Follow us

Το μυστικό για ένα πιο "γεμάτο" και ταυτόχρονα φυσικό μπούστο

Τι είναι η υβριδική αυξητική μαστού και για ποιες γυναίκες είναι ιδανική;

MissBloom TEAM
στηθος

Αν επιθυμείς να αποκτήσεις ένα πιο "γεμάτο" κι εντυπωσιακό μπούστο, αλλά φοβάσαι μήπως το αποτέλεσμα μιας κλασικής πλαστικής στήθους δείχνει υπερβολικό και ψεύτικο, τότε η υβριδική αυξητική στήθους είναι η ιδανική επιλογή για εσένα.

Γνωστή και ως σύνθετη αυξητική στήθους, η υβριδική αυξητική στήθους είναι μία τροποποιημένη τεχνική σε σχέση με την παραδοσιακή διαδικασία αυξητικής στήθους, καθώς περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της εμφάνισης και του σχήματος του στήθους χρησιμοποιώντας ενθέματα στήθους σε συνδυασμό με τη μεταφορά λίπους στο στήθος. Η υβριδική αυξητική μαστών έχει πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των ενδιαφερόμενων λόγω της ικανότητας της να βελτιστοποιεί τον όγκο, την πληρότητα του άνω πόλου.

Για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα στην αυξητική στήθους απαιτείται ένα ένθεμα σιλικόνης-πολυουρεθάνης να καλύπτεται επαρκώς από τον υπερκείμενο μαλακό ιστό. Σε πολύ λεπτούς ασθενείς που έχουν πολύ λίγο ιστό στο μαστό, η αυξητική στήθους μόνο με ενθέματα, παρά την εξαιρετική βελτίωση στον όγκο και την προβολή του μαστού μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μαλακά μόρια πάνω από το ένθεμα αδυνατούν να καλύψουν πλήρως το ένθεμα, κυρίως στα πλάγια του στήθους. Οι ασθενείς μπορούν να αισθανθούν τις άκρες του ενθέματος κατά την κίνηση και μπορεί να είναι εμφανής ο κυματισμός του δέρματος (skin rippling), που οδηγεί σε ένα αισθητικά μη αποδεκτό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για να καλύψουν αποτελεσματικά τα ενθέματα στήθους σε αδύνατους ασθενείς. Η τοποθέτηση ενθεμάτων στήθους κάτω από τον μυ του θωρακικού τοιχώματος, η οποία αναφέρεται ως τεχνική διπλού επιπέδου (Dual Plane), βοηθά στην αύξηση της ποσότητας μαλακών ιστών μεταξύ του εμφυτεύματος και του υπερκείμενου δέρματος. Τα ενθέματα τελευταίας γενιάς έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά κυματισμού (skin rippling) και ρικνωτικής κάψας. Σε άλλες περιπτώσεις τεχνικές αποκατάστασης του μαστού χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά ικριώματος στήριξης (Scaffold) για να υποστηρίξουν επαρκώς τον μαλακό ιστό και να αποτρέψουν πολλές από τις επιπλοκές που σχετίζονται με τους μαλακούς ιστούς στους λεπτούς ασθενείς που κάνουν αυξητική στήθους μόνο με ενθέματα. Ωστόσο, αυτές οι τεχνικές δεν έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου λόγω του σημαντικού κόστους τους και της έλλειψης προβλεψιμότητας για την επίτευξη σταθερά καλών αποτελεσμάτων.

Στο Athens Beverly Hills (ABH Medical Group), η Xειρουργική ομάδα, με Επικεφαλής τον Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου, διαθέτει πολυετή εμπειρία στη μεταφορά λίπους στο στήθος και έχει εφαρμόσει την τεχνογνωσία του στη λιπομεταφορά ταυτόχρονα με την αυξητική στήθους με ενθέματα για να δημιουργήσει πιο φυσικά αποτελέσματα. Η υβριδική αυξητική στήθους είναι μια διαδικασία που βασίζεται στον συνδυασμό ενθεμάτων στήθους με την ταυτόχρονη μεταφορά λίπους στο στήθος για τη βελτιστοποίηση του όγκου του μαστού και τη σωστή διαμόρφωση του περιγράμματος των υπερκείμενων μαλακών ιστών που περιβάλλουν το στήθος.

Η υβριδική αυξητική στήθους θα μπορούσε να είναι η ιδανική θεραπευτική επιλογή για ασθενείς που αναζητούν φυσικά αποτελέσματα. Η χρήση τόσο ενθεμάτων στήθους όσο και μεταφοράς λίπους επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό τον πλήρη έλεγχο της διαμόρφωσης του μαστού. Σε λεπτούς ασθενείς με περιορισμένη κάλυψη μαλακών ιστών, η υβριδική αυξητική στήθους είναι μια εξαιρετική τεχνική όπως επίσης και για τη διόρθωση της ασυμμετρίας του μαστού σε γυναίκες με ανομοιόμορφο στήθος. Ο συνδυασμός ενθεμάτων και λιπομεταφοράς επιτρέπει στους πλαστικούς χειρουργούς να χρησιμοποιούν μικρότερα ενθέματα καθώς η συνδυασμένη μεταφορά λίπους συμβάλλει επίσης στην αύξηση του όγκου των μαστών. Τα εμφυτεύματα στήθους που είναι μικρότερα σε μέγεθος ενέχουν λιγότερους κινδύνους από τα μεγαλύτερα εμφυτεύματα στήθους.

Οφέλη από την υβριδική αυξητική στήθους

Συνδυάζοντας τη μεταφορά λίπους στο στήθος με ενθέματα στήθους, τα οφέλη από την επίτευξη εξαιρετικών αισθητικών αποτελεσμάτων είναι πολλά. Η μεταφορά λίπους στο στήθος μπορεί να αυξήσει με ακρίβεια τον μαλακό ιστό που περιβάλλει το ένθεμα και να διαμορφώσει το στήθος βελτιώνοντας τις ατέλειες της χρήσης μόνο ενθέματος.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της υβριδικής αυξητικής στήθους είναι η επιλογή που δίνει στους πλαστικούς χειρουργούς να τοποθετούν τα ενθέματα στήθους επιφανειακά υπό το μαζικό αδένα. Ο πλαστικός χειρουργός δεν χρειάζεται να διαταράσει (κόψει) το μείζονα θωρακικό μυ για να τοποθετήσει το ένθεμα από κάτω, γνωστή και ως προσέγγιση διπλού επιπέδου. Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος στήθους κάτω από τον μυ μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή μυϊκή αδυναμία με την πάροδο του χρόνου. Για ενδιαφερόμενες που αθλούνται και εκτελούν ασκήσεις άρσης βαρών στο γυμναστήριο, είναι πιθανός ο κίνδυνος παραμόρφωσης διπλής υπομαστίου πτυχής (double-bubble deformity) ή της μετατόπισης του ενθέματος με τη σύσπαση του θωρακικού μυός (animation deformity).

Η ανάρρωση από την αυξητική στήθους διπλού επιπέδου είναι επίσης μεγαλύτερη από ό,τι όταν τα εμφυτεύματα στήθους τοποθετούνται πάνω από τον μυ. Επιλέγοντας ενθέματα στήθους πάνω από τον μυ σε συνδυασμό με μεταφορά λίπους, οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να διορθώσουν αποτελεσματικά τυχόν ήπιους βαθμούς χαλάρωσης του μαστού ή πτώσης του μαστού.

Είμαι ιδανική υποψήφια για την υβριδική αυξητική στήθους;

Η υβριδική αυξητική στήθους έχει πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών όταν επιλέγονται ιδανικοί ασθενείς. Ιδανικοί υποψήφιοι:

• Ενδιαφερόμενοι που έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία

• Ενδιαφερόμενοι που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να πετύχει η υβριδική αυξητική στήθους

• Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν επαρκή αποθέματα λίπους ώστε να είναι δυνατή η λήψη με τη λιποαναρρόφηση

• Ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν πιο φυσικό στήθος

• Ενδιαφερόμενοι πρόθυμοι να ενισχύσουν την πληρότητα του άνω πόλου.

Οι ενδιαφερόμενοι που καπνίζουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό αυξάνει σημαντικά τους κινδύνους χειρουργικής επέμβασης και θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την υβριδική αυξητική στήθους.

Η Διαδικασία Υβριδικής Αυξητικής Μαστού

Η υβριδική αυξητική στήθους έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τον όγκο των μαστών με ενθέματα στήθους και να βελτιώνει το σχήμα με τη μεταφορά λίπους στο στήθος. Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο βασικά βήματα: τοποθέτηση ενθεμάτων στήθους και λιποαναρρόφηση που ακολουθείται από μεταφορά λίπους στο στήθος για ενίσχυση του σχήματος των μαστών. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένες κάνουλες για τη λιποαναρρόφηση και την έγχυση του λίπους.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 έως 3 ώρες. Η υβριδική αυξητική στήθους πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και ώς περιστατικό ημερήσιας νοσηλείας. Η ενδιαφερόμενη μετά από 6 ώρες μπορεί να επιστρέψει στην οικία της ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες κατ’ οίκον.

Επιλέγοντας να κάνετε υβριδική αυξητική στήθους στο Κέντρο ABH Medical Group στην Ελλάδα και Κύπρο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής περίθαλψης που παρέχεται. Ο κίνδυνος επιπλοκών μετά την υβριδική αυξητική στήθους μπορεί να μειωθεί σημαντικά ακολουθώντας τις οδηγίες προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής φροντίδας.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο μπορεί η μεταφορά λίπους να αυξήσει το μέγεθος του στήθους;

Η ποσότητα της αύξησης του μεγέθους του στήθους που μπορεί να επιτευχθεί με τη μεταφορά λίπους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποσότητα του διαθέσιμου λίπους που πρόκειται να συλλεχθεί, η ποιότητα του λίπους, η τεχνική που χρησιμοποιείται για τη μεταμόσχευση και το επιθυμητό αποτέλεσμα της ασθενούς. Γενικά, η μεταφορά λίπους μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους έως και ένα νούμερο σε όγκο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μεμονωμένη περίπτωση. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο χειρουργός σας θα αξιολογήσει τις ανάγκες και τους στόχους σας, θα αξιολογήσει τη φυσική σας κατάσταση και θα συζητήσει τις καλύτερες επιλογές για εσάς,

Επιβιώνει όλο το λίπος κατά τη λιπομεταφορά;

Δεν επιβιώνει συνήθως όλο το μόσχευμα λίπους μετά τη μεταφορά λίπους στο στήθος. Είναι σύνηθες φαινόμενο μέρος του μεταφερόμενου λίπους να επαναρροφάται από τον οργανισμό τις εβδομάδες και τους μήνες μετά τη διαδικασία. Το ποσοστό του λίπους που επιβιώνει ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής που χρησιμοποιείται, της εμπειρίας του πλαστικού χειρουργού, της ποιότητας του συλλεγόμενου λίπους και της θεραπευτικής απόκρισης του κάθε ασθενούς.

Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι περίπου το 60% του μεταφερόμενου λίπους θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα στον ιστό του μαστού. Ωστόσο, η πραγματική ποσότητα λίπους που επιβιώνει μπορεί να ποικίλλει μεταξύ των ασθενών και είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια. Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις δυνατότητες απορρόφησης λίπους και θα σας παρέχει ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της επέμβασης σας.

Οι αλλαγές στο βάρος θα επηρεάσουν το μέγεθος των μαστών μου;

Η αλλαγή βάρους μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του στήθους σας. Όταν παίρνετε βάρος, το στήθος σας μπορεί να γίνει μεγαλύτερο καθώς αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Αντίθετα, όταν χάνετε βάρος, το στήθος σας μπορεί να γίνει μικρότερο καθώς χάνετε λίπος. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αλλαγές στο σχήμα και τη σφριγηλότητα του στήθους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο βαθμός στον οποίο η αλλαγή βάρους επηρεάζει το μέγεθος του στήθους σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον σωματότυπο, γεετικούς και άλλους παράγοντες.

Όσον αφορά τη μεταφορά λίπους στο στήθος, είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος μετά τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η σημαντική αύξηση ή απώλεια βάρους μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του μεταφερόμενου λίπους που επιβιώνει επηρεάζοντας ενδεχομένως το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

Μπορώ να αλλάξω το παλιό μου εμφύτευμα στήθους με το λίπος μου;

Ναι, είναι δυνατό να αντικαταστήσεις το παλιό σου εμφύτευμα στήθους με το δικό σου λίπος μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αφαίρεση ενθέματος με μεταφορά λίπους. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του παλιού ενθέματος στήθους και την αντικατάστασή του με το δικό σου σωματικό λίπος που έχει συλλεχθεί μέσω λιποαναρρόφησης από άλλες περιοχές του σώματός σου, όπως η κοιλιά ή οι μηροί.

Το Athens Beverly Hills (ABH) Medical Group, πρωτοπορεί ως ο μοναδικός Όμιλος στην Ελλάδα ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς στους τομείς της Αισθητικής, Δερματολογίας, Πλαστικής Χειρουργικής και Βιο-Αναγεννητικής Ιατρικής.

Με γνώμονα την βέλτιστη υγεία και ευεξία παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα και ολιστική προσέγγιση 360° με βάση την υψηλή τεχνογνωσία, τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και πρωτόκολλα καθώς και τον υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σήμερα το ΑΒΗ λειτουργεί σε 6 κλινικές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και ειδικότερα στην Αθήνα, τη Γλυφάδα, την Πάτρα, τη Σαντορίνη, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

info
+30 210 8949090
info@abh-medicalgroup.com
www.abh-medicalgroup.com
Γλυφάδα, Αθήνα, Σαντορίνη, Πάτρα, Λευκωσία, Λεμεσός

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ