Follow us

Διπλοσάγονο | 3+1 τρόποι να το αντιμετωπίσεις άμεσα

Οι θεραπείες, τα skincare tools, οι ασκήσεις και τα προϊόντα περιποίησης που φέρνουν τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

διπλοσάγονο Splash News/Ideal Image

Διπλοσάγονο ή προγούλι, όπως και να το πεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα "αχ" πολλών γυναικών σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση. Τι είναι τελικά το διπλοσάγονο, πού οφείλεται και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις, βρίσκονται παρακάτω:

3 τελετουργικά ομορφιάς που κάνουν τις Ασιάτισσες να μοιάζουν σαν να μην τις αγγίζει ο χρόνος

Τι είναι το διπλοσάγονο;

Πρόκειται για τη συσσωρευμένη ποσότητα λίπους κάτω από την σιαγόνα, η οποία ξεπροβάλλει σαν δεύτερο πηγούνι, διαταράσσοντας το οβάλ σχήμα του προσώπου και προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνιση κάθε ανθρώπου.

Πού οφείλεται το διπλοσάγονο;

Είναι μύθος ότι διπλοσάγονο ή αλλιώς προγούλι έχουν μόνο τα υπέρβαρα άτομα. Αν και το αυξημένο σωματικό βάρος αποτελεί σίγουρα επιβαρυντικό παράγοντα, η εμφάνιση του διπλοσάγονου οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες με κυριότερους την κληρονομικότητα, αλλά και τη γήρανση της επιδερμίδας.

Όπως σίγουρα γνωρίζεις, καθώς τα χρόνια περνούν, το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και οι μύες αδυνατούν με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται χαλάρωση και διατάραξη του οβάλ του προσώπου. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

3+1 τρόποι να αντιμετωπίσετε το διπλοσάγονο

Λεμφικό μασάζ

Διπλοσάγονο | 3+1 τρόποι να το αντιμετωπίσεις άμεσα
Rose Quartz Face Roller, Hey Beauty!

Για να μειώσεις την όψη του διπλοσάγονου, ένταξε στη ρουτίνα περιποίησης σου ένα εργαλείο μασάζ, όπως το gua sha ή το face roller. Χρησιμοποίησέ το μετά την εφαρμογή της κρέμας ή του ελαίου για να κάνεις μασάζ στην περιοχή με ανοδικές πάντα κινήσεις έτσι ώστε να πετύχεις λεμφική αποστράγγιση και να μειώσεις το διπλοσάγονο.

7 κρέμες και οροί που αποδεδειγμένα καταπολεμούν το πόδι της χήνας

Face Yoga

Εξαιρετικά αποτέλεσματα μπορείς να δεις κι από την face yoga, δηλαδή από ασκήσεις "γυμναστικής" για το πρόσωπο, που τονώνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα.

Κρέμες για το λαιμό

διπλοσάγονο

Για να ενισχύσεις τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω, ενσωμάτωσε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου μια κρέμα ή έναν ορό για το λαιμό, όπως το Up-Lift Contouring Serum της σειράς Black Pine της KORRES (στα φαρμακεία), το οποίο προσφέρει άμεση δράση σύσφιξης, ανόρθωσης περιγράμματος και ορατό lifting σε σαγόνι, ζυγωματικά και λαιμό, επαναφέροντας την αρχιτεκτονική του προσώπου.

Θεραπείες

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δεις θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση του διπλοσάγονου είναι φυσικά με θεραπείες σε κάποια δερματολογική κλινική με τις πιο δημοφιλείς να είναι η λιποαναρρόφηση, η κρυολιπόλυση και η θερμολιπόλυση. Για να βρεις την καλύτερη θεραπεία για εσένα, συμβουλεύσου το γιατρό σου.

Ρετινόλη για αρχάριες | Τι να περιμένεις τώρα που την ενέταξες στη ρουτίνα σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ