Follow us

True or False? 3 μύθοι και 2 αλήθειες για τα αντηλιακά που πρέπει να γνωρίζεις

Χρειάζονται όντως οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έξτρα προστασία και πρέπει να φοράμε αντηλιακό μόνο έξω;

αντηλιακά Istock Photo

Με τόση πολλή (παρα)πληροφόρηση στα social media, είναι δύσκολο πλέον να ξεχωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι όχι. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα αντηλιακά. Κι όμως, κάτι τόσο απλό και καθημερινό περιβάλλεται από τόσες αμφιβόλου προέλευσης συμβουλές στο TikTok και το Pinterest. Δεν μας πιστεύεις; Για να δούμε πόσα ξέρεις. Ακολουθούν τρεις μύθοι και δύο αλήθειες για τα αντηλιακά. Μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι τι;

Τα αντηλιακά είναι πολύ λιπαρά

Μύθος! Μη φέρνεις στο νου σου τις συνθέσεις του παρελθόντος! Οι νέες φόρμουλες δεν θυμίζουν σε τίποτα τις "βαριές" λευκές κρέμες που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια.

True or False? 3 μύθοι και 2 αλήθειες για τα αντηλιακά που πρέπει να γνωρίζεις

Ακόμα κι αν έχεις πολύ λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα, δεν έχεις δικαιολογία να μη φοράς αντηλιακό. Η μη λιπαρή Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Mat Look SPF50 της NIVEA SUN έχει εξαιρετικά ελαφριά σύνθεση και χαρίζει ένα υπέροχο ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, που διαρκεί για ώρες. Φυσικά, την προστατεύει από τις ακτίνες UVA/UVB αλλά και από τις επιπτώσεις της ορατής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας (HEVL), όπως η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

αντηλιακά

Αν εκτός από ματ αποτέλεσμα, θέλεις και ελαφριά κάλυψη, δοκίμασε την Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Mat Look Medium Tinted SPF50 της NIVEA SUN, η οποία κάνει όλα όσα κάνει και η άχρωμη εκδοχή της, ενώ παράλληλα προσφέρει ομοιόμορφη απόχρωση στην επιδερμίδα για να νιώθεις αυτοπεποίθηση στην παραλία ή στις βόλτες σου στην πόλη ακόμα κι αν έχεις μερικές ατέλειες.

Οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες χρειάζονται έξτρα προστασία

Αλήθεια! Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα θα πρέπει να δίνεις έξτρα προσοχή στην αντηλιακή προστασίας της, καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης καφέ κηλίδων καραδοκεί.

αντηλιακά

H Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Lumimous630 της NIVEA SUN προστατεύει άμεσα την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου ενάντια στις UV ακτινοβολίες, ενώ παράλληλα αποτρέπει και μειώνει ορατά τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο με το πατενταρισμένο Luminous630. Μεγάλο plus της είναι και το υαλουρονικό και η βιταμίνη Ε στη σύνθεσή της, που αφήνουν την επιδερμίδα αναζωογονημένη και ενυδατωμένη.

Αντηλιακό χρειαζόμαστε μόνο όταν είμαστε έξω

Μύθος! Μπορεί μέσα στο σπίτι να μην κινδυνεύεις από έγκαυμα, δηλαδή από τις UVB ακτίνες, αλλά κινδυνεύεις από τις UVA, δηλαδή από τη φωτογήρανση. Σαν να μην έφτανε αυτό, αν σκρολάρεις με τις ώρες στο TikTok ή αν δεν χάνεις επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στην τηλεόραση, τότε η επιδερμίδα σου κινδυνεύει και από το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών.

αντηλιακά

Ιδανική επιλογή για τις μέρες που είσαι μέσα στο σπίτι είναι η Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Triple Protect SPF50+ της της NIVEA SUN, η οποία προστατεύει την επιδερμίδα εξωτερικά από τις ακτίνες UVA/UVB και το Blue Light που προκαλούν βλάβες στην επιδερμίδα και πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Πολύ ελαφρύ, μη λιπαρό και εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, θα λατρέψεις τόσο πόσο γρήγορα απορροφάται από την επιδερμίδα, αλλά και το διάφανο αποτέλεσμα, που αφήνει.

Τα αντηλιακά είναι βαριά στην επιδερμίδα

Μύθος! Ανάμεσα στα τόσα πολλά διαφορετικά προϊόντα που κυκλοφορούν, ακόμα και η πιο ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να βρει ένα ανάλαφρο αντηλιακό που να της ταιριάζει.

αντηλιακά

Η Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Sensitive Cream SPF5της NIVEA SUN είναι απίστευτα ελαφριά και δεν περιέχει καθόλου άρωμα, γεγονός που την κάνει την πλέον ιδανική επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Εννοείται ότι εκτός από το ότι προστατεύει από τις ηλιακές αλλεργίες και τους ερεθισμούς, προστατεύει επίσης την επιδερμίδα εξωτερικά από τις ακτίνες UVA/UVB και από τις επιπτώσεις της Ορατής Ακτινοβολίας Υψηλής Ενέργειας (HEVL), όπως η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Μετά τα 40 πρέπει να αλλάξεις αντηλιακό

Αλήθεια! Το αντηλιακό που σε κάλυπτε στα 20 σου, το πιο πιθανό είναι να μην σε καλύπτει στα 40 σου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βρεις μία σύνθεση που να καλύπτει τις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σου.

αντηλιακά

Η Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Anti-Age Cream Q10 SPF50 της NIVEA SUN είναι η ιδανική επιλογή, αφού εκτός από το ότι προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV, χάρη στο συνένζυμο Q10 που περιέχει, προλαμβάνει και καταπολεμά την εμφάνιση γραμμών, ρυτίδων και πανάδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Τι σκορ πέτυχες;

Sun Care 101 | Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ