Follow us

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις μάσκες περιποίησης μαλλιών

Υπάρχει μια μάσκα περιποίησης και για τα δικά σου μαλλιά.

MissBloom TEAM
μάσκα μαλλιών Istock Photo

Η μάσκα περιποίησης μαλλιών είναι ένα είδος πολύ ισχυρού μαλακτικού μαλλιών με θρεπτικά συστατικά. Και τα δύο αυτά προϊόντα μαλλιών, θρέφουν βαθιά και ενδυναμώνουν αλλά η μάσκα είναι πιο δυνατή.

Το άγχος, το θερμικό styling, τα χτενίσματα και η έκθεση των μαλλιών σας στο ρυπογόνο περιβάλλον μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Οι μάσκες μαλλιών αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ανάγκες των μαλλιών σας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη. Ενσωματώστε τες στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας και θα εκπλαγείτε από τ’ αποτελέσματα.

Χρήση

Η μάσκα μαλλιών συνήθως αντικαθιστά το μαλακτικό σας. Ας δούμε, πώς πρέπει να τη χρησιμοποιείτε:

-Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και ξεβγάλτε

-Εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών

-Περιμένετε τρία έως πέντε λεπτά

-Ξεπλύνετε

-Στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά με πετσέτα και χτενίστε τα με φαρδιά χτένα

Εάν έχετε τραχιά ή αφυδατωμένα μαλλιά, μπορείτε ν’ αφήσετε τη μάσκα 15 έως 20 λεπτά. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη μάσκα περιποίησης των μαλλιών σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν τα μαλλιά σας είναι πιο ξηρά ή πιο ταλαιπωρημένα από το συνηθισμένο, εφαρμόστε την δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Τύποι μασκών

Ανάλογα με τις βασικές ανάγκες των μαλλιών, έχουμε μάσκες για:

-Αδύναμα μαλλιά που σπάνε και προκαλούν τριχόπτωση. Oι μάσκες αυτές στοχεύουν στη θρέψη και την ενδυνάμωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας ενώ η παρατεταμένη χρήση τους μειώνει τον κίνδυνο τριχόπτωσης από σπάσιμο της τρίχας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις μάσκες περιποίησης μαλλιών

Η ενδυναμωτική μάσκα κατά της τριχόπτωσης, Masque Reconstituant της σειράς Genesis από την Kérastase φροντίζει τα μαλλιά σας στοχεύοντας στις εύθραυστες περιοχές της τρίχας. Τα πανίσχυρα συστατικά της, προσφέρουν εντατική ενδυνάμωση, απαλότητα, θρέψη και λάμψη στα μαλλιά σας, κάνοντας τα πιο ευκολοχτένιστα.

-Ταλαιπωρημένα μαλλιά, που περιλαμβάνουν μια σειρά από ενεργά συστατικά που είναι ικανά να επανορθώσουν τα μαλλιά σας, και υγραντικές ουσίες για τη σωστή ενυδάτωσή τους.

-Θαμπά μαλλιά, που θρέφουν εντατικά, γυαλίζουν εκπληκτικά και δεν υπερφορτώνουν τα μαλλιά.

kerastase

-Βαμμένα μαλλιά, που ενυδατώνουν και σφραγίζουν την τρίχα για ν’ αποτρέψουν το γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος. Η μάσκα βαθιάς επανόρθωσης για ξανθά μαλλιά Masque Cicaextreme της σειράς Blond Absolu από την Kérastase ενδυναμώνει και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση μετά το ξάνοιγμα. Είναι ιδανική για ευαισθητοποιημένα ξανθά μαλλιά, καταπραΰνει, σφραγίζει τα λέπια της τρίχας και προσφέρει αναδόμηση, λάμψη και απαλότητα από τη τρίχα έως τις άκρες.

-Λιπαρά μαλλιά που βαραίνουν εύκολα, είναι ειδικές μάσκες μαλλιών που εξισορροπούν την έκκριση σμήγματος και καθαρίζουν αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής ώστε να μην γίνονται τα μαλλιά λιπαρά ενώ ταυτόχρονα τους δίνουν όγκο.

-Μπούκλες, που είναι αρκετά ελαφριές, προετοιμάζουν τις μπούκλες για styling χωρίς να τις υπερφορτώνουν.

kerastase

Μην ξεχνάτε όμως, ότι τα μαλλιά σας για να διατηρηθούν υγιή, έχουν ανάγκη από μία ολοκληρωμένη περιποίηση. Η σειρά Chronologiste της Kérastase είναι η ιδανική για τα μαλλιά σας γιατί συνδυάζει πολυτελή, προηγμένη τεχνολογία και αναδεικνύει όλους τους τύπους μαλλιών, από το τριχωτό μέχρι τις άκρες. Περιλαμβάνει:

-Gel εξυγίανσης και αποτοξίνωσης για ισορροπημένο τριχωτό (πριν το λούσιμο)

-Αναζωογονητικό και τονωτικό σαμπουάν μαλλιών για καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο τριχωτό & τα μαλλιά

-Μάσκα θρέψης κι απαλότητας, για ενυδάτωση και λάμψη μακράς διάρκειας

-Θρεπτικό έλαιο με υπέροχο άρωμα για προστασία από θερμότητα μέχρι και τους 230°C

-Λοσιόν που λειαίνει και προστατεύει την τρίχα (χωρίς ξέβγαλμα)

-Πανίσχυρος αναζωογονητικός ορός, για βαθιά ενυδάτωση και πιο ‘’γεμάτη’’ τρίχα (χωρίς ξέβγαλμα)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ