Το savoir faire του αρώματος | Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το φοράς σωστά

Ένα spritz παραπάνω μπορεί να σε κάνει αξέχαστη – ή να σε "πνίξει" πριν το καταλάβεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το άρωμα είναι η πιο προσωπική μας "υπογραφή”. Μπορεί να απογειώσει την εικόνα μας ή να γίνει… η υπερβολή που θα μας ακολουθεί. Οι ειδικοί της αρωματοποιίας, αλλά και οι κανόνες του savoir-vivre, έχουν σαφείς οδηγίες για το πώς, πού και πόσο συχνά πρέπει να φοράμε άρωμα ώστε να αφήνουμε ένα κομψό και διακριτικό αποτύπωμα στο πέρασμά μας.

Διαβάστε Επίσης

Πόσο άρωμα είναι αρκετό

  • Οι αρωματοποιοί συμφωνούν: 2–4 ψεκασμοί είναι το ιδανικό. Δεν χρειάζεται να "λουστείς” με άρωμα – άλλωστε, η όσφρηση συνηθίζει μετά από λίγα λεπτά και δεν το αντιλαμβάνεσαι όπως οι άλλοι.
  • Το να βάζεις υπερβολική ποσότητα θεωρείται faux pas. Το σωστό άρωμα πρέπει να το ανακαλύπτει όποιος σε πλησιάζει, όχι να "προηγείται” της παρουσίας σου.

Πού να το εφαρμόσεις

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να το φοράμε στα pulse points – τα σημεία όπου το δέρμα θερμαίνεται και αναδεικνύει τις νότες:

  • Πίσω από τα αυτιά
  • Στον λαιμό και στον αυχένα
  • Στους καρπούς (χωρίς να τους τρίβουμε μεταξύ τους – αυτό σπάει τις νότες)
  • Στο εσωτερικό των αγκώνων

Extra tip: Τα μαλλιά "κρατούν” υπέροχα το άρωμα. Μπορείς να ψεκάσεις ελαφρά τη βούρτσα σου ή να χρησιμοποιήσεις ειδικό hair mist.

Κάθε πότε ανανεώνουμε

  • Τα eau de parfum διαρκούν 6–8 ώρες, ενώ τα eau de toilette χρειάζονται ανανέωση κάθε 3–4 ώρες.
  • Οι αρωματοποιοί προτείνουν να έχεις ένα μικρό travel spray στην τσάντα σου για διακριτικό φρεσκάρισμα μέσα στη μέρα.
  • Μην ξεχνάς: Το καλοκαίρι, λόγω ζέστης, το άρωμα "εξατμίζεται” πιο γρήγορα, οπότε ίσως χρειαστείς μία επιπλέον ανανέωση.

Διαβάστε Επίσης

Beauty editor’s advices

  1. Το άρωμα πρέπει να είναι διακριτικό στον χώρο εργασίας και στους δημόσιους χώρους. Ένα έντονο signature άρωμα είναι ιδανικό για βραδινές εξόδους, όχι όμως για το ασανσέρ του γραφείου το πρωί.
  2. Στο δείπνο, προτίμησε ελαφριές νότες: οι πολύ βαριές συνθέσεις μπορεί να "καλύψουν” ακόμα και τη γεύση του φαγητού.
  3. Το σωστό είναι να αφήνεις τον άλλον να ανακαλύπτει το άρωμά σου – σαν μια λεπτή, αόρατη αύρα, όχι σαν "σύννεφο” που κατακλύζει τον χώρο.