Follow us

Τα do's και τα don'ts για ασφαλή φροντίδα στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό

+ Η φυσική skincare ρουτίνα που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα "προβλήματα" της επιδερμίδας σου εκείνη την περίοδο (βλ. ακμή, υπερμελάγχρωση, ραγάδες).

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη Istock Photo

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Εκτός από χαρά, συνοδεύεται όμως κι από άγχος για τις -δραστικές- αλλαγές που αυτή θα φέρει. Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνεις στην καθημερινότητά σου, ήδη από τους πρώτους μήνες της κύησης σχετίζεται με τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αφού θα χρειαστεί να απαρνηθείς πολλά από τα go-to σου και να τα αντικαταστήσεις με άλλα φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη.

Σκέψου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο "όργανο" του σώματος και πολλά από τα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης περνούν στην κυκλοφορία του αίματος της εγκύου και έπειτα μέσω του πλακούντα στο έμβρυο, αλλά και στο μητρικό γάλα. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στη ρουτίνα σου κι αφού το συζητήσεις με το γυναικολόγο σου, αφαίρεσε από αυτή προϊόντα που περιέχουν parabens, ρετινοειδή (πχ. ρετινόλη), σαλικυλικό οξύ, υδρόξυοξεα, υδροκινόνη, φθαλικές ενώσεις (fragrance), φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, p-φαινυλοδιαμίνη, διυδρόξυβενζένιο, αμινοφαινόλη, αμμωνία, κι αιθέρια έλαια.

Τα καλύτερα φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη

Καλά όλα αυτά, αλλά τελικά πού μπορείς να βρεις φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη; Η ελληνική εταιρεία Aegli-Premium Organics, που δημιουργήθηκε από την Dr. Ερρικα Παπαβενετίου, που δραστηριοποιείται μεταξύ των άλλων στη Συμβουλευτική Γυναικών & Ζευγαριών για θέματα Γονιμότητας-Εγκυμοσύνης-Θηλασμού και Διατροφής ως συνεργάτης του κέντρου "Εμβρυογένεσις", ακολουθεί πιστά την κατεύθυνση Clean Beauty και δημιουργεί προϊόντα Vegan, Cruetly free, Gluten free, χωρίς τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια, κατάλληλα και για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών.

Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιεί είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης οργανικών (βιολογικών) καλλυντικών COSMOS, ενώ -bonus points!- οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες, χωρίς το προϊόν και η συσκευασία να επιβαρύνουν το χερσαίο και θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η νέα φυσική skincare ρουτίνα σου

Ανακάλυψε παρακάτω την ιδανική skincare ρουτίνα ομορφιάς για εσένα που περιμένεις παιδάκι, είσαι θηλάζουσα μαμά, αλλά και για εσένα που προετοιμάζεσαι για εγκυμοσύνη:

Καθαρισμός

Όπως ξέρεις το πρώτο βήμα κάθε σωστής ρουτίνας περιποίησης είναι ο καθαρισμός. Σου προτείνουμε λοιπόν το Detox Facial Foam της Aegli-Premium Organics, το οποίο εκτός από το ότι καθαρίζει απαλά, αλλά αποτελεσματικά την επιδερμίδα (χωρίς σαπούνι, παρά μόνο με φυτικές σαπωνίνες), προλαμβάνει την ακμή, η οποία συχνά παρατηρείται στη εγκυμοσύνη και στο θηλασμό.

Τα do's και τα don'ts για ασφαλή φροντίδα στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό

Director's Note: Πριν την εφαρμογή της κρέμας, κράτησε την επιδερμίδα σου ελαφρώς νωπή για την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της με το Detox Rosewater Mist.

Ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις συχνά την επιδερμίδα σου με ένα προϊόν ανάλαφρης υφής και όχι λιπαρό, όπως η κρέμα προσώπου Perfecting Face Cream και η κρέμα ματιών Perfecting Eye Cream της Aegli-Premium Organics, οι οποίες ενυδατώνουν σε βάθος προλαμβάνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο και τα μάτια.

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη

Αντιγήρανση

Ποιος είιπε ότι η αντιγήρανση θα πρέπει να σταματά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού; Ένταξε στη ρουτίνα σου το Rejuvenating Face Serum της Aegli-Premium Organics, το οποίο χάρη στην περιεκτικότητά του σε υαλουρονικό οξύ μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυρίδων, αλλά και το Kakadu Face Elixir της Aegli-Premium Organics, το οποίο χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C αφήνει την επιδερμίδα λεία και εξαιρετικά λαμπερή.

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη

Χλόασμα και αντηλιακή προστασία

Λόγω της υπερέκκρισης μελανίνης, που φυσιολογικά συμβαίνει λόγω της επίδρασης των ορμονών στην κύηση, δεν αποκλείεται να έχεις παρατηρήσει καφέ κηλίδες στο πρόσωπό και στο σώμα σου. Όλες αυτές οι περιοχές υπέρχρωσης συνήθως επιστρέφουν στην προ εγκυμοσύνης εμφάνιση μερικούς μήνες μετά τον τοκετό. Για να τις περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποίησε τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα το οργανικό αντηλιακό Clean Sunscreen της Aegli-Premium Organics, το οποίο περιέχει μόνο φυσικά φίλτρα και είναι απόλυτα ασφαλές για εσένα και το μωράκι σου.

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις το φυσικό αντηλιακό σου

Ραγάδες

Καθώς το δέρμα της κοιλιάς σου τεντώνει όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της κύησης, δημιουργούνται ραγάδες. Δεν είσαι μόνη. Περίπου το 75%-90% των εγκύων θα τις αναπτύξει και τα κακά νέα είναι ότι αν δημιουργηθούν δύσκολα εξαφανίζονται.

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη

Τρία πράγματα μπορείς να κάνεις για να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνισή τους: Να προσπαθήσεις να μην πάρεις υπερβολικό βάρος, να ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου και να κάνεις ελαφρύ μασάζ στις πιο ευάλωτες περιοχές με το πλούσιο λάδι σώματος Mama & Baby Body Oil της Aegli-Premium Organics. Περιέχει ένα πολύτιμο μίγμα ελαίων και βιταμίνη Ε, που εξασφαλίζουν ελαστικότητα στο δέρμα με τον καλύτερο τρόπο.

φυσικά προϊόντα για εγκυμοσύνη

Director's Note: Με το Mama & Baby Body Oil θα προετοιμάσεις και το στήθος σου για το θηλασμό, και όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι σου μπορείς να το χρησιμοποιείς και για τη δική του καθημερινή φροντίδα.

FIY αν εισαι έγκυος, προετοιμάζεσαι ή θηλάζεις θα βρεις τα προϊόντα βασικής περιποίησης Aegli στο "Mama to be set” σε προνομιακή τιμή.

info
Tα προιόντα Αegli θα τα βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία και στο aegliskincare.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ