Follow us

Black Friday | 5 tips για να κάνεις πραγματικά έξυπνες αγορές καλλυντικών

... και να μην σπαταλήσεις απλά τα χρήματά σου.

shopping iStock

Με το Gmail Inbox σου να έχει κατακλυστεί με emails από τα αγαπημένα σου καταστήματα καλλυντικών που "διαλαλούν" τις προσφορές τους για την Black Friday είναι πολύ εύκολο να σαστίσεις και να μην ξέρεις τι να αγοράσεις ή -ακόμα χειρότερα- να τα αγοράσεις όλα, σπαταλώντας ό,τι έχει μείνει από το μισθό σου στην εκπνοή του μήνα.

Black Friday | Αυτά είναι τα πολυτελή καλλυντικά στα οποία αξίζει να επενδύσεις φέτος

Δες παρακάτω τα δικά μας tips για έξυπνες αγορές καλλυντικών στις 24 Νοεμβρίου για να βγεις όντως κερδισμένη από την Black Friday :

1. Δημιούργησε από νωρίς τη wishlist σου

Πριν ακόμα το ρολόι "χτυπήσει Black Friday", ετοίμασε μια wishlist με όλα εκείνα τα καλλυντικά, που έχεις βάλει στο μάτι τελευταία ή με εκείνα τα all time favourites, τα οποία θέλεις να αγοράσεις ξανά. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να πάρεις κι ούτε θα αφιερώσεις ατελείωτες ώρες σκρολάροντας στη σελίδα με τις προσφορές, αλλά ούτε θα σπαταλήσεις χρήματα σε κραγιόν, παλέτες και κρέμες, που και οι δύο ξέρουμε ότι δεν έχεις ανάγκη.

2. Όρισε ένα budget

Όπως ξέρεις, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να "γλυκαθείς" τόσο από τις προσφορές που να θέλεις να τα αγοράσεις όλα. Γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να ορίσεις ένα budget πριν βγεις για ψώνια ή πριν μπεις στο αγαπημένο σου beauty website. Η συμβουλή μας; Αν κάνεις τις αγορές σου στα φυσικά καταστήματα, πάρε μαζί σου μετρητά κι άσε την πιστωτική κάρτα στο σπίτι, έτσι ώστε να μην μπορείς να μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις περισσότερα απ' όσα πραγματικά έχεις ανάγκη.

Πεπτίδια | Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με το νέο it αντιγηραντικό συστατικό

3. Έλεγξε ότι η προσφορά σε συμφέρει όντως

Δυστυχώς, πολλές φορές οι προσφορές της Black Friday (στην Ελλάδα τουλάχιστον) δεν είναι τόσο συμφέρουσες, όσο πιθανόν νομίζεις. Πριν λοιπόν γεμίσεις το ηλεκτρονικό καλάθι σου με beauty sets, ρίξε μια ματιά αν η τιμή τους όντως σε συμφέρει. Τι ακριβώς περιέχει το set που κοιτάς; Αν από τα τρία προϊόντα που περιλαμβάνει, το ένα το ήθελες εδώ και καιρό, το ένα δεν σου αρέσει, το άλλο το έχεις ήδη και το τέταρτο δεν σε ενθουσιάζει, αλλά είσαι "ανοιχτή" στο να το δοκιμάσεις, τότε ίσως είναι καλύτερα να αγοράσεις μόνο το προϊόν, που ήθελες από την αρχή -όσο και να κάνει το set. Καταλαβαίνεις τι εννοούμε;

Director's Note: Μια Black Friday έκπτωση που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο! Μικρότερες εκπτώσεις μπορείς να βρεις και την υπόλοιπη χρονιά.

4. Μην κάνεις άσκοπες αγορές

"Κραγιόν σε χρώμα, που έχω ήδη; Είναι πολύ καλή τιμή, θα το αγοράσω". "Το viral foundation, που ήθελα να δοκιμάσω αλλά σε απόχρωση που είναι πολύ σκούρη για εμένα; Θα μου ταιριάζει σίγουρα το καλοκαίρι". "Σετ με τρεις κρέμες με γκλίτερ και χριστουγεννιάτικη εσάνς; Σίγουρα θα τις χρησιμοποιήσω και μετά τις γιορτές": Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά εύκολο να πέσεις στην παγίδα της Black Friday και να αγοράσεις προϊόντα ομορφιάς που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι απλά επειδή η τιμή "αξίζει". Αυτός είναι ο λόγος που, όπως, είπαμε είναι καλό να έχεις μια wishlist. Επίλεξε μόνο προϊόντα που χρειάζεσαι, που ήθελες εδώ και καιρό να δοκιμάσεις και που όντως έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις άμεσα.

7 old school αρώματα που μυρίζουν σαπούνι και φρεσκάδα

5. Πάρε χριστουγεννιάτικα δώρα

Η Black Friday είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αγοράσεις δώρα για τον Χρήστο, την Χριστίνα, τον Βασίλη και την Βασιλική, αλλά και όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα -είτε γιορτάζουν μέσα στις γιορτές, είτε όχι-. Εκμεταλλεύσου τις εξαιρετικές τιμές κι αντί να σπαταλήσεις όλο το budget σου σε εσένα, φέρσου έξυπνα και αφιέρωσε ένα μέρος του για να πάρεις χριστουγεννιάτικα δώρα. Πίστεψέ μας, ο μελλοντικός εαυτός σου -εκείνος που θα έχει "φάει" όλο το δώρο των Χριστουγέννων σε εξόδους και φορέματα με παγιέτες- θα σε ευγνωμονεί.

Οι 7 καλύτερες κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Bonus Tips

-Για να αποφύγεις την πολυκοσμία, προτίμησε να κάνεις τα ψώνια σου online. Η ποικιλία που θα βρεις online ειναι συχνά μεγαλύτερη, ενώ κάνοντας τις αγορές σου από την άνεση του σπιτιού σου θα έχεις όλο το χρόνο να ψάξεις πραγματικά για τις καλύτερες προσφορές και να συγκρίνεις τιμές.

-Εκτός από τα καταστήματα καλλυντικών, ρίξε μια ματιά και στα φαρμακεία για κρέμες, σαμπουάν και ορούς. Συχνά εκεί είναι που βρίσκεις τις καλύτερες εκπτώσεις.

-Μην ξεχνάς την Cyber Monday. Πολλές φορές τα αγαπημένα σου ηλεκτρονικά καταστήματα καλλυντικών κρατούν για την Δευτέρα μετά την "Μαύρη Παρασκευή" τις καλύτερες εκπτώσεις τους.

Happy shopping!

Τα καλύτερα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ