Follow us

Skincare 101 | Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου για τη δική σου επιδερμίδα

Οι ιδανικές επιλογές για λιπαρή, μικτή, ξηρή, ακνεϊκή κι ευαίσθητη επιδερμίδα.

καθαριστικό προσώπου Istock Photo

Ανάμεσα σε τόσα cleasing oils, gels και αφρούς που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να καταλήξεις στο ποιο τελικά είναι το ιδανικό καθαριστικό προσώπου για την επιδερμίδα σου -το ξέρουμε. Άφησε στην άκρη την μυρωδιά, την τιμή, το packaging και το brand. Το κύριο μέλημά σου θα πρέπει να είναι να καταφέρεις να καλύψεις όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας σου- δηλαδή όχι μόνο να την καθαρίσεις, αλλά και να την κάνεις να δείχνει διαρκώς καλύτερη. Πάμε λοιπόν να δούμε με απλά και κατανοητά λόγια πώς μπορείς να κάνεις την πιο σωστή επιλογή:

Τα 7 καλύτερα καθαριστικά προσώπου που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Πώς να επιλέξεις καθαριστικό προσώπου;

Το καθαριστικό προσώπου θα πρέπει να αφήνει την επιδερμίδα σου στο σημείο 0. Με άλλα λόγια μόλις τελειώσεις τον καθαρισμό, θα πρέπει να νιώθεις την επιδερμίδα σου όπως πριν τον ξεκινήσεις. Αν σε "τραβάει", τότε αυτό σημαίνει πως το cleanser που χρησιμοποίησες είναι πολύ "σκληρό" κι άρα εφαρμόζοντας στη συνέχεια την κρέμα, απλά αναπληρώνεις την ενυδάτωση, που τόσο βίαια μόνη σου απομάκρυνες, αντί να την ενισχύεις.

Καθαρισμός προσώπου | Τα 4 λάθη που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξανακάνεις αν θέλεις τέλεια επιδερμίδα

Τώρα όσον αφορά τον τύπο επιδερμίδα σου, πάμε να δούμε αναλυτικά ποια καθαριστικά προσώπου είναι ευεργετικά για εσένα και ποια θα πρέπει να αποφύγεις:

Λιπαρή/Μικτή/Ακνεϊκή επιδερμίδα

Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση ακμής, στρέψου σε ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα αποφράξει τους πόρους σου και θα μειώσει τις ατέλειες και τη λιπαρότητα.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις τα καθαριστικά με άρωμα. Όσο πιο μινιμαλιστικές είναι οι συνθέσεις των προϊόντων, τόσο καλύτερα. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις καθαριστικά με καταπραϋντικά συστατικά, όπως η αλόη, η προβιταμίνη Β5 και η centella asiatica.

Skincare on a Budget | Τα καλύτερα οικονομικά καθαριστικά προσώπου (κάτω από 12€!)

Ξηρή επιδερμίδα

Αν έχεις ξηρό δέρμα απόφυγε τα προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα κι αναζήτησε ένα καθαριστικό προσώπου με ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, όπως η βρώμη και το υαλουρονικό οξύ.

Director's Note: Αν φοράς μακιγιάζ, ακολούθησε την τεχνική του διπλού καθαρισμού. Ξεκίνησε κάνοντας ντεμακιγιάζ με ένα έλαιο ή ένα νερό micellaire κι έπειτα καθάρισε την επιδερμίδα σου με ένα cleanser σε μορφή αφρού ή gel.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ