Follow us

3 λόγοι που τα μαύρα στίγματα επιμένουν στην επιδερμίδα σου

Διάβασε το άρθρο

Τα μυστικά για σούπερ καθαρή και χωρίς ατέλειες επιδερμίδα.

τραχύ δέρμα iStock

Ενώ τηρείς σχολαστικά τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας σου τα μαύρα στίγματα επιμένουν; Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις σούπερ καθαρή και χωρίς ατέλειες επιδερμίδα:

1. Πρώτο και βασικό βήμα είναι να βεβαιωθείς πως κάνεις σχολαστικό καθαρισμό καθώς πολλές φορές υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ μπορεί να παραμένουν στην επιδερμίδα και να δημιουργούν μαύρα στίγματα. Ο γνωστός διπλός καθαρισμός δίνει τη λύση. Αφαίρεσε λοιπόν πρώτα το μακιγιάζ σου με ένα έλαιο, balm ή γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια επίλεξε ένα τζελ ή αφρό καθαρισμού και κάνε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σου για να απομακρύνεις τέλεια και τα τελευταία υπολείμματα όχι μόνο του μακιγιάζ αλλά και του σμήγματος. Αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό και ολοκλήρωσε τον καθαρισμό με κρύο νερό ώστε να συρρικνωθούν οι πόροι.

2. Η απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι επίσης μια απαραίτητη κίνηση που βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανάκτηση της λείας υφής της επιδερμίδας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα μηχανικής απολέπισης με κόκκους ή αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα η ακνεϊκή είναι προτιμότερο να επιλέξεις προϊόντα χημικής απολέπισης με οξέα.

3. Ο τελευταίος και εξίσου σημαντικός λόγος που μπορεί να επιμένουν τα μαύρα στίγματα στην επιδερμίδα σου είναι η λάθος επιλογή προϊόντων περιποίησης. Πρέπει πάντα να επιλέγεις τα καλλυντικά προϊόντα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδα σου και όχι τόσο με την δεκαετία που διανύεις. Έτσι αν για παράδειγμα έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με μη λιπαρή σύνθεση και σαλικυλικό οξύ που εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος και κατ' επέκταση και τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων, ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή επίλεξε προϊόντα που θα αναπληρώσουν τη χαμένη της υγρασία καθώς όταν η επιδερμίδα αφυδατωθεί έχει την τάση να εκκρίνει επιπλέον σμήγμα και πάλι εμφανίζονται τα μαύρα στίγματα.

Τώρα που έμαθες τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους τα μαύρα στίγματα επιμένουν, θα σου αποκαλύψουμε και το μαγικό προϊόν με το οποίο μπορείς να απομακρύνεις στη στιγμή τα μαύρα στίγματα και αυτό δεν είναι άλλο από τις πρακτικές ταινίες Clear-Up Strips της NIVEA.

3 λόγοι που τα μαύρα στίγματα επιμένουν στην επιδερμίδα σου

Σχεδιασμένες για να αφαιρούν το σμήγμα από τους κλειστούς πόρους στην περιοχή Τ του προσώπου δηλαδή το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, ενεργοποιούνται με νερό και κολλούν στην επιδερμίδα καθαρίζοντάς τη σε βάθος. Χάρη στην ειδική απαλή τους ύφανση δεν προκαλούν ερεθισμούς, ενώ διαθέτουν αναζωογονητικό άρωμα λεμονιού που αφήνει υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στην επιδερμίδα. Μπορείς να τις έχεις πάντα μαζί σου καθώς εκτός από το ότι αφαιρούν τα μαύρα στίγμα μειώνουν τους ορατούς πόρους στη στιγμή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ