Follow us

Η ρετινόλη εξαφανίζει τα σημάδια της γήρανσης

Ρετινόλη, το συστατικό που μεταμορφώνει το πρόσωπό σου και εξαφανίζει τα σημάδια της γήρανσης.

MissBloom TEAM
skin iStock

Η γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου απασχολεί όλες τις γυναίκες. Όλες ψάχνουμε τα συστατικά που θα την αντιμετωπίσουν, θα την επιβραδύνουν ή θα βελτιώσουν τα σημάδια της. Απ΄ όλα τα συστατικά περιποίησης του προσώπου, που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, η ρετινόλη είναι εκείνο το συστατικό που μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας αλλά ίσως και ένα από τα πιο παρεξηγημένα.

Η ρετινόλη εξαφανίζει τα σημάδια της γήρανσης

Τι είναι η ρετινόλη;

Είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Οι δερματολόγοι τη θεωρούν ως το πιο δραστικό συστατικό για την αναδιαμόρφωση του δέρματος και λειτουργεί σ’ ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων της επιδερμίδας του προσώπου σου:

- Λεπτές γραμμές

- Ρυτίδες

- Κηλίδες από τον ήλιο και άλλα σημάδια φωτογήρανσης

- Ανομοιόμορφη υφή δέρματος

- Υπερμελάγχρωση

- Διευρυμένοι πόροι

- Ακμή

Πώς λειτουργεί;

Τα μικρά της μόρια πηγαίνουν βαθιά κάτω από την επιδερμίδα και βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Η ρετινόλη αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στα μόρια που με τη σειρά τους, αυξάνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Η ρετινόλη επίσης, επιταχύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων στο δέρμα, που μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Νέα, φρέσκα κύτταρα του δέρματος φτάνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας πιο γρήγορα από ό,τι θα έφταναν με τη φυσική διαδικασία. Αυτή η δράση της, μειώνει τα σημάδια γήρανσης και τη συμφόρηση των πόρων ενώ παράλληλα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.

Οι δερματολόγοι για κάθε τύπο επιδερμίδας, συνιστούν τον ορό Retinol B3 Serum προσώπου της La Roche-Posay ο οποίος έχει ενισχυμένη σύνθεση με ρετινόλη για αντιγηραντική δράση και βιταμίνη B3 για να καταπραΰνει και να ενισχύσει τον φραγμό του δέρματος, αντιμετωπίζοντας κάθε πιθανό ερεθισμό. Με το La Roche-Posay serum, η επιδερμίδα σου ανακτά σταδιακά τη σφριγηλότητα της, τα σημάδια γήρανσης διορθώνονται και το πρόσωπό σου είναι λείο και φωτεινό. Το συγκεκριμένο serum προσώπου είναι κατάλληλο ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πώς να τη χρησιμοποιήσεις

Επειδή η ρετινόλη είναι ένα πολύ ισχυρό συστατικό, απαιτεί προσοχή στη χρήση της, η οποία πρέπει να γίνεται σταδιακά. Εάν εφαρμόσεις ρετινόλη για πρώτη φορά και σε καθημερινή βάση, μπορεί ν’ αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως ερεθισμό, κοκκίνισμα, ξεφλούδισμα ή ξηρό δέρμα. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν :

- Να τη χρησιμοποιείς μόνο το βράδυ, μετά το καθαριστικό σου και πριν από την κρέμα νύχτας.

- Αν τη βάζεις για πρώτη φορά, χρησιμοποίησέ την μόνο μία φορά την εβδομάδα και σιγά-σιγά μέχρι κάθε δεύτερη νύχτα.

- Βάλε μια ποσότητα όσο ένα μπιζέλι στην άκρη του δείκτη σου, εφάρμοσέ τη σε συγκεκριμένα σημεία (μέτωπο, κέντρο του προσώπου, μάγουλα, πηγούνι) και άπλωσέ τη απαλά σ΄ όλο το πρόσωπό σου.

- Επειδή μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο φωτοευαίσθητο, όταν τη χρησιμοποιείς, είναι απαραίτητο να φοράς καθημερινά ένα καλό αντηλιακό ευρέως φάσματος SPF30+ (χειμώνα, καλοκαίρι).

- Οι βελτιώσεις στην επιδερμίδας σου θα ξεκινήσουν να φαίνονται μετά από 3 έως 6 μήνες χρήσης.

- Μπορείς να ξεκινήσεις τη χρήση της στη δεκαετία των 30 για 3-4 φορές την εβδομάδα. Στα 40 σου, μπορείς να την βάζεις κάθε δεύτερη νύχτα. Για ηλικίες 50-60 ετών και άνω, προτείνεται η εφαρμογή της 5-7 νύχτες την εβδομάδα.

Η ρετινόλη είναι η κορωνίδα των συστατικών για τα σημάδια γήρανσης και την ανάπλαση επιδερμίδας. H εφαρμογή της όμως, είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητα της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ