Follow us

Όλα τα μυστικά των έμπειρων makeup artists για πιο νεανικό βλέμμα

Τα pro tips στο μακιγιάζ ματιών που θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ νεότερη.

makeup Splash News / Ideal Image

Υπάρχουν μερικά tips και τεχνικές που μόνο οι makeup artists μπορούν να γνωρίζουν - και είναι λογικό. Το καλό είναι ότι δεν πρόκειται για πανδύσκολα βήματα που δεν μπορεί να ακολουθήσει όποιος δεν έχει μελετήσει χρόνια τον χώρο του μακιγιάζ. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν και τα απλά expert hacks που μπορείς να αντιγράψεις ακόμα κι αν είσαι newbie στον χώρο του μακιγιάζ, και που φέρνουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου.

Πιο συγκεκριμένα, αν αναζητάς τρόπους για να δείχνεις νεότερη μέσα από το μακιγιάζ, να σε ενημερώσουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει - κυρίως - δίνοντας έμφαση στο βλέμμα. Γιατί τα μάτια είναι αυτά που καθρεφτίζουν όχι μόνο τη διάθεση και τα συναισθήματά μας, αλλά και το πόσο κουρασμένοι είμαστε, το πόσες ώρες έχουμε κοιμηθεί ή αν έχουμε ξενυχτήσει, κλπ. Και καμία κοπέλα δεν δείχνει φρέσκια και δροσερή αν της λείπει ύπνος, αν έχει εμφανίσει πρήξιμο ή μαύρους κύκλους, ακόμα κι αν έχει παραβγάλει τα φρύδια της. Ναι, τα φρύδια παίζουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που περίμενες, ίσως και τον πιο σημαντικό.

Glossy Lids | Η νέα τάση στο μακιγιάζ ματιών για πιο ανάλαφρο, νεανικό look στο πρόσωπο

3 pro tips που πρέπει να γνωρίζεις:

#1. Τα φρύδια και... τα μάτια σου

Τα πλούσια, ανακατεμένα φρύδια χαρίζουν ένα πολύ νεανικό και ταυτόχρονα σύγχρονο vibe στην εμφάνισή σου, ενώ αναδεικνύουν τέλεια τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα κορίτσια με πλούσια φρύδια δείχνουν όντως πολύ νεότερα. Γι' αυτό και, πάγια τακτική όλων των makeup artists παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι, να βάφουν αρκετά τα φρύδια των μοντέλων, αλλάζοντας πολλές φορές εντελώς το σχήμα τους σε πιο παχύ και μεγάλο. Επιπλέον, χρησιμοποιούν brow gels και άλλα προϊόντα φρυδιών για να τα ανασηκώσουν και να μιμηθούν το εφέ των laminated brows, που χαρίζει ακόμα πιο νεανική όψη. Ίσως είναι και η πρώτη κίνηση που θα κάνει ένας έμπειρος makeup artist ξεκινώντας να βάφει μια γυναίκα.

Beauty Editor's tip: Προσπάθησε να μην τα παραβγάζεις, καθώς τα λεπτά φρύδια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από τη μόδα. Πέρα από τα trends όμως, είναι γεγονός ότι τα λεπτά φρύδια "αγριεύουν" το πρόσωπο και προσθέτουν χρόνια. Αν το παράκανες με το τσιμπιδάκι ή αν απλά τα φρύδια σου δεν μεγαλώνουν άλλο, γέμιζέ τα με ένα μολίβι φρυδιών ή σκιά για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

#2. Λάμψεις και γυαλάδες

Είναι γνωστό πλέον ότι οι έμπειροι μακιγιέρ χρησιμοποιούν πολύ το highlighter στο πρόσωπο για διάφορους σκοπούς: να δώσουν φως σε σκοτεινά σημεία, να σμιλέψουν, να δημιουργήσουν γωνίες ή όγκο. Βάλτο στο μακιγιάζ σου, εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα στο κέντρο του βλεφάρου ή στην εσωτερική γωνία των ματιών, για έξτρα φωτεινότητα. Αυτό θα κάνει τα μάτια να δείξουν πιο ξεκούραστα στη στιγμή. Αν πάλι δεν είσαι fan του highlighter και θες ένα πιο φυσικό φινίρισμα, προτίμησε να "παίξεις" με ένα διάφανο lip gloss που θα εφαρμόσεις στα βλέφαρα αντί για σκιά (ή και στο τόξο των φρυδιών). Αυτή η κίνηση θα χαρίσει στο look σου ένα νεανικό αποτέλεσμα άμεσα και θα σε κάνει να δείχνεις "κοριτσάκι".

#3. Το κόλπο με το λευκό μολύβι

Από τα πιο κλασικά tricks, αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ότι το λευκό μολύβι στο εσωτερικό των ματιών όχι μόνο κάνει το βλέμμα πιο ξεκούραστο, αλλά επιπλέον δείχνει πιο μεγάλο το σχήμα τους. Οι makeup artists πλέον εφαρμόζουν κι άλλα φωτεινά χρώματα, όπως το γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο, το μπεζ ή το απαλό μωβ για να πετύχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Το είδαμε στα catwalks | Το κορυφαίο trend μακιγιάζ που χαρίζει σούπερ νεανική όψη στο πρόσωπο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ