Follow us

Φυσική vs Χημική απολέπιση| Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές τους;

Ποιο είδος απολέπισης είναι πιο ευεργετικό για την επιδερμίδα;

Womenswear, Ready To Wear, BackstageMilanoSportmax

Η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα κάθε skincare ρουτίνας που σέβεται τον εαυτό της. Είναι εξάλλου ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις μια χείρα βοηθείας στη φυσική διαδικασία ανανέωσης, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια και αποκαλύπτοντας τη φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα που "κρύβεται" από κάτω. Δεν είναι όμως όλες οι μέθοδοι απολέπισης ίδιες. Παρακάτω θα λυθούν όλες οι απορίες σου σχετικά με τη φυσική και τη χημική απολέπιση προσώπου:

Φυσική απολέπιση

Φυσική απολέπιση γίνεται με προϊόντα που περιέχουν μικρόκοκκους από κονιορτοποιημένα κουκούτσια φρούτων και ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα και βερίκοκα, ή κρυστάλλους ζάχαρης ή μικροσωματίδια συνθετικής προέλευσης. Φυσική απολέπιση διά της τριβής μπορεί να γίνει όμως και κατά το πλύσιμο του προσώπου με κάποια ειδική βούρτσα καθαρισμού ή ακόμα και με την αφαίρεση μιας μάσκας με μια πετσέτα μπάνιου.

Χημική απολέπιση

Χημική απολέπιση προσώπου γίνεται με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ΑΗΑ ή BHA, όπως το γλυκολικό , το σαλικυλικό ή το γαλακτικό οξύ, τα οποία έχουν κερατολυτική δράση. Κατά τη χημική απολέπιση δεν απαιτείται μασάζ, καθώς κατά το ξέβγαλμα του προσώπου, το νερό θα συμπαρασύρει τα νεκρά κύτταρα.

Ποια προτιμάται;

Πιο ασφαλή θεωρούνται τα προϊόντα που προσφέρουν χημική απολέπιση, καθώς οι ουσίες που περιέχουν είναι πιο ήπιες, κάνοντας τη χρήση τους ιδανική ακόμα και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ο γενικός κανόνας λέει πως το είδος αυτό είναι ιδανικό και για την ξηρή επιδερμίδα, καθώς τα ΑΗΑ την ενυδατώνουν παράλληλα, αλλά και για την λιπαρή, καθώς τα ΒΗΑ ελέγχουν επίσης την παραγωγή σμήγματος και καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους.

Το πρόβλημα με τη φυσική απολέπιση έγκειται στο μέγεθος ή το ανομοιόμορφο σχήμα των κόκκων που περιέχει το προϊόν, καθώς και στον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά το μασάζ στην επιδερμίδα. Η πλειονότητα τείνει να είναι πολύ "σκληρή" με την επιδερμίδα της με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά εύκολος ο σχηματισμός μικροτραυματισμών στην επιφάνειά της. Αυτός είναι ο λόγος που η χρήση φυσικών scrub ενδείκνυται περισσότερο για το σώμα, που η επιδερμίδα είναι τυπικά πιο ανθεκτική. Η χρήση τους ωστόσο δεν είναι απαγορευτική για το πρόσωπο. Προτιμάται η χρήση ενός ήπιου scrub ωστόσο και συστήνεται η εφαρμογή του με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις.

Προσοχή

-Πολύ σημαντικό είναι να μη συνδυάζονται πολλά απολεπιστικά προϊόντα και η χρήση τους να περιορίζεται σε μία με δύο φορές την εβδομάδα για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών.

-Απαραίτητη θεωρείται η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη SPF, προκειμένου να προστατεύεται η επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ειδικά όταν η skincare ρουτίνα περιλαμβάνει προϊόντα με οξέα φρούτων ή ρετινόλη, η χρήση και η ανανέωσή του κατά τη διάρκεια της μέρας δεν θα πρέπει να παραλείπεται, καθώς η ευαισθησία της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο είναι αυξημένη.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ