Follow us

Crazy, Crazy Hair | Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για σγουρά μαλλιά

MissBloom TEAM
φιλαριστά κουρέματα για σγουρά μαλλιά Istock Photo

Στον εκπληκτικό κόσμο της ομορφιάς, τα κατσαρά μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες αναδεικνύουν μία μοναδική γοητεία. Οι φυσικές μπούκλες δίνουν μία αίσθηση αυθεντικότητας και φρεσκάδας στο στυλ. Ωστόσο, όπως και με κάθε τύπο μαλλιών, η σωστή φροντίδα και η προσεκτική επιλογή προϊόντων είναι απαραίτητα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου λαμπερές και με υγιή όψη.

Ξεκίνα λοιπόν, την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης με την επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν και conditioner για τα μαλλιά σου. Αρχικά, επίλεξε ένα σαμπουάν για μπούκλες που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σου, διαλέγοντας το άρωμα και τα συστατικά που σου ταιριάζουν. Στη συνέχεια, εφάρμοσέ το, κάνοντας απαλό μασάζ από τις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών σου και στη συνέχεια ξέβγαλέ το καλά. Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με ειδική φόρμουλα για τον τύπο των μαλλιών σου, αφού περιέχουν ενυδατικά συστατικά που διατηρούν την υγρασία και ενισχύουν τις μπούκλες σου, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν αισθητά το φριζάρισμα.

Μετά το λούσιμο με σαμπουάν, εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα ή ένα conditioner για μπούκλες. Άπλωσε το προϊόν, της επιλογής σου, από τις άκρες προς τη ρίζα, άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά – όσα λεπτά αναγράφονται πάνω στη συσκευασία - και ξέπλυνε πολύ καλά με νερό. Το κατάλληλο conditioner ή κρέμα βοηθά στην εξομάλυνση και ενίσχυση των μαλλιών σου. Ακόμα, αν ταλαιπωρείσαι από μαλλιά που φριζάρουν, τα προϊόντα αυτά κάνουν θαύματα! Αφού "δαμάζουν" την τρίχα και προσδίδουν απαλή αίσθηση και λάμψη στις μπούκλες σου. Για σίγουρα αποτελέσματα, φρόντισε να επιλέξεις conditioner ή κρέμα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη ή η αλόη βέρα και θα μας θυμηθείς! Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών σου και στη διατήρηση των μπουκλών σε σχήμα απαλό και ορισμένο.

Η περιποίηση σγουρών μαλλιών μπορεί να φαίνεται tricky. Όμως, το να πετύχεις τις τέλειες μπούκλες, μπορεί να μην είναι τελικά όσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Χρειάζεται απλά να "ξεκλειδώσεις" κάποια extra tips και μαγικά. Όπως για παράδειγμα, το φανταστικό αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά σου ένα leave-in conditioner ή ένα ενυδατικό serum. Γι’ αυτό, μετά το λούσιμό σου, άπλωσε ένα από τα ενυδατικά αυτά προϊόντα για να προσθέσεις υγρασία και να μειώσεις το φριζάρισμα των μαλλιών σου. Η δράση διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας των μαλλιών σου.

Επίσης, για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου ενυδατωμένες και ζωντανές μεταξύ των λουσιμάτων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λάδι μαλλιών ή ακόμα και μία κρέμα styling για μπούκλες. Αυτά τα προϊόντα προσθέτουν επιπλέον ενυδάτωση και έλεγχο στα μαλλιά σου, ενώ διατηρούν το σχήμα και τον ορισμό των μπουκλών σας.

Crazy, Crazy Hair | Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για σγουρά μαλλιά

Όταν μιλάμε βέβαια για σγουρά μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες το styling παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό τους αποτέλεσμα. Αρχικά, χρησιμοποίησε προϊόντα styling που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μπούκλες όπως κάποιο gel ή μους. Εφάρμοσε το προϊόν σε υγρά μαλλιά και στη συνέχεια άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε ένα diffuser για να δώσεις όγκο και ορισμό στις μπούκλες σου. Επίσης, για να τα χτενίσεις επίλεξε μία χτένα μαλακή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποφύγεις το σπάσιμο των μαλλιών.

Τέλος, προστάτεψε τα μαλλιά σου από την υπερβολική θερμότητα. Η υπερβολική χρήση συσκευών styling όπως σίδερα ίσιωμα και πιστολάκια, μπορεί να καταστρέψει τη δομή της μπούκλας και να προκαλέσει φριζάρισμα. Γι’ αυτό, αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις συσκευές θέρμανσης, φρόντισε να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο και να προστατεύσεις τα μαλλιά σου, εφαρμόζοντας πρώτα ένα θερμικό προστατευτικό προϊόν.

Η πρότασή μας

Για να απολαύσεις την απόλυτη επαγγελματική περιποίηση για τα σγουρά ή με μπούκλες μαλλιά σου, ανακάλυψε την πρωτοποριακή σειρά Curl Manifesto της Kérastase. Η σειρά αυτή συνδυάζει τα ενυδατικά οφέλη του μελιού Manuka με την ενίσχυση του Ceramide, προσφέροντας ως αποτέλεσμα μπούκλες που είναι όχι μόνο όμορφες, αλλά και ανάλαφρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ