Follow us

Τα 7 πιο κολακευτικά makeup looks για κουκουλωτά μάτια

Κάνε τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα και το βλέμμα σου πιο φωτεινό ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

κουκουλωτά μάτια Splash News/Ideal Image

Το μακιγιάζ που ταιριάζει γάντι στη φίλη σου ή που λάτρεψες σε μία celebrity στο κόκκινο χαλί, δεν είναι απαραίτητο πως θα δείχνει το ίδιο ωραίο πάνω σου. Κι αυτό όχι γιατί έχεις να ζηλέψεις τίποτα, αλλά γιατί πολύ απλά μπορεί να έχεις τελείως διαφορετικό σχήμα ματιών. Ειδικά αν έχεις κουκουλωτά μάτια, θα πρέπει να "παλέψεις" λίγο παραπάνω για να βρεις τα eye looks εκείνα που σου ταιριάζουν. Μην σε αγχώνει αυτό. Έχεις εμάς για συμμάχους και παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα που κολακεύουν τα κουκουλωτά μάτια.

10 tips μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις μικρά μάτια

Πριν ξεκινήσουμε όμως, πάμε να δούμε αν έχεις όντως κουκουλωτά μάτια: Τα λεγόμενα hooded eyes είναι εκείνα που το βλέφαρο και η πτυχή τους δεν ξεχωρίζουν. Με άλλα λόγια είναι εκείνα που το δέρμα πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού προς την γραμμή των βλεφαρίδων, καλύπτοντας την πτυχή και το κινητό βλέφαρο.

Ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη κι αν όντως έχεις κουκουλωτά μάτια, συνέχισε να διαβάζεις:

Τα πιο κολακευτικά makeup looks για κουκουλωτά μάτια

Reverse Eyeliner


Αν το eyeliner δείχνει πολύ "βαρύ" στο άνω βλέφαρό σου, δοκίμασε να το εφαρμόσεις στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Επίλεξε ένα κλασικό μαύρο ή καφέ μολύβι ματιών για ένα καθημερινό look ή ένα χρωματιστό για να κάνεις statement.

Mini Wing

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις eyeliner wings σε κουκουλωτά μάτια. Η συμβουλή μας; Δημιούργησε μικρά wings κι αντί να "τραβάς" τη γραμμή μέχρι την εσωτερική γωνία, εστίασε την προσοχή σου μόνο στην εξωτερική.

Lower Lash Line Smoke

Αν θέλεις να τονίσεις το βλέμμα σου για μια βραδινή έξοδο, εφάρμοσε μία σκουρόχρωμη σκιά στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Έτσι τα μάτια σου θα δείχνουν πιο μεγάλα και το βλέμμα σου πιο εντυπωσιακό. Simple as that!

Negative Space Eyeliner

Ακολούθησε το παράδειγμα της Zendaya και τόλμησε ένα negative space eye look, όπως το παραπάνω, το οποίο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο "ανοικτών" ματιών και μεγαλύτερων βλεφάρων.

Soft Smokey Eyes

Τα απαλά smokey eye looks δείχνουν υπέροχα σε μάτια σαν τα δικά σου, καθώς "ανοίγουν" το βλέμμα χωρίς τη χρήση έντονων σκιών που χάνονται κάτω από την "κουκούλα" τους.

Extra Highlighted

O πιο εύκολος τρόπος να τονίσεις το άνω βλέφαρό σου, το οποίο συχνά "χάνεται" κάτω από την κόγχη είναι να εφαρμόσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα highlighter στο κέντρο του. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με μια μικρή ποσότητα ιριδίζουσας σκιάς στην εσωτερική γωνία των ματιών για να τα φωτίσεις ακόμα περισσότερο και να τα κάνεις να δείχνουν μεγαλύτερα.

'60s Eyes

Για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου άνω βλεφάρου, τόλμησε ένα '60s inspired eye look, όπως αυτό της Selena Gomez παραπάνω. Απλά σχεδίασε μία ψεύτικη κόγχη πάνω από τη δική σου χρησιμοποιώντας ένα μαύρο eyeliner.

10 tips μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κουκουλωτά μάτια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ