Follow us

Big Hair is back | H κολακευτική τάση μαλλιών που κυριάρχησε στα catwalks φέτος

Η NYFW για τις σεζόν FW '24 ανέδειξε τον πλούσιο όγκο και κίνηση στα μαλλιά ως απόλυτο must.

hair Splash News / Ideal Image

Κάθε χρόνο υπάρχει έστω ένας σχεδιαστής που προτείνει το huge hair trend σε κάποια Εβδομάδα Μόδας (ας θυμηθούμε το afro hair trend από τον Tom Ford πίσω στο 2022). Αυτή τη χρονιά ωστόσο, και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης που ολοκληρώθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, το είδαμε σε παραπάνω από ένα catwalk shows - και μας άρεσε πολύ.

Big Hair is back | H κολακευτική τάση μαλλιών που κυριάρχησε στα catwalks φέτος

Πρόκειται για τα "τεράστια" μαλλιά που βασικά αναφέρονται κυρίως στον εξαιρετικό όγκο που έχει ένα χτένισμα. Ανάλογα με το προσωπικό στιλ του κάθε σχεδιαστή ωστόσο, προτάθηκαν και διαφορετικές υφές στα χτενίσματα: είτε θα είχε ανάλαφρη κίνηση τύπου blow out (όπως τα είδαμε στο σόου του Sergio Husdon), είτε θα ήταν πιο αέρινα κυματιστά με πολύ όγκο και texture (όπως στον Jason Wu) είτε θα είχε μόνο όγκο, και μάλιστα πολύ στιλιζαρισμένο (βλ. παρακάτω την πρόταση του Marc Jacobs).

Το αντηλιακό προσώπου που αλλάζει χρώμα - και έχει εκατομμύρια αναζητήσεις στα social media

Η ουσία ωστόσο είναι μια: φέτος αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βάση στα χτενίσματα και στα κουρέματα που χαρίζουν άφθονο όγκο στα μαλλιά, ενώ θα ευνοηθούν πλήρως οι γυναίκες με πυκνά από φυσικού τους μαλλιά και χοντρή τρίχα. Φυσικά, αυτά τα χτενίσματα δείχνουν εξίσου τέλεια και σε γυναίκες με λεπτά μαλλιά, χαρίζοντάς τους τον επιθυμητό όγκο. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την υφή των μαλλιών μας καθώς και το λίγο φριζάρισμα αφού λίγο πολύ αυτά προκρίνονται μέσα από τη συγκεκριμένη τάση. Μάλιστα, οι hair artists επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα natural texture στην τρίχα με ειδικά texturizing sprays που αφήνουν τα μαλλιά λίγο... frizzy.

Η Penelope Cruz με το κομψό χτένισμα που αναδεικνύει τέλεια τα κοντά μαλλιά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ