Follow us

KORRES | Women Power στην Έρευνα

Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από την ομάδα R&D της KORRES κατάφεραν να κάνουν διάσημα σε όλο τον κόσμο τα φυσικά προϊόντα της.

MissBloom TEAM
KORRES

Από το 1996 η KORRES προσφέρει στους καταναλωτές της φυσικά προϊόντα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται σε φυσικά συστατικά και ελληνικά βότανα, καθώς και παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό άλλωστε είναι και το στοιχείο που τη διαφοροποιεί και την κάνει να ξεχωρίζει από μια πληθώρα skincare & beauty brands φαρμακείου.

Το εργαστήριο ανάπτυξης - που μάλιστα αποτελείται από γυναίκες επιστήμονες - εστιάζει στην ανάπτυξη φυσικών καλλυντικών που είναι ασφαλή και κλινικά αποτελεσματικά. Πραγματοποιούνται περισσότεροι από 500 έλεγχοι μετρήσεων σταθερότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για κάθε προϊόν! Φυσικά εκχυλίσματα, λάδια, βούτυρα και κεριά είναι στον πυρήνα της κάθε φόρμουλας, φτάνοντας έως και το 100% σε φυσική περιεκτικότητα. Η κλινική αποτελεσματικότητα είναι απόλυτη προτεραιότητα, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η υφή, η αίσθηση, η μυρωδιά του προϊόντος. Κανένας συμβιβασμός σε οποιοδήποτε επίπεδο. Και μόνο αληθινές υποσχέσεις!

KORRES | Women Power στην Έρευνα

Αποτέλεσμα; Η KORRES έχει καταφέρει να κάνει διάσημα σε όλο τον κόσμο τα φυσικά προϊόντα της. Εμείς συναντηθήκαμε με τις Χρυσούλα Σταματογιάννη, R&D Director, Λήδα Αλεξίου,Head of R&D Category και Αφροδίτη Τούλη, R&D Formulator και μιλήσαμε μαζί τους, σε μια γόνιμη συζήτηση στην οποία είχαν να πουν πολλά.

#1. Πώς είναι η εμπειρία εργασίας στην ομάδα της KORRES; Και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για την εύρεση των star συστατικών που θα συνθέσουν ένα νέο προϊόν;

Χρυσούλα Σταματογιάννη: Η διαδικασία ανεύρεσης των επόμενων ‘πολύτιμων’ συστατικών που θα επιλέξουμε να ενσωματώσουμε σε ένα προϊόν μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, χρονοβόρα και εκτενής. Έχοντας τη δυνατότητα να είμαστε μέρος της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας μελέτης κ διερεύνησης των βιοδραστικών συστατικών της ελληνικής χλωρίδας, λαμβάνουμε μέρος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά πρ/τα και αξιοποιούμε τον φυσικό πλούτο της ελληνικής φύσης δημιουργώντας ασφαλή και αποτελεσματικά καλλυντικά προϊόντα φυσικής προέλευσης. Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της KORRES αποτελείται από υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες με βαθιά τεχνογνωσία και εμπειρία ως προς τη δημιουργία καινοτόμων καλλυντικών υφών, συνδυασμένες με συστατικά τεχνολογίας αιχμής (cutting edge technology). Κάθε μέρα στο R&D είναι διαφορετική, μοναδική και σίγουρα αναπάντεχη ως προς τις νέες συνθέσεις που δημιουργούμε, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών που αξιολογούμε αλλά και τα σχόλια που λαμβάνουμε για τα τελικά μας προϊόντα!

Aφροδίτη Τούλη: Κάθε μέρα στην KORRES είναι μοναδική! Ειδικά για το τμήμα της Έρευνας & Ανάπτυξης καλλυντικών, στο οποίο εργάζομαι, μπορώ να πω ότι η καθημερινότητα είναι σίγουρα απαιτητική, και πάντα ενδιαφέρουσα. Σε κάθε πείραμα έχουμε την αγωνία του απροσδόκητου και κάθε μικρή επιτυχία, κάθε επιτυχημένο τεστ είναι για μας μία μικρή νίκη! Συνδυάζουμε την επιστήμη, με τη δημιουργικότητα και πάντα προσπαθούμε στα προϊόντα μας να ενσωματώσουμε κι ένα κομμάτι από την ελληνικότητα μας, τη ταυτότητα μας. Προσπαθούμε να "ταιριάξουμε" τη παράδοση με τη καινοτομία, και όλα αυτά στα πλαίσια της μέγιστης δυνατής φυσικότητας, με απόλυτη προτεραιότητα πάντα να δημιουργούμε ασφαλή και σταθερά καλλυντικά προϊόντα.

Λήδα Αλεξίου: Νιώθω τυχερή που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου και να κερδίζω συνεχώς νέες εμπειρίες. Είναι φοβερά ικανοποιητικό να μαθαίνεις συνεχώς και να απολαμβάνεις την δουλειά σου. Στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μάς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθούμε και ενίοτε να συμμετέχουμε σε project πρωτογενούς έρευνας για τον εντοπισμό δραστικών συστατικών που αποτελούν την επόμενη ημέρα στην Κοσμετολογία αλλά και την Φαρμακολογία, την Ιατρική και πολλά άλλα πεδία. Μέσα από τη γνώση της Βιοχημείας του δέρματος και τον μηχανισμό που λειτουργεί, δημιουργούμε καλλυντικά προϊόντα με ισχυρή δράση άλλα συγχρόνως με υψηλή φυσικότητα και ασφάλεια για τον καταναλωτή. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα που νιώθουμε όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα των μελετών και τα σχόλια των καταναλωτών για τα νέα μας προϊόντα!

#2. Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας μέχρι σήμερα;

Το να καταφέρουν να εισάγουν με επιτυχία το ξακουστό Ελληνικό γιαούρτι, μια υπερτροφή για το δέρμα με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, στα προϊόντα περιποίησης, δημιουργώντας μια καινοτόμο και ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας προσώπου και αντηλιακής προστασίας, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει αγαπηθεί από χιλιάδες γυναίκες σε όλες τις χώρες. Η KORRES είναι η πρώτη μάρκα παγκοσμίως, που κατάφερε να μετατρέψει το βρώσιμο γιαούρτι, σε ένα ισχυρό καλλυντικό συστατικό.

KORRES

Χρυσούλα Σταματογιάννη: Αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη ήταν και η δημιουργία του best-seller μας Υοghurt Cooling Gel το 2003. Η ενσωμάτωση αληθινού ελληνικού βρώσιμου Γιαουρτιού σε ένα γαλάκτωμα/τζελ, έχει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, καθώς το γιαούρτι από μόνο του αποτελεί ένα σύνολο ζωντανών οργανισμών, το οποίο απαιτεί συγκεκριμένη διαχείριση και σταθεροποίηση σε ένα καλλυντικό προϊόν. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που καταφέραμε αφενός να δημιουργήσουμε ένα ‘τεχνολογικά καινοτόμο’ προϊόν, αφετέρου το προϊόν αυτό να τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό 20 χρόνια αργότερα!

Αφροδίτη Τούλη: Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε σε προϊόντα KORRES, ένα άκρως ελληνικό συστατικό και ένα από τα σπουδαιότερα superfoods της καθημερινότητας μας. Στηρίζουμε την ελληνικότητα & ταυτόχρονα καινοτομούμε παγκοσμίως ενσωματώνοντας το ελληνικό γιαούρτι σε καλλυντικά προϊόντα. Ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό task, που όμως αποτελεί πια landmark για την εταιρεία μας. Όλη η ομάδα R&D της Κορρές αγαπάει ιδιαίτερα αυτή τη σειρά καθώς αποτελεί συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας!

Λήδα Αλεξίου: Από την αρχή ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Από την εποχή των γιαγιάδων μας, η χρήση του ελληνικού γιαουρτιού στο δέρμα για να μας ανακουφίσει από το ηλιακό έγκαυμα, είναι κάτι που έχει αποτυπωθεί στο DNA του Έλληνα. Το να πάρουμε ένα συστατικό που είναι μέρος της παράδοσης μας και να το δούμε με επιστημονική ματιά , να το αναλύσουμε, να το καταλάβουμε και τελικά να το βγάλουμε στην αγορά σε μια σειρά προϊόντων ήταν "προσωπικό" για εμάς και το αποτέλεσμα ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας. Πλέον, τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά έχουν αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα για τα πολλαπλά οφέλη τους για το μικροβίωμα της επιδερμίδας, πράγμα που κάνει τη σειρά μας Ελληνικό Γιαούρτι πιο επίκαιρη από ποτέ. Προχωράμε συνεχώς σε αυτήν την κατηγορία με νέα προϊόντα και νέες μελέτες που μας φέρνουν όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Η επιτυχημένη σειρά "Ελληνικό Γιαούρτι" - Τα best-sellers

Τα προϊόντα που ανήκουν στη συλλογή Ελληνικό Γιαούρτι -με πραγματικό, βρώσιμο γιαούρτι- κυριολεκτικά ξεδιψούν την επιδερμίδα, προσφέροντας 48ωρη ενεργή ενυδάτωση και ισορροπημένο, "δυνατό” δέρμα με υγιή, λαμπερή όψη. Η ενισχυμένη απαλότητα και ενυδάτωση του δέρματος γίνονται αισθητά άμεσα -στα πρώτα 30’ εφαρμογής-, και σε βάθος χρόνου. Δεν είναι να απορείς λοιπόν για τον λόγο που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή ανά τον πλανήτη, με τις γυναίκες να τα ξεχωρίζουν και να τα προτιμούν για σούπερ δυνατό, σούπερ ενυδατωμένο και σούπερ λαμπερό δέρμα.

KORRES

Χρυσούλα Σταματογιάννη: Το ελληνικό γιαούρτι, χάρη στις πολύτιμες ιδιότητές του, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας ολόκληρης σειράς KORRES skincare. Η κρέμα ημέρας Greek Υοghurt Normal Combination Cream, έχει βασιστεί σε ένα ξεχωριστό σύστημα γαλακτωματοποιητών, το οποίο προσδίδει την μοναδική, δροσερή, τζελ υφή του συνδυαστικά με άλλα πολύτιμα συστατικά όπως πρε και προβιοτικά εκχυλίσματα, αλλά και 3 διαφορετικούς τύπους Υαλουρονικού οξέος.

Aφροδίτη Τούλη: Ένα από τα τελευταία λανσαρίσματα της σειράς Γιαούρτι & προσωπικό μου αγαπημένο είναι το βραβευμένο Greek Yoghurt Wide Awake Roll-On Ενυδατικό Gel Ματιών. Έχει λεπτόρρευστη, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ενυδατική υφή. Περιέχει το ελληνικό superfood γιαούρτι & καφεΐνη και προσφέρει ένα ιδιαίτερα ξεκούραστο τελικό αποτέλεσμα στο βλέμμα. Added bonus το cooling effect που προσδίδεται κατά την εφαρμογή από την ιδιαίτερη υφή και τα συστατικά του Yoghurt Eye Serum, σε συνδυασμό με την roll-on συσκευασία του. Είναι το must του καθημερινού self-care μου!

Λήδα Αλεξίου: Η σειρά Ελληνικό Γιαούρτι έχει αγαπηθεί παγκοσμίως από άτομα όλων των ηλικιών και όλων των τύπων δέρματος. Η Greek Yoghurt Probiotic SuperDose Face Mask, με το μεγαλύτερο ποσοστό ελληνικού γιαουρτιού σε όλη την οικογένεια αλλά και με μία σειρά δραστικών συστατικών που στοχεύουν στην ευαίσθητη και αφυδατωμένη επιδερμίδα, είναι ένα από τα best sellers μας και όχι άδικα. Έχουμε λάβει φωτογραφίες "πριν & μετά" από καταναλωτές μας που δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε και διαβάζαμε σαν αποτέλεσμα. Ήταν πραγματικά συγκινητικό! Προσωπικά για εμένα που έχω ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι ένα προϊόν που δεν αποχωρίζομαι ποτέ!

Όλα τα προϊόντα KORRES είναι διαθέσιμα στο ΚORRES Circle, το πρώτο APP που συνδέει τον καταναλωτή με το φαρμακείο της επιλογής του. Κάνε την εγγραφή σου, μπες στον κύκλο και κέρδισε πλούσια δώρα και εμπειρίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ