Follow us

3 εύκολοι τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου στη βροχή

Plus, πώς να μειώσεις το ενοχλητικό φριζάρισμα.

hair Splash News / Ideal Image

To ξέρουμε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να σου χαλάει τα μαλλιά η βροχή, ιδίως όταν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο για να τα φτιάξεις. Όπως εξίσου ενοχλητικό είναι και το φριζάρισμα που εντείνεται με την υγρασία τις βροχερές μέρες και αλλάζει όλη την εικόνα των μαλλιών σου.

Κι ενώ λίγο φριζάρισμα είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο, όλες τις μέρες, πόσο μάλλον τις πιο βροχερές, είναι γεγονός ότι η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών πρέπει να αλλάζει ώστε να προστατεύεται η τρίχα - αλλά και να μην χαλάει το χτένισμά σου.

Note: Σημείωσε ωστόσο ότι, γενικότερα, η σωστή περιποίηση των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας για να προστατευθούν απ' το φριζάρισμα. Αν αυτή δεν γίνεται με τα κατάλληλα προϊόντα ή/και τρόπο, δεν θα το αποφύγεις σε καμία περίπτωση.

Hair in the rain | To "έξυπνο" χτένισμα που θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από τη βροχή και την υγρασία

Τι να κάνεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη βροχή και την υγρασία:

#1. Επίλεξε σοφά το χτένισμα που θα κάνεις

Μην αφήσεις τα μαλλιά σου χαλαρά κάτω και γενικά μην τα αφήνεις στη τύχη τους όταν βρέχει. Καλό είναι να τα μαζεύεις ψηλά, ιδανικά σε έναν κότσο. Χαλαρό ή πιο sleek, με κλάμερ ή scrunchie, η αλήθεια είναι ότι οι κότσοι είναι το πρώτο χτένισμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε όταν ο καιρός είναι βροχερός. Κι αυτό γιατί τα μαλλιά μαζεύονται και δεν μπερδεύονται μεταξύ τους από τον αέρα ούτε βρέχονται τα μήκη και οι άκρες. Παράλληλα, το φριζάρισμα αποτρέπεται ακριβώς επειδή είναι ήδη χτενισμένα και μαζεμένα, ενώ αν έχεις εφαρμόσει λακ ή άλλο προϊόν styling, δείχνουν ακόμα πιο τιθασευμένα.

#2. Φόρεσε μια μεγάλη κορδέλα

Ίσως δεν το φανταζόσουν ποτέ αλλά οι oversized κορδέλες (αυτές που φορούσαμε τη δεκαετία του '90) καλύπτουν μεγάλο μέρος του κεφαλιού, αποτρέποντας το φριζάρισμα και προστατεύοντας με κάποιον τρόπο τα μαλλιά, όπως ακριβώς θα έκανε ένα καπέλο ή ένας σκούφος. Παράλληλα, είναι ό, τι πιο stylish μπορείς να φορέσεις τη δεδομένη περίοδο αφού έχουν κάνει δυναμικό comeback.

#3. Ξέθαψε τον σκούφο / καπέλο / μπερέ σου

Αν δεν τα φοράς ήδη στην καθημερινότητά σου, είναι καιρός να αρχίσεις να τα φοράς όχι μόνο όταν κάνει κρύο ή όταν έχει ήλιο, αλλά και όταν βρέχει. Τα κάθε είδους καπέλα προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τη βροχή, ενώ το γεγονός ότι δεν βρέχονται και δαιτηρούνται στεγνά, μειώνει το φριζάρισμα.

Stylish with a beanie | 5 celebrities προτείνουν τα πιο cool χτενίσματα για σκουφάκι ή jockey

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ