούρο στο ανοιχτό και στη συνέχεια δούλεψα με το glossing για να εξουδετερώσω τους θερμούς τόνους που είχαν δημιουργηθεί. Δώσαμε την απόχρωση της Mocca που ταιριάζει και αναδεικνύει απόλυτα την επιδερμίδα της Hiba.

Τι έχεις να συμβουλέψεις όσους έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε ένα επόμενο Style & Colour Trophy;

Do it!!! Ας αδράξουν την ευκαιρία για μία εμπειρία που θα τους βάλει στην διαδικασία της εξέλιξης. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι αρκετά υψηλό! Η συμβουλή που έχω να μοιραστώ μαζί τους είναι να σκεφτούν out of the box, να προετοιμαστούν πάρα πολύ καλά και...να ζήσουν το διαγωνισμό!

Δες τον τελικό: