Follow us

Σκληρυντικά νυχιών | 2 DIY συνταγές για πιο δυνατά και μακριά νύχια

Δες πώς θα αποκτήσεις τα δυνατά και μακριά νύχια που ονειρεύεσαι.

Woman holds a cup of hot tea. Grey knitted sweater Dasha_Romanova

Η φθορά και η αδυναμία στα νύχια μας μπορεί να συμβεί εξαιτίας πολλών παραγόντων. Το έντονο κρύο τον χειμώνα και η μη σωστή αφαίρεση του gel και του ημιμόνιμου μανικιούρ - για το οποίο είμαστε σχεδόν όλες ένοχες - είναι μερικοί μόνοι από τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε συχνά τα νύχια μας να σπάνε. Εάν μάλιστα έχεις το κακό συνήθειο να τα τρως, ή να πειράζεις τα πετσάκια που τα στηρίζουν και τα βοηθούν να μεγαλώσουν, τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω για να αρχίσεις να τα προσέχεις περισσότερο το συντομότερο δυνατόν.

Η χρήση σκληρυντικού νυχιών, το ειδικό αυτό διαφανές βερνίκι, κρίνεται απαραίτητη στις περιπτώσεις αυτές. Πολλές κοπέλες το περνάνε σαν βάση πριν το χρώμα (κάτι που δεν πρέπει να αμελείται ποτέ), ενώ άλλες προτιμούν να το εφαρμόζουν και σκέτο, χωρίς να περάσουν τίποτα άλλο.

Αν σκεφτείς ότι αυτά τα σκευάσματα αναπληρώνουν τις χαμένες θρεπτικές ουσίες των νυχιών και αποκαθιστούν την κερατίνη, την ουσία που είναι τόσο χρήσιμη για να μεγαλώσουν τα νύχια γρήγορα και υγιή, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή τους στα άκρα μας.

Ακόμα όμως και αν δεν διαθέτεις κάποιο σκληρυντικό νυχιών - ή απλά έχεις ξεμείνει - σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τις παρακάτω DIY συνταγές που μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις με θρεπτικά υλικά από την κουζίνα σου. Με τη συχνή εφαρμογή τους και σε συνδυασμό με το ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια, θα δεις θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δες ακόμη: Χρειάζεται όντως να «αναπνέουν» τα νύχια; Καταρρίπτουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για τα νύχια

DIY Nail Strengthener

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)

Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ και βούτηξε τα δάχτυλά σου για 10' στο μείγμα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό μείγμα για τα νύχια, λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων του λαδιού αφενός, και των απολυμαντικών ιδιοτήτων του λεμονιού αφετέρου. Αν αντέχεις τη μυρωδιά, πρόσθεσε και το σκόρδο δημιουργώντας έναν πολτό - το σελήνιο που περιέχει βοηθά τα νύχια να δυναμώσουν εξαιρετικά και να μεγαλώσουν ακόμη πιο γρήγορα, όπως ακριβώς κάνει και η βιταμίνη Ε. Επανάλαβε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

DIY Nail Strengthening Intensive Mask

2 κ.σ shea butter

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μείγμα που θα δημιουργηθεί στις παλάμες, στα δάχτυλα και τα νύχια σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Φόρεσε βαμβακερά γάντια για 20' και μετά ξέπλυνε. Εφάρμοσε τη συγκεκριμένη συνταγή μια φορά την εβδομάδα.

Bonus tip: Το κλειδί για δυνατά και μακριά νύχια είναι τα πολύ υγιή και ενυδατωμένα πετσάκια, καθώς αυτά "κρατάνε" τη βάση του νυχιού και βοηθούν το νέο νύχι που βγαίνει να μεγαλώσει σωστά. Αν έχεις το συνήθειο να τα πειράζεις (ή να τραβάς τις παρωνυχίδες σου), καλό είναι να προσπαθήσεις να το κόψεις. Θα σε βοηθήσει αν εφαρμόζεις κάθε βράδυ καστορέλαιο ή λάδι καρύδας στη βάση του νυχιού και στα πετσάκια, με πολύ απαλές κινήσεις.

Δες ακόμη: Nail-dipping powder | Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το νέο trend στα νύχια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ