Follow us

Λιποαναρρόφηση λαιμού | Η μόνιμη λύση για το διπλοσάγονο

Η επέμβαση που υπόσχεται καλοσμιλεμένο λαιμό και σφριγηλό, νεανικό δέρμα, όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι.

MissBloom TEAM
neck iStock

Είναι γνωστό ότι ο λαιμός μας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη συνολική αισθητική μας εμφάνιση. Πόσες φορές δε θαυμάσαμε το σφριγηλό δέρμα, τις αρμονικές γραμμές και τις καθαρές γωνίες ενός νεανικού λαιμού!

Αλλά και πόσο συχνό είναι να παρατηρούμε με ανησυχία το… ενοχλητικό στρώμα λίπους που καλύπτει τον δικό μας δυνητικά όμορφο λαιμό; Το λεγόμενο προγούλι-διπλοσάγονο είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα και απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο το φάσμα των ηλικιών.

Σε τι οφείλεται; Πώς μπορεί να διορθωθεί; Πόσο εύκολο είναι;

Σε αυτές και άλλες συνηθισμένες ερωτήσεις θα μας απαντήσει ο Δρ Νικόλαος Σγούρος, Πλαστικός, Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Γιατί εμφανίζεται το προγούλι-διπλοσάγονο;

Οι λόγοι εμφάνισης του διπλοσάγονου είναι πολλοί. Σίγουρα μπορεί να σχετίζεται με το αυξημένο σωματικό βάρος, ωστόσο είναι συχνές εκείνες οι περιπτώσεις που αδύνατα άτομα παραπονιούνται για δυσανάλογη συγκέντρωση λίπους κάτω από το σαγόνι τους. Αυτό μας λέει ότι και τα γονίδια παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του.

"Πριν φτάσουν στη συμβουλευτική συνεδρία για τη λιποαναρρόφηση του λαιμού, οι περισσότεροι ασθενείς μας έχουν ήδη προσπαθήσει να απαλλαγούν από το προγούλι ακολουθώντας δίαιτες, χρησιμοποιώντας κρέμες ή δοκιμάζοντας ενέσιμες θεραπείες, χωρίς αποτέλεσμα”, εξηγεί ο Δρ Σγούρος. "Το γεγονός αυτό καθιστά τη λιποαναρρόφηση την πλέον αποτελεσματική θεραπεία του προβλήματος.”

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση;

"Άτομα που υποφέρουν από έντονη συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι τους, με αποτέλεσμα να κρύβεται η γωνία του λαιμού και η όμορφη γραμμή της κάτω γνάθου τους, έχουν ένδειξη για λιποαναρρόφηση λαιμού” λέει ο Δρ Σγούρος. "Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι το δέρμα του λαιμού να έχει φυσιολογικό τόνο, δηλαδή να μην συνυπάρχει έντονη χαλάρωση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το πιθανότερο είναι να χρειάζεται ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης με τέντωμα του δέρματος ή αλλιώς λίφτινγκ του λαιμού”.

Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση λαιμού που εξαφανίζει το διπλοσάγονο;

Η λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια ανώδυνη μικροεπέμβαση, η οποία πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία στο περιβάλλον του ιατρείου. Βασική προϋπόθεση είναι το άτομο να είναι απόλυτα υγιές. Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχει κάποια χρόνια πάθηση, η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο ανάγκη για νάρκωση ή νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, δημιουργούνται τρεις πολύ μικρές οπές των 2 χιλιοστών κάτω από το πηγούνι και πίσω από τα αυτιά. Τα σημεία αυτά επιλέγονται έτσι ώστε οι ελάχιστες ουλές μετεγχειρητικά να είναι απόλυτα αδιόρατες. Μέσα από τις μικρές αυτές τομές διαχέεται το αναισθητικό διάλυμα στην περιοχή του λαιμού. Κατόπιν, με εντελώς ανώδυνο τρόπο, ο Δρ Σγούρος χρησιμοποιεί την τεχνολογία αιχμής των υπερήχων VASER® για να ρευστοποιήσει το λίπος και να μπορέσει στη συνέχεια να το αφαιρέσει με ακριβή και τραυματικό τρόπο με τη χρήση πολύ λεπτών κανουλών.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περί τα 45 λεπτά και είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Στο τέλος, θα μπορετε ήδη να θαυμάσετε τον νέο σας λαιμό τέλεια σμιλεμένο.

Ποια είναι η επανάσταση που έχει φέρει το VASER® στη λιποαναρρόφηση του λαιμού;

Το VASER® αποτελεί την ιδανική λύση για τη λιποαναρρόφηση στην περιοχή του λαιμού. Καθώς τα στρώματα του λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή είναι λεπτά και πυκνά, είναι δύσκολο να σμιλευθούν με ακρίβεια με τις κλασικές, παραδοσιακές τεχνικές. Η λεπτή ράβδος του VASER® εκπέμπει στοχευμένα υπερηχητικά κύματα που χαλαρώνουν και "αποκολλούν” τα λιποκύτταρα από τους γύρω ιστούς με τρόπο "ευγενικό" και αναίμακτο.

"Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του VASER® στον λαιμό συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: αναίμακτο, ανώδυνο, αποτελεσματικό” σημειώνει ο Δρ Σγούρος και προσθέτει: "Οι υπέρηχοι του VASER® μαζί με την "ευγενική” αποκόλληση του λίπους πετυχαίνουν και τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου”. Το αποτέλεσμα: εντυπωσιακά βελτιωμένη σύσφιξη μετά το χειρουργείο. "Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει πλέον να επεκτείνουμε την εφαρμογή της θεραπείας σε άτομα έως και 50 ετών με εξαιρετικά αποτελέσματα”.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Και συνεχίζουν να βελτιώνονται για τουλάχιστον 6-8 μήνες μετά την επέμβαση. Όσον αφορά στη διαδικασία της ανάρρωσης, θα χρειαστεί να φορέσετε έναν ειδικό κορσέ-κορδέλα για 1-2 μέρες συνεχώς και μετά για άλλες δέκα μέρες μόνο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζονται μελανιές, ενώ το οίδημα υποχωρεί γρήγορα σε 1-2 μέρες. Η μόνη φαρμακευτική αγωγή που θα χρειαστείτε είναι μία προληπτική αντιβίωση για 5 μέρες.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι ασθενείς μας επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην εργασία τους.

Τι ακριβώς συμβαίνει στο στάδιο της επούλωσης;

Καθώς τα λιποκύτταρα από την περιοχή του λαιμού έχουν απομακρυνθεί, το σώμα στέλνει άλλα κύτταρα για να την επανορθώσουν. Αυτή η εισροή κυττάρων και η συσσώρευση υγρών είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως μετεγχειρητικό οίδημα.

Μόλις το οίδημα υποχωρήσει, δημιουργείται πρωτογενής ουλώδης ιστός. Συν τω χρόνω, αυτός ο ουλώδης ιστός ωριμάζει και μαλακώνει. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας λείος και μαλακός λαιμός.

Επιπλέον, ο πλατύς μυς που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του λαιμού, το μυώδες πλάτυσμα όπως λέγεται επιστημονικά, συσπάται μετά το χειρουργείο, με αποτέλεσμα ακόμα πιο θεαματική σύσφιξη.

Πώς θα πρέπει να κοιμάστε μετά τη VASER λιποαναρρόφηση λαιμού;

Μετά τη VASER λιποαναρρόφηση λαιμού, θα πρέπει για 2-3 μέρες να κοιμάστε ανάσκελα και με 2-3 μαξιλάρια κάτω από την πλάτη, για να μειώσετε το οίδημα και να επιταχύνετε την ανάρρωση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μη λυγίζετε τον λαιμό σας, γιατί δημιουργούνται πτυχώσεις και ρυτίδες, οι οποίες αν ο λαιμός δε διατηρείται σε όρθια θέση μπορούν να γίνουν μόνιμες.

Πότε θα μπορέσω να αρχίσω να ασκούμαι;

Τουλάχιστον 10-14 μέρες μετά την επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι η άσκηση αυξάνει την αρτηριακή πίεση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία/ αιμάτωμα και να καθυστερήσει την επούλωσή σας.

Αν πάρω βάρος, το διπλοσάγονο θα επιστρέψει;

Όχι, ακόμη κι αν πάρετε πολύ βάρος, δύσκολα θα ανακτήσετε τον όγκο στην περιοχή του λαιμού. Αυτό συμβαίνει γιατί τα λιποκύτταρα που έχουν αφαιρεθεί δεν μπορούν να δημιουργηθούν ξανά.

Συνοψίζοντας, ο Δρ Νικόλαος Σγούρος μάς θυμίζει ότι: "Η λιποαναρρόφηση λαιμού είναι η μόνη επέμβαση που εγγυάται την εξαφάνιση του διπλοσάγονου. Πείτε επιτέλους… τέλος στο προγούλι και απολαύστε έναν καλοσμιλεμένο λαιμό, με ελκυστικές γωνίες και ένα υπέροχο περίγραμμα κάτω γνάθου, όπως ακριβώς το ονειρευόσαστε πάντοτε!”

Info:

Λιποαναρρόφηση λαιμού | Η μόνιμη λύση για το διπλοσάγονο

Ευχαριστούμε τον Νικόλαο Σγούρο, Πλαστικό Χειρουργό, www.facialplastics.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ