Follow us

Hair prep | Τα 5 SOS tips για υπέροχα μαλλιά λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Πώς να προετοιμάσεις σωστά τα μαλλιά σου ώστε να είναι υγιή και λαμπερά φέτος το καλοκαίρι.

Gisele Splash News / Ideal Image

Όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, και ιδίως λίγο πριν φύγουμε για διακοπές, οι περισσότερες από εμάς φροντίζουμε τα πάντα ώστε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, μακιγιάζ και νύχια, όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο για να είναι στην εντέλεια. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά, που είναι το Νο. 1 πράγμα που απασχολεί όλες ανεξαιρέτως; Γιατί είναι αλήθεια ότι δεν αρκεί μόνο το πιο trendy κούρεμα, χτένισμα ή χρώμα για να δείξουν όμορφα και λαμπερά. Οφείλουμε να τα φροντίζουμε σωστά έτσι ώστε να είναι πρωτίστως υγιή και να δείχνουν όπως ακριβώς τα θέλουμε.

Τα φυσικά νύχια είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή | 5 διάσημες Ελληνίδες που έχουν λατρέψει το trend

Για να συμβεί αυτό ωστόσο χρειάζεται και η κατάλληλη προετοιμασία, που καλό είναι να ξεκινά από νωρίς, και ιδανικά έναν περίπου μήνα πριν φύγεις για τον αγαπημένο σου προορισμό.

Τα SOS tips που καλό είναι να έχεις υπόψη σου για το σωστό hair prep:

Για αρχή, να σου πούμε ότι ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας είναι οι χειρότεροι εχθροί σου το καλοκαίρι, και από αυτούς θα πρέπει να προστατευτείς τόσο μετά την έκθεσή σου σε αυτούς τους παράγοντες όσο και πριν. Επομένως:

#1. Φόρα καπέλα ή μαντήλια μαλλιών καθημερινά, ακόμα και εκτός παραλίας, ώστε να προστατεύεις από τον ήλιο το τριχωτό αλλά και τα μαλλιά σου. Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να ακολουθείς όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις διακοπές. Ευτυχώς, τα καπέλα και τα μαντήλια αποτελούν ούτως ή άλλως μια από τις πιο hot τάσεις για φέτος.

#2. Οι leave-in κρέμες και τα leave-in conditioners πρέπει να γίνουν φίλοι σου τόσο πριν τις διακοπές όσο και... για πάντα. Είναι από τα πιο χρήσιμα και εύχρηστα προϊόντα μαλλιών που ενυδατώνουν και θρέφουν την τρίχα σε βάθος, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας χρήση. Αν έχεις αφυδατωμένα - ξηρά μαλλιά (που είναι το πιο σύνηθες το καλοκαίρι), θα μας ευγνωμονείς.

Beauty editor's choice | 10 leave-in conditioners για τα πιο λεία και λαμπερά μαλλιά που είχες ποτέ

#3. Υπάρχουν αντηλιακά σπρέι για τα μαλλιά τα οποία προτείνουμε να βάλεις άμεσα στη ζωή σου, αν δεν τα έχεις ήδη βάλει. Μην αμελείς να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με αντηλιακό hairspray λίγο πριν βγεις από το σπίτι, σε όλα τα μήκη και τις άκρες τους. Μάλιστα, οι μικρές και ευέλικτες συνήθως συσκευασίες τους τα κάνουν πολύ βολικά για να τα έχεις πάντα μαζί σου και να ψεκάζεις με αυτά τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών για προστασία, ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά φέτος το καλοκαίρι

#4. Τα έλαια μαλλιών είναι εξίσου χρήσιμα και θα ενυδατώσουν βαθιά τις άκρες των μαλλιών σου. Μην τα χρησιμοποιείς μόνο την ώρα του styling - μπορείς να τα έχεις μαζί σου στο γραφείο ή στην παραλία για να τα απλώνεις στα μαλλιά αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

#5. Υπάρχουν πολλές θεραπείες ενυδάτωσης και αναδόμησης που χαρίζουν επαγγελματικό αποτέλεσμα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα, μόνη στο σπίτι. Εναλλακτικά, υπάρχουν διάφορες DIY συνταγές για μάσκες μαλλιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, με υλικά από την κουζίνα σου.

3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως "δουλεύουν" και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ