Follow us

5 κινήσεις ματ για να δείχνεις φρέσκια κάθε πρωί χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Όλα τα beauty tips αλλά και τα προϊόντα που θα σου εξασφαλίσουν μια δροσερή εμφάνιση χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

taylor hill Splash News / Ideal Image

Όμορφη και φρέσκια χωρίς μακιγιάζ, γίνεται; Φυσικά και γίνεται, θα σου πούμε εμείς, καθώς το μυστικό βρίσκεται σε μερικές μικρές, καθημερινές συνήθειες που αν ακολουθείς ευλαβικά, θα εξασφαλίσεις αυτή την πολυπόθητη όψη - και μάλιστα, χωρίς κόπο.

Παρακάτω ακολουθούν 5 κινήσεις ματ ώστε να δείχνει το πρόσωπό σου φρέσκο, νεανικό και δροσερό όλες εκείνες τις φορές που απλά δεν έχεις όρεξη να μακιγιαριστείς.

Δεν έχεις αρκετό χρόνο για το τέλειο μακιγιάζ το πρωί; Τα βασικά βήματα για να είσαι άψογη μέσα σε 10᾽ (το πολύ)

#1. Κάνε face massage

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ότι το μασάζ προσώπου μπορεί μέχρι και να σου "αλλάξει" το πρόσωπο; Πέρα από το ότι χαλαρώνει του μυς του προσώπου και ανακουφίζει από την κούραση και το στρες που έχουν συσσωρευτεί, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να λάμπει, η ελαστικότητά της να βελτιώνεται αισθητά αλλά και οι λεπτές γραμμές / ρυτίδες να υποχωρούν σταδιακά. Παράλληλα, αν επικεντρωθείς στην περιοχή των ματιών με ειδικά eye rollers ή gua sha εργαλεία, τότε θα δεις πραγματικά αποτελέσματα, ιδίως αν υποφέρεις από πρήξιμο (puffy eyes) ή νιώθεις τα μάτια σου κουρασμένα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα ή, ακόμα καλύτερα, με κάποιο face roller.

#2. Μην αμελείς την ενυδάτωση

Καμία επιδερμίδα δεν έδειξε υπέροχη χωρίς τη σωστή και εντατική ενυδάτωση. Ειδικά όσο μεγαλώνουμε, γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη η σωστή φροντίδα της. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες (για παράδειγμα, έξτρα ενυδάτωση αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, έλεγχο της λιπαρότητας και σωστή ενυδάτωση για τα λιπαρά δέρματα). Σε αντίθετη περίπτωση, ρισκάρεις να δεις ανεπιθύμητα συμπτώματα στο πρόσωπό σου, όπως αίσθηση τραβήγματος, έντονη ξηρότητα, ακόμα και ξεφλούδισμα.

Tip: Συνδύασε το μασάζ προσώπου με την ενυδατική σου κρέμα. Έτσι, θα επωφεληθείς από τα οφέλη της κρέμας χάρη στις κινήσεις μασάζ, αφού θα τη βοηθήσεις να εισχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα - ενώ και το μασάζ θα γίνει ευκολότερα με τη βοήθεια της κρέμας / σέρουμ / face oil που θα επιλέξεις.

Foundation με νερό | Eσύ θα δοκίμαζες το νέο, πολύ δημοφιλές hack του TikTok;

#3. Fluffy brows is the new trend

Μην ξεχνάς τα φρύδια! Τα καλοσχηματισμένα, φροντισμένα και χτενισμένα φρύδια είναι must για μια πιο νεανική εμφάνιση, ενώ αν σου αρέσει να δείχνουν πυκνά και έντονα, τόσο το καλύτερο. Τα fluffy, πλούσια φρύδια "αφαιρούν" χρόνια από το πρόσωπο και σε κάνουν να δείχνεις φρέσκια και όμορφη. Δεν είναι τυχαίο που, συνειρμικά, μάς φέρνουν στο μυαλό ένα νέο και όμορφο κορίτσι πάντα, σωστά;

#4. Dreamy lashes

Δεν χρειάζεται να βάψεις τις βλεφαρίδες σου για να δείξουν υπέροχες. Μπορείς όμως να τις γυρίσεις με το ειδικό ψαλιδάκι ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές και να αναδείξουν το βλέμμα σου. Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις σε αυτές τα ειδικά σέρουμ για ενδυνάμωση και θρέψη, ώστε να τις τονώσεις και να ξυπνάς καθημερινά με ολοένα και πιο όμορφες, φυσικά μεγάλες και δυνατές, βλεφαρίδες.

#5. Perfect hair

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν τα μαλλιά μας είναι φρεσκολουσμένα (και με περισσότερο όγκο) νιώθουμε πιο όμορφες; Δεν χρειάζεται να έχουμε χτενίσματα κομμωτηρίου για να έχουμε μια πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση - ίσα ίσα, που τα πολύ στιλιζαρισμένα μαλλιά καμιά φορά μας μεγαλώνουν. Την επόμενη φορά, απλά λούσου και στέγνωσέ τα με σεσουάρ για να αποκτήσουν λίγο παραπάνω όγκο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που, όταν έχουμε όμορφα μαλλιά, η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει στα ύψη: τα μαλλιά άλλωστε είναι η δύναμη κάθε γυναίκας.

Tip: Μπορείς να έχεις υπέροχα μαλλιά κομμωτηρίου μέσα σε 2'. Πώς; Με τα curling bands ή τα ρόλει, που μπορείς να φορέσεις πριν κοιμηθείς σε φρεσκολουσμένα μαλλιά και να ξυπνήσεις με φτιαγμένα μαλλιά στη στιγμή, χωρίς κόπο.

Δες μερικά από τα προϊόντα που αξίζει να αποκτήσεις για να πετύχεις όλα τα παραπάνω:

Sleep & Peel Micro-Peeling Night Cream, Filorga

Sleep & Peel Micro-Peeling Night Cream, Filorga

Κρέμα νυκτός για εντατικό peeling με έναν μοναδικό συνδυασμό υδροξυοξέων ( AHA& BHA ) στη βέλτιστη συγκέντρωση (4.5%)  για λαμπερό δέρμα με εξαιρετικά βελτιωμένη υφη και λείανση των λεπτών γραμμών. Εφάρμοσέ τη πριν κοιμηθείς (μετά το σέρουμ σου) και απόλαυσε μια λεία, βελούδινη επιδερμίδα όταν ξυπνήσεις.

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Η Exfoliating Enzyme Mask, ένα απαλό πήλινγκ νέας γενιάς, είναι μια απολεπιστική μάσκα σε μορφή πούδρας που χαρίζει σε μόλις 1 λεπτό ομοιόμορφη και λαμπερή όψη σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ευαίσθητο.

The Revitalizing Pearls Infusion Serum, Oneness

The Revitalizing Pearls Infusion Serum, Oneness

'Ενα αναζωογονητικό ελιξίριο, αυτό το πολυτελές σέρουμ περιέχει πέρλες με πολύτιμα συστατικά στο εσωτερικό τους για πλήρη ενυδάτωση και λάμψη αλλά και με αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες για μια επιδερμίδα που είναι και δείχνει λαμπερή. 

Plumping Precious Elixir, Cinq Mondes

Plumping Precious Elixir, Cinq Mondes

Το Plumping Precious Elixir είναι ένα ισχυρό συμπύκνωμα 100% φυτικών ελαίων και είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (Ωμέγα 3 και 6) ειδικά προσαρμοσμένα στο δέρμα που στερείται σφριγηλότητας

Volcanic Minerals Ορός ενισχυμένης θρέψης για βλεφαρίδες και φρύδια, KORRES

Volcanic Minerals Ορός ενισχυμένης θρέψης για βλεφαρίδες και φρύδια, KORRES

Ορός ενισχυμένης θρέψης για βλεφαρίδες και φρύδια με όγκο, πυκνότητα και υγιή όψη. Με την καινοτόμο σύνθεσή του, εμπλουτισμένη με ισχυρά δραστικά συστατικά, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια πυκνώνουν, αποκτούν όγκο και τέλειο σχήμα, χαρίζοντας στο βλέμμα ένταση και βάθος.

Curling Band, Hey Beauty!

Curling Band, Hey Beauty!

Από 100% Mulberry Silk, δημιουργεί τους τέλειους κυματισμούς στα μαλλιά χωρίς καθόλου θερμότητα και χωρίς να ταλαιπωρεί την τρίχα.

Golden Touch CRYOBALLS, Hey Beauty!

Golden Touch CRYOBALLS, Hey Beauty!

Τα Cryoballs προσφέρουν στην επιδερμίδα το πολυπόθητο “post-treatment” glow, ενώ την ανανεώνουν στη στιγμή και μειώνουν το πρήξιμο. Τα αποτελέσματα της κρυοθεραπείας στο σπίτι είναι άμεσα ορατά καθώς το κρύο συμβάλλει στη συστολή των μυών και των αγγείων του προσώπου. Παράλληλα, συσφίγγει την επιδερμίδα και τους πόρους ενώ αποτελεί το ιδανικό at-home treatment πριν από μια επίσημη εμφάνιση ή ένα extra λαμπερό μακιγιάζ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ